Det danske magasin i Spanien
Flere gågader på vej · Strengere kontrol i spanske virksomheder · Pez Espada på nye hænder

Flere gågader på vej · Strengere kontrol i spanske virksomheder · Pez Espada på nye hænder

Flere gågader på vej

Kommunalvalget står for døren og det vrimler med nye projekter og valgløfter fra de fleste partier i samtlige kommuner. Men én type projekt, som er på tale i mange kommuner, er flere gågader. De nye gågader har nemlig været en succes i Málaga og i Torremolinos og står nu øverst på ønskelisten i flere kommuner. Det gælder blandt andet i Fuengirola, Marbella og senest i Torre del Mar, hvor partiernes forslag om flere gågader i den centrale by får massiv opbakning fra både beboere og handelsstadsforeninger.
Der er kommunalvalg søndag den 26. maj, og i de fleste kommuner i Málaga-provinsen er der lagt op til så tætte valg, at få stemmer kan få afgørende betydning. Da der er kommunalvalg i hele Spanien, er alle landets politikere inddraget i valgkampen. Det er derfor Pedro Sánchez fra PSOE, som sejrede ved parlamentsvalget i sidste måned, der først indleder forhandlingerne om indsættelse af ny regering efter kommunalvalget.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Strengere kontrol i spanske virksomheder

Det spanske arbejdsministerium tager nu nye midler i brug i kampen mod sort arbejde, ubetalte overarbejdstimer og unddragelse af betaling til Seguridad Social-systemet. Fra og med denne uge skal virksomheder have monteret et system, så medarbejderne kan stemple ind og ud. Systemet har tre klare formål: at sikre at de ansatte får ekstrabetaling for overarbejde, at der afregnes korrekt Seguridad Social til myndighederne og sidst, at ingen arbejder ulovligt. Den nye kontrol har flere steder skabt stor forvirring og kritik, men allerede fra midten af denne måned vil arbejdstilsynet gå i gang med de første inspektioner.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Pez Espada på nye hænder

Det er en Costa del Sol-klassiker uden sidestykke; Hotel Pez Espada i Torremolinos. Hotellet blev indviet for præcis 60 år siden, den 31. maj 1959, og var det første luksushotel på Costa del Sol. Dengang kunne det høje luksushotel ses fra hele byen, som fortsat levede i turismens spæde år. Frank Sinatra var en af de første til at nyde hotellets luksuriøse faciliteter på første parket i det nye ferieparadis, Torremolinos. Hotellet kommer nu på nye hænder. Investergruppen Azora har netop opkøbt syv store hoteller i Spanien: fem i Benidorm, Hotel Riviera i Benalmádena og så Pez Espada i Torremolinos. De nye ejere vil investere samlet 30 millioner euro i deres nye hoteller og dermed sikre, at Torremolinos’ gamle stjerne vil glimte mange år endnu.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.