Det danske magasin i Spanien
Covid-19: centralregeringen griber ind i Madrid

Covid-19: centralregeringen griber ind i Madrid

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Efter et par ugers tovtrækkeri med åbenlys politisk uenighed tager regeringen nu kontrollen over Madrid. Den spanske regering, med statsminister Pedro Sánchez og sundhedsminister Salvador Illa i spidsen, er trætte af Madrids passivitet og har givet regionalregeringen præcis 48 timer til at implementere regeringens nye dekret for landets hovedstad og omkringliggende byer, hvor smitten nu overstiger 500 personer per 100.000 borgere indenfor de seneste 14 dage. Det betyder blandt andet, at fra på lørdag vil al til- og frakørsel til Madrid og ni omkringliggende byer blive stoppet. I byerne vil livet fortsætte sin gang omend med yderligere stramninger af restaurationers kapacitet og størrelsen på forsamlinger. 

Det samlede smittetal for Spanien ligger dagligt fortsat på ca. 10.000, hvoraf rundt de 40 procent skal findes i Madrid. I Andalusien smittes ca. 1.000 dagligt – mellem 100 og 300 holder til i Málaga-provinsen.

Det er fortsat hver enkelt region der har ansvaret for håndteringen af Covid-19 smitten, men det spanske sundhedsministerium har netop udsendt en række anbefalinger og retningslinjer til de områder, der er hårdest ramt.

(Kilder: dagbladet El País og statstidende BOE)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa