Det danske magasin i Spanien
Danske villaer vinder frem på Solkysten

Danske villaer vinder frem på Solkysten

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

De har kun arbejdet på projektet i ét år, men har nu gang i syv projekter. Et nyt dansk initiativ har givet vokseværk til moderne danske villaer på Costa del Sol. Interessen kommer nu fra alle nationaliteter.

Det er stærkt individuelle boliger – til stærke priser. Tilmed slår husene klar på seks måneder. Sammen med en håndfuld medarbejdere arbejder Eddie Christiansen ihærdigt på at få danske villaer frem i Sydspanien.

Han har været i byggebranchen siden han var helt ung. De sidste 13 år, som udviklingschef for supermarkedskæden ALDI i Sydspanien, kørte Eddie Christiansen Andalusien tyndt for at finde byggegrunde, få tilladelser og få opført nye supermarkeder. Da han fik chancen for at udvikle villaer på Solkysten, tøvede han ikke med at gribe den. ”Jeg har udviklet og bygget flere villaer til mig selv, som jeg udlejer i Danmark. Derfor har jeg stor tiltro til produktet og konceptet,” forklarer den danske iværksætter. Hans villaprojekt er et 100 procent dansk koncept – men tilpasset det spanske klima og livsstil. Det er ikke før set i Málaga-provinsen.

Eddie Christiansen
”Vi har både villaer og de byggemodnede grunde klar til kommende boligejere, men kunden kan også komme med sin egen grund. Konceptet for m2Casas er klart; din drømmevilla til under én million euro på mindre end seks måneder.”

Få det, som du vil – og hurtigt

Konceptet er til at overskue. ”Vi har ét byggekoncept, to type villaer, fire modeller og tusind varianter,” forklarer Eddie Christiansen og uddyber. ”Du skal beslutte, om du ønsker din bolig i ét eller to plan. Derefter vælger du mellem vores fire modeller af huse og tager et kig på vores tilvalgsliste, så du får præcis det køkken, bad, pool, gulv og finish, du ønsker.” Takket været en helt klar logistik og koordinering mellem in house arkitekt, lokale leverandører og byggechef garanterer Eddie og hans selskab – m2Casas – at byggeriet står klart på seks måneder. ”Det behøver ikke tage længere at opføre et godt hus. Tilmed får kunden det, præcis som han eller hun ønsker det,” forklarer Eddie Christiansen, som netop her ser en af de store fordele ved hans villaer. ”Generelt er bygherrerne hernede ikke så lydhøre over for købers ønsker. Når et projekt er godkendt og solgt, piller man ikke ved det. Så må hver enkelt bygge om, efter der er skrevet under.”

Der underskrives og handles livligt på Costa del Sol i disse tider – men der handles dyrt.

”Det er i dag svært at finde en lækker villa til under en million euro. Her kan vi let være med, for vores populæreste boliger koster fra 600.000 euro. Man skal blot have en byggemoden grund,” fortæller Eddie Christensen og tager hul på et ømtåleligt emne.

m2casas deler kontor og arbejder hånd-i-hånd med ejendomsmægleren Marbella & Co.
Tilsammen råder de over 400 kvadratmeter kontorlokaler ved Santa Clara Golf i Marbella. Her har 25 medarbejdere – som behersker ni sprog – deres dagligdag.

Nybyggeri uden gråzoner

Der er nemlig masser gråzoner og historier om folk, der er kommet galt af sted med deres byggetilladelser – eller mangel på samme. Det skræmmer dog ikke Eddie Christiansen. Tværtom skulle netop det punkt gerne vise sig at blive én af virksomhedens allerstærkeste sider. ”De sidste 13 år har jeg nærmest haft min daglige gang på kommunekontorerne netop for at studere hvor og hvor meget, der må bygges i de enkelte områder. Der er stor forskel fra kommune til kommune, de enkelte byzoner og hvilken type grund man ejer,” forklarer den danske entreprenør, som har positive erfaringer med kommunerne på Costa del Sol. ”Det er vigtigt at kende loven, snakke med de rette mennesker, have en gensidig forståelse og stille realistiske mål. Gør man det, kan man købe uden risiko og få sin tilladelse til at opføre sit drømmehus i et eller to plan – med eller uden kælder,” slutter Eddie Christiansen. Personligt er han både realistisk og optimistisk på vegne af sine villaer. Han mærker en stigende interesse for moderne kvalitetsvillaer i skandinavisk stil og har allerede syv projekter i gang. De danske villaer er kommet til Solkysten for at blive.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa