Det danske magasin i Spanien
200.000 briter i Spanien frygter det værste · Nyt parlamentsvalg den 10. november · Thomas Cook går konkurs

200.000 briter i Spanien frygter det værste · Nyt parlamentsvalg den 10. november · Thomas Cook går konkurs

200.000 briter i Spanien frygter det værste

brexit
 
Vi nærmer os med hastige skridt den 31. oktober, som er “deadline” i forhandlingerne om det nok så omtalte Brexit. Der er ikke meget, der tyder på et fredeligt exit. Meldingerne fra Boris Johnson og hans stab går mere og mere mod et hårdt Brexit – dvs. at Storbritannien trækker sig fra EU uden nogen form for klarhed omkring fremtidige handelsaftaler og samarbejde med de øvrige medlemslande. Det betyder også, at samarbejdet i sundhedssektoren falder til jorden. Det har hele tiden bekymret de briter, der i dag bor i de øvrige EU-lande. Og bekymringerne er de sidste par dage blevet endnu større, efter at den britiske sundhedsminister har gjort det klart, at hans regering kun vil dække udeboende briters udgifter til sundhed (herunder hospitalsophold) i en periode på seks måneder efter et givet hårdt Brexit. Den udmelding har sendt chokbølger ud i alle kroge på Costa del Sol, hvor 80.000 briter bor – de fleste i en alder hvor private sygesikringer enten ikke kan tegnes eller er meget dyre.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Nyt parlamentsvalg den 10. november

pedrosanchez
Tirsdag blev der officielt udskrevet parlamentsvalg i Spanien – igen. Som ventet kunne/ville ingen bøje sig under de sidste forhandlinger, så et nyt valg var eneste mulighed for Pedro Sánchez og socialistpartiet, som ellers blev valgets store sejrherre tilbage i april.
Det er femte gang på blot ti år, der er parlamentsvalg. Denne gang reduceres partiernes kampagnebudget med 30 procent og valgkampen reduceres til at vare otte dage; fra den 1. til den 8. november. Den 9. november reflekteres der, og søndag den 10. november skal der stemmes.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Thomas Cook går konkurs

thomascook
Verdens måske største og ældste turoperatør er erklæret konkurs. Efter 178 år i rejsebranchen har Thomas Cook smidt håndklædet i ringen, og det bekymrer naturligvis rejsebranchen og de 600.000 rejsende i hele verden, som nu skal finde alternative muligheder for at komme hjem efter endt ferie. Thomas Cook var med 50 hoteller og et mindre flyselskab en af de helt store spillere på det spanske marked – ikke mindst på De Kanariske Øer og De Baleariske Øer. Thomas Cook efterlader sig et væld af ikke-opfyldte kontrakter med samarbejdspartnere over hele verden samt en gæld på 1.600 millioner euro. Selskabet har de sidste par år været præget af sammenlægninger, nedskæringer, kapitaludvidelser, omlægning af gæld og store fald på børsen.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.