Det danske magasin i Spanien
Flere nye ladestationer – Salget af elbiler stiger

Flere nye ladestationer – Salget af elbiler stiger

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Plan Moves støtteprogram

Meget af grunden til, at salget af elbiler stiger i Spanien, skyldes det faktum, at man kan få tilskud til købet. Regeringen har oprettet et program for lavemissionsbiler “Plan Moves” (Programa de Incentivos de Movilidad Eficiente y Sostenible). Gennemsnitsalderen for den spanske bilpark er tolv år, og Plan Moves har til hensigt at fremskynde udskiftningen af ​​den gamle bilpark. Ældre biler forurener meget og er ikke så trafiksikre som nyere modeller.

Plan Moves blev sat i kraft i 2019 med et budget på 45 millioner euro. For 2020 har regeringen forhøjet støttebeløbet til 65 millioner euro. Denne pose penge skal, udover at understøtte køb af biler, gå til udvikling af infrastrukturen, herunder et antal nye ladestationer.

Sådan fungerer det

For at være berettiget til støtte skal du skille dig af med en bil, der er mindst 10 år gammel og du skal have ejet bilen i mindst 12 måneder. Beløbene for støtte vil variere. For eksempel kan du få 1.300 euro, hvis køretøjet har en rækkevidde på op til 12 km, og hele 5.500 euro i støtte, hvis rækkevidden overstiger 72 km. Prisen på køretøjet kan ikke overstige 40.000 euro. Grænsen er 45.000 euro for handicappede og bevægelseshæmmet samt børnefamilier. For virksomheder gælder andre regler for støtte, f.eks. støtte til køb af elbil til kommerciel brug på 6000 euro. For større biler og busser er støtten mellem 8.000 og 15.000 euro, og aldersgrænsen for varevogne og lette lastbiler er sat til syv år.

De køretøjer, der udskiftes, skal have været gennem EU-kontrol – ITV. Private, erhvervs- og offentlige instanser kan ansøge. Nu overvejer regeringen også, om de skal nedlægge klausulen om, at bilen, der skrottes, skal være ti år eller ældre, da flere mennesker vil have elbil som deres første bil. Nogle motorcykeltyper er muligvis også berettiget til støtte. Støtten i de forskellige regioner er baseret på befolkningstal, og ansøgninger behandles lokalt.

Bilforhandlere og fabrikanter giver rabatter

Men der er mere at vinde, ud over denne statsstøtte giver producenter eller bilforhandlere ofte yderligere afslag i prisen. Gerne mindst 1.000 euro i rabat. Flere giver større rabatter. Bilforhandlere kan give oplysninger om, hvilke køretøjer der modtager hvilken support og kan hjælpe med dokumentation. For at ansøge om støtte som privatperson skal du være bosiddende i Spanien og have et NIE-nummer.

Stor udbredelse af ladestationer

De større elleverandører Endesa og Iberdrola har underskrevet aftaler med flere store landsdækkende kæder om nye ladestationer til elbiler. Almindelige ladestationer og hurtigopladere vil blive installeret mindst hver 100 km på hovedveje i landet, og de vil dække alle provinshovedstæder i Spanien.

Endesas plan er at installere 8.500 ladestationer i 2023, mens Iberdrola sigter mod 25.000 ladestationer for elbiler i Spanien inden 2021, både på offentlige områder og i boligområder. Iberdrola ønsker at hjælpe med at fremme overgangen til bæredygtig mobilitet for at reducere klimaforandringer.

Endesa og Iberdrola har i øjeblikket en aftale med McDonald’s og Carrefour om at installere ladestationer på deres parkeringspladser. Der er også indgået aftaler med flere indkøbscentre, supermarkeder og tankstationer, herunder Ballenoil.

Iberdrola og Ballenoil har underskrevet en aftale om at installere hurtigopladning til elektriske køretøjer på 110 tankstationer i Spanien. Opladning kan udføres, uanset om du er Iberdrola-kunde eller ej ved at bruge appen “Recarga Pública de Iberdrola”. Med den kan føreren af ​​det elektriske køretøj finde stationer, reservere plads og betale for afgiften. Ballenoils kunder vil kunne oplade deres køretøjer i 20 til 30 minutter med elektricitet produceret fra 100 % vedvarende og CO2-fri kilder, og de vil have et originalcertifikat (GdO).

Der er allerede installeret 20 hurtigopladere på 50 kilowatt på tankstationer i ni spanske provinser: Madrid, Barcelona, ​​Alicante, Toledo, Valencia, Cádiz, Sevilla, Valladolid og Asturias. De resterende ladestationer installeres kontinuerligt.

For McDonald’s og Carrefour vil der først blive opført nye ladestationer i Andalusien inklusive Málaga samt i Madrid, Valencia og Castilla-La Mancha.


10 gode grunde til at vælge elbil

 1. Ingen registreringsafgift
 2. 75 % mindre bilafgift
 3. Minimum 12-års levetid og mindre vedligeholdelse
 4. Adgang til begrænsede områder for privatpersoner
 5. Op til 600+ km batterilevetid
 6. Flere ladestationer
 7. Gratis parkering eller rabatter på de fleste parkeringspladser
 8. Kør miljøvenligt
 9. Kun 0,50 euro pr. 100 km, i modsætning til 11,20 euro for benzindrevne biler
 10. Kør stille

Mest populære elbiler i Spanien

 1. Tesla Model 3
 2. Nissan LEAF
 3. MINI Cooper S E Countryman ALL4 
 4. Mitsubishi Outlander PHEV.

Kilder: Plan Moves, Iberdrola, Statista

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa