God livskvalitet i Málaga

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Málaga rangeres som nummer ni blandt europæiske byer, der tilbyder den højeste livskvalitet.

I en stor EU-undersøgelse blev 40.000 deltagere stillet spørgsmål om blandt andet arbejdsforhold, integration, infrastruktur, miljø og sikkerhed, grønne områder og rengøring. Madrid endte på en 24. plads, mens listen toppes af Aalborg efterfulgt af Vilnius i Litauen og Belfast i Nordirland.

Spanien det fjerde bedste land for udlændinge

På landsbasis viser en undersøgelse af HSBC Expat Explorer med over 18.000 deltagere i 2019 at Spanien er et rigtigt godt land at bo i for udlændinge. Her kommer Spanien på fjerdepladsen samlet for alle kriterier, men løber med andenpladsen, når det kommer til livskvalitet.

Undersøgelsen berører økonomi, oplevelser, familieliv, politisk stabilitet, karriereudvikling, venner og arbejde, livskvalitet og sundhed i 163 lande. Schweiz var øverst i undersøgelsen. Spanien var på 14. pladsen i den samme undersøgelse i 2018.

Otte ud af ti udlændinge oplyser, at de mener, at deres livskvalitet er bedre i Spanien end i deres respektive oprindelseslande. Klimaet er angivet som hovedfaktor efterfulgt af kultur, oplevelser, sundhed og sikkerhed.

Hvorfor er Spanien så god?

Hvad gør Spanien til et så godt land for udlændinge at bo i? Når man spørger deltagere i undersøgelsen, oplyser de, at Spanien er et af de bedste steder i verden for emigranter at få venner, og at de oplever høj livskvalitet. Udlændinge i Spanien føler, at deres mentale velvære er forbedret. De føler sig gladere, sundere og mere komfortable.

“Gode smil varmer uanset sprog,” sagde en deltager.

Undersøgelsen rangerede yderligere Spanien på tredjepladsen, når det gjaldt et kulturelt åbent og indbydende samfund. “Spanierne er varme, venlige og meget hjælpsomme,” sagde en anden deltager.

Leveomkostningerne i Spanien er relativt lave sammenlignet med flere andre europæiske byer. Spanien er kendt for sine sunde, friske grøntsager, friske fisk og olivenolie. Takket være lavere priser på sund mad og adgang til friske produkter har Spanien også en af ​​de højest forventede levealdre i verden. Dette bidrager til, at Spanien scorer højt blandt udlændinge, når det kommer til sundhed.

Spanien ser på den anden side ikke ud til at være stedet for karriereudvikling ifølge denne undersøgelse. Mange udlændinge driver deres egne virksomheder i Spanien i stedet for at have stillinger i spanske virksomheder. Ifølge undersøgelsen føler mange, at det er let at bosætte sig og etablere deres egen virksomhed, og at de bydes velkomne af spanierne. Flere deltagere rapporterede også om en forbedring af balancen mellem arbejde og fritid. En deltager sagde: “Du får mere tid til familien i Spanien”.

Det er ikke overraskende, at kvaliteten af ​​uddannelse i et land, der tilbyder høj livskvalitet, også er høj. Uddannelses- og sundhedsydelser er let tilgængelige for udlændinge, og der udbydes tjenester af høj kvalitet i hele Spanien. Når det gælder den yngre generation, er de fleste positive i forhold skolegang og muligheden for at få venner i Spanien.

Vi, der bor i Spanien, ved, at mange aspekter af livet her er gode. Baseret på denne undersøgelse er Spanien således klassificeret som det fjerde bedste land i verden for udlændinge. “Jeg lever et godt og varieret liv i et land med lav lokal kriminalitet og venlige spaniere, med et fantastisk sundhedssystem og generelt fantastisk vejr,” sagde en af ​​deltagerne.


Hvorfor vælge Spanien?

I Spanien finder du fremragende gastronomi, natur, monumenter, museer og et godt klima med over 300 solskinsdage om året. Middelhavskøkken, rig kultur og historie samt tusinder af strande er nogle af grundene til, at mange vælger Spanien som deres nye hjemland i kortere eller længere perioder.

– Kilde: HSBC Expat Explorer 2019


Europæiske byer, der tilbyder den bedste livskvalitet

1. Aalborg, Danmark

2. Vilnius, Litauen

3. Belfast, Nordirland

9. Málaga, Spanien


Bedste land at bo i for udlændinge

1. Schweiz

2. Singapore

3. Canada

4. Spanien

Af Ingvild Mørkved

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa