Det danske magasin i Spanien
Hvad du måske ikke vidste om spanierne

Hvad du måske ikke vidste om spanierne

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Dovne mænd

De spanske mænd er dem, blandt deres europæiske ligestillede, der bruger færrest timer på husholdningen. Kun 14 timer om ugen bruger de spanske mænd på husligt arbejde mod de spanske kvinders 26,5 timer.

Levetid

Spanierne får i gennemsnit lov til at leve 83,38 spændende år og det på trods af, at de kører vildt i trafikken, har dobbelt så mange arbejdsulykker som f.eks. danskerne og i det hele taget lever livet en anelse mere vovet end i hvert fald vi danskere. De mener selv, at det er deres middelhavskost og ellers sunde vaner, der giver dem et langt liv.

Organdonationer

Spanien har i mange år ligget på en urørlig førsteplads på verdensplan, når det gælder organdonation. For hver 1 million indbyggere blev der i 2016 foretaget 43 donationer, hvilket er ca. det dobbelte af, hvad de fleste andre lande kan præstere.

Uafhængige børn

Af 25-årige spaniere bor 3 ud af 4 stadig hjemme og af 30-årige er over halvdelen ikke flyttet hjemmefra. Det får især os danskere til at måbe, da vi er vant til at flyve fra reden i en tidlig alder.

Fødselstal

Spaniens fødselstal er det laveste i verden. De spanske kvinder får i snit 1,32 børn. Det betyder, at Spanien i 2050 vil være det land på planeten med den ældste befolkning. Gennemsnitsalderen vil være 55 år og de i dag 44 millioner vil blive reduceret til 32 millioner.

Brudekjoler

Spanien er det næstmest eksporterende land i verden, når det kommer til brudekjoler. Hele 755.000 brudekjoler eksporteres årligt, hvilket indbringer 507 millioner euro pr. år. Spanien overgås kun af Kina i produktionen af brudekjoler.

Olivenolie

Størstedelen af den olivenolie, der bliver fremstillet på verdensplan er lavet på spanske oliven. Italienerne overgår godt nok spanierne, når det kommer til indtagelse af denne gastronomiske perle, men Spanien har også føringen, når det drejer sig om selve produktionen.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa