MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
”Please play” står der på væggen flere steder rundt omkring på dette ekstremt interaktive museum, der huser instrumenter fra adskillige århundreder. Der findes nemlig flere ’musiklaboratorier’ og ’legerum’, hvor der strømmer mere eller mindre melodiske toner ud fra. Denne formiddag er der nemlig flere skoleklasser på besøg på museet. Nogle af eleverne har fået mere musikundervisning end andre, men de musikalske legerum, som ikke kun er for børn, er nogenlunde skærmet af, så man kan nyde resten af museets mange interessante udstillinger.
 
I et af legerummene findes der blandt andet en kæmpe gongong og en tilsvarende stor kølle med filthoved. Det klør nok i fingrene på mange, når de ser sådan en gongong på orientalske restauranter og deslige, hvor de næsten altid er ledsaget af et skilt, der forbyder tilskueren at gøre det, som er så indbydende. Her i rummet, som er godt lydabsorberende, er det en fryd at få lov at slå til, så messingen dirrer og tonerne spreder sig ud til de stofbeklædte vægge.
 
Et øjeblik senere indtager en gruppe tyske skoleelever rummets trommesæt med lige dele iver og talent, og straks stemmer deres kammerater i med de omkringliggende instrumenter, og det føles med et som at stå i øvelokalet til et rockband.
”Ding ding ding, toget kører ikke videre,” driller en far, mens han lader filtkøllen løber han over træstykkerne, der melodisk giver lyd fra sig i stil med kaldesystemet i et offentligt transportmiddel. Da familien har forladt rummet, kaster La Danesas udsendte sig over xylofonen og får her bekræftet, at hun ikke har en tone i livet.
 
 

Museum i tre farver – hvid, sort og rød

Museet er på ret smart vis opdelt i tre farver, som indikerer, hvilken type afdeling, man befinder sig i.
De hvide områder er karakteriseret ved store instrumenter og udstillinger. Her dominerer de store pianoer og installationer.
I de sorte områder findes den permanente udstilling, og her kan du for eksempel fordybe dig i musikkens oprindelse, folklore, musik fra fem kontinenter, mekanisk og elektronisk musik. Der i alt over 400 forskellige instrumenter på museet, der strækker sig over tre etager.
De røde områder er klart museets sjoveste. Her har besøgende nemlig lov til at spille på instrumenterne og eksperimentere med musik via skærme, som forklarer, hvordan du kan spille instrumenter som violin, cello, guitar, trommer, bas, xylofon og meget andet.
 
Den midlertidige udstilling, som kan ses frem til ultimo juli, fokuserer på arven fra familien Dominguez, som er en familie af malagensiske guitarbyggere.
 

Praktiske oplysninger

Entre koster 5 €. Børn under 6 år er gratis.
Åbningstider indtil 24. juni
mandag 10 – 16 og tirsdag til søndag 10 -19.
Åbningstider fra 25. juni
mandag 10.30 – 16 og tirsdag til søndag 10.30 – 19.30.
Calle Beatas, 15, 29008 Málaga
Tlf.: +34 952 210 440

Flamencoshow

Hver mandag til fredag kl. 13.30 samt lørdag kl. 14 er der flamencoshow inde på museet. Entre til koncerten koster 17 € eller 20 € sammen med indgang til museet. 

Oplev musikken

Málagas filharmoniske orkester holder koncert flere gange om ugen på Teatro Cervantes. Se www.orquestafilarmonicademalaga.com for mere information.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa