Det danske magasin i Spanien
Freeliving – mere frihed, mindre 9-17

Når du først har taget en beslutning, er resten praktik.

– Mille Sjøgren

Solbrun og med en ispind i hånden dukker Mille Sjøgren op på computerskærmen. Jeg selv sidder med morgenkaffen og har netop gjort mig klar til dagens videointerview, men på Bali, hvor Mille befinder sig i øjeblikket, er klokken 17 og på dette tidspunkt er en ispind vel forundt. I den frodige have bagved Mille ses hendes mand og to børn – hunden leger i græsset.

Det er halvanden døgn siden, Mille trykkede på knappen og launchede sit nye projekt Freeliving, der er et online community for digitale nomader. Ja, humøret og højt og vi tæller stadig halve døgn på dette tidspunkt. “På halvanden døgn har vi fået 70 betalende medlemmer,” fortæller Mille Sjøgren begejstret og skynder sig at tilføje, at hun ikke er alene om at drive projektet. Hendes forretningspartner Cille Rosentoft er den organiserede del af duoen, hvor Mille betegner sig selv som idemageren. Dermed ikke sagt, at Cille ikke er eventyrlysten; i 2015 besluttede Cille og hendes mand at sælge alt hvad de ejede for at sejle verden rundt i to år – med tre børn. Barn nummer fire blev født i Caribien, og med et tre uger gammelt spædbarn fortsatte den nu forøgede familie deres sejlads og krydsede Atlanterhavet. Som Cille selv udtrykker det: “Vi trængte til at tage vores liv tilbage. Til selv at bestemme hvad vi lavede, med hvem vi gjorde det og hvornår.”

Mille med manden Kristian i parrets autocamper.

Digitale nomader – på Costa del Sol og i hele verden

Costa del Sol tiltrækker sin del af digitale nomader grundet det gode klima og forbindelsen til resten af verden med Málaga lufthavn som forbindingsled. Også Mille Sjøgren har været forbi Spanien, da hun og familien tidligere boede her i fem år, men tilsyneladende havde familien mere eventyr i blodet. Således har de rejst verden rundt sammen. Milles yngste søn var kun 1 år, da han backpackede igennem Thailand. “Jeg oplevede, at rigtig mange længdes efter en mere fri måde at arbejde på, men manglede vejledning til, hvordan man tager springet. I flere år har jeg lavet podcasten ‘Den Digitale Nomade’, hvor jeg har talt med et hav af mennesker, der har taget springet og lagt det traditionelle liv på hylden. For godt et år siden opstod ideen om et fællesskab, hvor man kunne støtte hinanden og få konkrete råd og vejledning. Dog vidste jeg også, at jeg ikke kunne løfte byrden alene. Der skal lægges mange kræfter i at få sådan et community op og køre. Derfor fandt jeg sammen med Cille, som jeg havde interviewet før til nogle artikler. Vi er begge selvstændige med andre ting ved siden af,” fortæller Mille.

Klasseværelset denne dag med sø som baggrund i Guatapé i Bjergene i Colombia, hvor Milles søn er i skole med sin Skype-lærer Miss Poole.

Og hvad med børnene?

Milles børn, der nu er 10 og 12 gik på international skole i Spanien og har fulgt engelsk pensum med en engelsktalende lærer, da de rejse Jorden rundt. Mille og manden Kristian underviser dem selv, når de er på kortere ture.

Bekymrer det dig, at dine børn måske vil vokse op uden at have tilhørsforhold til et bestemt land?“Ved at gøre, som vi har gjort, har vi fået en masse familieoplevelser, selvom der også er dage, hvor vores børn synes, det er helt vildt kedeligt at være sammen med familien,” griner Mille og fortsætter: “Jeg tror på, at man ikke behøver være et fysisk sted for at føle sig forankret. Det er først og fremmest vigtigt at være forankret i sig selv og det tror jeg, man bliver af at rejse og opleve andre mennesker og kulturer.”

Cille og Mille, kvinderne bag Freeliving, der er et online fællesskab for digitale nomader.

Hvad afholder folk fra at tage springet?

“Jeg har talt med rigtig mange mennesker, som ønsker, at de turde tage springet og hoppe ud i et liv med mere frihed og mere eventyr. Hovedsageligt er der tre ting, folk nævner som forhindringer:Økonomi. Det er vigtigt at vide, at det ikke er alle steder i verden, man behøver at tjene det samme for at leve godt. Og ganske ofte folk godt at undvære nogle bekvemmeligheder, hvis det betyder mere frihed og livsglæde.Børn. Folk er bange for at tage beslutninger på deres børns vegne. Mit råd her er, at det skal man altså ikke være.Mod. Det kræver mod at turde tage springet og mange opfatter ikke sig selv som sådan. De siger ofte ‘det lyder godt, men jeg er jo ikke sådan en der..’. Men der kan man altså langt mere, end man tror.”

På siden www.freeliving.dk kan du finde yderligere inspiration til at tage springet og hoppe ud i et liv med mere frihed og flere eventyr. Dette online fællesskab skal ses som en måde at ‘styrke eventyrmusklen’, som Mille selv formulerer det, og til at skabe en online business. Freeliving har nemlig stribevis af eksperter, der hjælper med rådgivning omkring skat, visa, vacciner, branding og meget mere. Du kan også få inspiration i e-bogen 50 jobs som digital nomade, der ligeledes er at finde på siden. 

La Danesas læsere får rabat på medlemskab med promokoden ‘WORLD’, som giver dig medlemskab gratis den første måned, i stedet for 119 kr.


Lidt mere frihed, tak. Fyraften på Bali.

Mille Sjøgren

Lægger stemme til alt fra tv-reklamer og radiospots til telefonsvarere og tegnefilm som stemmen i sin virksomhed Millespeak, skriver artikler til forskellige medier, holder foredrag og udgiver podcasten ‘den digitale nomade’.

Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.