Det danske magasin i Spanien
Billigere telefoni i hele Europa · Drastiske nedskæringer i Banco Santander · Frygt for flere mord

Billigere telefoni i hele Europa · Drastiske nedskæringer i Banco Santander · Frygt for flere mord

Billigere telefoni i hele Europa

En ny EU-lov sætter et loft for teleselskabernes priser på telefoni i Europa. Her fra den 15. maj må det ikke koste mere end 19 cent i minuttet for opkald over EU-grænserne, og tilsvarende må en sms-besked maksimalt koste seks cents. Europa-Parlamentet ønsker EU skal være et frit og billigt kommunikationsområde. Den nye lov omfatter samtlige 28 EU-lande samt Norge, Island og Liechtenstein.
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 

Drastiske nedskæringer i Banco Santander

Nedskæringer, omlægninger, effektiviseringer… Kært barn har mange navne, men faktum er, at de spanske banker fortsætter deres voldsomme reducering af medarbejdere og bankfilialer. Senest er det landets største bank, Banco Santander, der klart har meldt ud, at banken indenfor de næste år vil afskedige 3.700 medarbejdere og lukke 1.150 filialer. Det svarer til en reducering på tolv procent af medarbejderstaben og en lukning af hver fjerde filial. Langt størstedelen af de mange afskedigelser vil ske via naturlig afgang og et tilbud om at gå på tidlig pension. Efter at Banco Santander for et par år siden overtog Banco Popular, var det ventet, at banken ville foretage en omfattende omstrukturering, men tendensen i den finansielle sektor er klar; fremtiden byder på færre medarbejdere, færre filialer og mere teknologi. Tidligere på året annoncerede både BBVA og Unicaja tilsvarende omlægninger.
 
 
 
 
 {loadposition google}
 
 

Frygt for flere mord

Både det spanske politi og retsvæsen er bekymret for det stigende antal mordsager i Málaga-provinsen. For 2018 er der registreret 95 mordsager, hvilket er en fordobling på bare ét år. Myndighederne frygter tendensen vil fortsætte som følge af den stigende rivalisering mellem internationale narkotikabander, som opererer på Costa del Sol. De sidste par år har vi været vidne til adskillige mord af særlig voldsom karakter, og spansk politi frygter, tendensen vil fortsætte i år. Frygten er primært baseret på mængden af tilbageholdelser i lufthavnen af folk med relationer til miljøet. Myndighederne ser dette som et klart signal på, at banderne forsøger at opruste sig.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Velgørenhed i La Cala med veteran-landshold

Seks nationers veteran-landshold i fodbold tørner ud for velgørenhed og om ære og en fornem vandrepokal lørdag den 1. juni kl. 19.00 på Campo de Fútbol Fransisco Santana ”Paquirri” fodboldstadion i La Cala de Mijas. Deriblandt Danmark. De øvrige nationer er Spanien, England, Tyskland, Finland og Skotland. Alle med spillere boende på Costa del Sol med alderen +40.
Det danske mandskab er sammensat af hyperaktive iværksættere med Henrik Wibskov, Bikestardo, som holdkaptajn. Primus motor i arrangementet er La Cala Lions Club, La Peña de Dinamarca – den danske supporterklub af Málaga CF – og Sports- og udlændingedepartementet i Mijas Kommune med frontfigurerne Maggie Bobowicz, Morten Møller og Anette Skou.
”Vi regner med, at familier til spillerne og andre supportere fra de enkelte lande møder frem på stadion i La Cala den 1. juni for en hyggelig og fornøjelig aften,” siger Lions-præsident Maggie Bobowicz.
La Peña-formand, Morten Møller, fortsætter: ”Vel vidende, at finalen i Champions League mellem Liverpool og Tottenham spilles senere denne lørdag aften på Estadio Bernabeu i Madrid sætter vi TV op i restauranten”.
Overskuddet fra landsholds- arrangementet, hvor indtægter hentes ved salg af mad og drikke i baren og lotteri med videre, går til alle La Cala Lions Clubs velgørende formål. 

 
 
Plakat fodbold nyhed17maj
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.