Det danske magasin i Spanien
Til kamp mod pirat-taxaer · Skæve arbejdsløshedstal · Flere hjemløse hunde

Til kamp mod pirat-taxaer · Skæve arbejdsløshedstal · Flere hjemløse hunde

Til kamp mod pirat-taxaer

Málagas taxachauffører og lokalpolitiet iværksatte fra 1. juni en mindre aktion mod lufthavnens illegale taxaer. Aktionen har hidtil ført til 46 anmeldelser mod privatpersoner, som uden tilladelse tilbyder passagerer kørsel fra lufthavnen. Det er primært turister, der i ankomsthallen tager imod de illegale chaufførers tilbud om kørsel. De anklagede pirat-taxaer har alle fået en bøde på 1.380 euro. I alt har politiet sat fire mand på opgaven, hvoraf de to er civilbetjente, som opsøger kørsel fra lufthavnen. Aktionen koordineres med de lokale autoriserede taxachauffører, som via deres daglige gang i lufthavnen har en klar fornemmelse af, hvem der opererer som illegale chauffører. De 46 anmeldelser i juni måned tangerer næsten den samlede mængde anmeldelser for hele sidste år. Både politiet og de autoriserede chauffører råder passagerer til at tage afstand fra de illegale chauffører, som ikke er forsikrede.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Skæve arbejdsløshedstal

19,5 millioner er nu på arbejdsmarkedet i Spanien. Det er flere end nogensinde. Alligevel er den samlede ledighed fortsat på over tre millioner, til trods for at køen blev 63.000 personer kortere i løbet af juni måned. Tallene viser tydeligt, at der skabes pænt med nye jobs i dagens Spanien – men tallene fortæller også, at det er de store generationer, der nu er klar til at komme på arbejdsmarkedet. Derfor er ledigheden fortsat på den forkerte side af de 15 procent. Alle håber dog, at arbejdsløsheden nu over sommeren vil falde yderligere – selvom det bliver for en kort stund.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Flere hjemløse hunde

Der adopteres flere hunde end nogensinde. Men desværre bliver der også flere og flere hjemløse husdyr. I årets første seks måneder har Málaga-provinsens kenneler i alt taget i mod 786 efterladte husdyr. Heraf er 672 hunde, og det er flere end nogensinde. Resten er primært katte, men der er også kaniner, fugle og skildpadder blandt de efterladte husdyr. Formanden for dyrenes beskyttelse i Málaga-provinsen, Carmen Manzano, fortæller, at flere hunde end tidligere efterlades med et sår på kroppen, efter at ejeren har fjernet den ellers obligatoriske chip. Hun opfordrer naturligvis alle til at indlevere efterladte husdyr til deres lokale kennel og tilsvarende til at adoptere et husdyr. Formanden for dyrenes beskyttelse frygter, at flere kenneler snart ikke har kapacitet til at tage i mod flere dyr.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.