Det danske magasin i Spanien
Boliglån bliver endnu billigere · Skolestart · Ny serie om Málaga

Boliglån bliver endnu billigere · Skolestart · Ny serie om Málaga

 

Boliglån bliver endnu billigere

boliglan
For sjette gang på bare ét år er renteindekset Euribor faldet til nu -0,356 procent.
Det betyder, at det fremover bliver endnu billigere at optage et boliglån med variabel rente, samt at nuværende boligejere med et variabelt boliglån nu kommer til at slippe lidt billigere. Således vil et lån på 120.000 euro over 25 år blive 107 euro billigere i rente om året. Til trods for at flere fremtrædende økonomer, banker og politikere længe har varslet stigende renter, falder renteindekset fortsat.
Euribor er det indeks, som alle spanske banker bruger til at udregne deres udlånsrenter. Når Euribor-indekset falder, følger bankernes udlånsrenter med.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Skolestart

 
skolestart
Den lange sommerferie er slut. Mandag var første skoledag for de 153.000 elever, der er tilmeldt folkeskolen i Málaga-provinsen. Det er 4.000 færre elever end i 2015, hvilket bekræfter, vi er i et årti med små årgange. Til trods for det faldende antal elever er antallet af udenlandske lærerpraktikanter i skolesystemet stigende. Således har 210 udenlandske lærere i år fået tildelt et legat, så de kan hjælpe de spanske lærere med at få fremmedsprogene engelsk, tysk og fransk bedre implanteret i de tosprogede skoler. De mange lærerpraktikanter følger og deltager i undervisningen i hele provinsen fra nu til udgangen af maj.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Ny serie om Málaga

malaka serie rtve
”Malaka” er titlen på en ny serie om livet i Málaga. Men det er ikke de fine museer og byens glamourøse hovedstrøg, der fokuseres på. Opmærksomheden rettes derimod mod den hårde hverdag for menigmand, og det rå miljø, der findes i flere bydele. Flere fremtrædende spanske skuespillere er med i den nye serie, som kan følges på spansk TVE hver mandag kl. 22.20 i de næste par måneder.
 
 

Fuglsang først

fuglsang
I mandags fløj Jakob Fuglsang helt til tops i cykelløbet Spanien Rundt som vinder af 16. etape. Det er hans første etapesejr nogensinde i et af de store etapeløb. Fuglsang er med som hjælperytter, men fik frie hænder til at gå efter sejren på den hårde bjergetape i Asturien i Nordspanien. Danskeren kom med i et større udbrud, som han med syv kilometer til mål fik splittet. På de sidste kilometer kørte han solo mod målstregen. Fuglsangs store mål i år var Tour de France, hvor han grundet styrt og uheld måtte udgå. Med sejren i mandags får han den bedst tænkelige oprejsning og sætter et flot punktum på hans bedste sæson nogensinde. I foråret sejrede han nemlig i den prestigefyldte forårsklassiker Liége-Bastogne-Liége.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.