Det danske magasin i Spanien
Under huden på Rasmus Seebach
Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemlig sælge plader. Og det er uhørt i en tid, hvor al musik let kan streames fra nettet.
Siden hans første album kom på gaden i 2009, har Rasmus Seebach solgt over 700.000 albums. Det er salgstal på lige fod med Kim Larsen i sin storhedstid.
Folket vil ha’ Rasmus – og Rasmus vil ha’ folket. Med sin musik og sine tekster tøver han ikke med at lukke sit publikum indenfor.

Er som de andre

Han har fået kritik for, at hans tekster er banale, men for Rasmus Seebach selv er det blot et kompliment. “Jeg ser det som et tegn på, folk forstår dem. Og forstår du mine tekster, forstår du også mit budskab, og så er jeg glad,” fortæller den populære musiker og fortsætter: “En af de største glæder, jeg kan få som sangskriver, er, når folk siger til mig ’Jeg forstår fint, hvad det er, du synger om. Sådan har jeg det også nogle gange’. Det er fantastisk, for så giver musikken mening for mig. Så ser vi, hvordan musikken kan gøre en forskel. Det elsker jeg at være en del af.”
Rasmus Seebach er ikke bange for at synge og fortælle om sig selv. Hans musik og tekster fortæller meget om hans liv, følelser, fejl og håb. “Jeg gemmer mig ikke bag noget. Alle kan se, jeg ikke er perfekt. Jeg er en kendt person, men indeni er jeg præcis som alle andre – heldigvis,” fortæller den populære solist, som bestemt ikke virker til hverken at skjule en arrogant side eller have problemer med at være i øjenhøjde med sit store publikum. “Dybest set synes jeg selv, at jeg er helt nede på jorden og vil gerne ha’, folk skal kende mig, som den jeg er. Det ville være trist, hvis min succes skulle forhindre mig i at skabe tætte relationer til andre mennesker,” siger han. Rasmus Seebach har lovet sig selv at gøre, hvad der føles rigtigt, også selvom det ikke gør alle tilfredse. “Mit publikum er meget bredt og det er jeg super lykkelig for.

Den sociale arv

Drømmen begyndte allerede som dreng, da han i mange år havde værelse lige ved siden af sin fars øvelokale. I teenageårene fløj nye melodier ud af munden på ham, når han løb op og ned ad trappeopgangene med lokalavisen på Frederiksberg, men den unge Seebach havde ikke forestillet sig en karriere som sanger. Sammen med sin bror, Nicolai, havde han primært slået igennem som sangskriver og producent for andre. Det var først i 2009, da brødrene stod med nummeret “Engel”, de besluttede sig for, Rasmus skulle lægge stemme stil. Det blev startskuddet til noget stort. “Det var uventet, men fantastisk, det skulle gå den vej, for det er toppen selv at komme ud til publikum med sin musik. Jeg glæder mig altid gevaldigt til en ny koncertturné,” fortæller Rasmus Seebach. Publikum strømmer til hans koncerter og Rasmus vælter sig i succes. Det samme gjorde hans far, Tommy, da han var på hans alder. Men Rasmus Seebach frygter ikke, han skal lide samme skæbne. “Jeg er væsentligt bedre klædt på hjemmefra til at klare livets udfordringer. Det er begge mine forældres ære. Vi kan naturligvis alle komme i ubalance, men sker det, tror jeg på mig selv og de nærmeste omkring om,” fortæller Rasmus Seebach, der altid har været stolt af sin far og aldrig har tøvet med at inddrage hans musik og tekster på sine albums. “Min far nåede aldrig at se mig på en scene, men jeg er sikker på, han er med på en kigger ovenfra og er glad for, det går mig så godt,” fortæller den folkekære sanger. Inden længe er Rasmus Seebach tilbage på scenen.

Hele familien skal til Málaga

I slutningen af maj skydes en ny turné i gang. Helt bevidst er der planlagt lidt færre koncerter end normalt. Til gengæld bliver de store og specielle. Det gælder også den 7. september, når Rasmus Seebach runder sin sommertour af på Castillo Sohail i Fuengirola. “Vi glæder os helt vildt til at komme af sted, for jeg har hørt så meget godt om området og de andre koncerter på den smukke borg. Det er ikke hver dag, man får muligheden for at optræde på en middelalderborg. Vi kommer med kæmpe spillelyst og en masse af de sange som folk kender, og måske en ny sang eller 2, hvem ved?” slutter en forventningsfuld Rasmus Seebach. Med sig tager han sit populære band og den nærmeste familie. Det bliver én stor familietur. Der skal være tid og plads til det hele.
 
Smukke Castillo Sohail
Den gamle middelalderborg i Fuengirola hører til blandt Andalusiens flotteste koncertsteder. Men sådan har det ikke altid været. Castillo Sohail har været hårdt medtaget af fortidens mange krige og næsten været bombet ned til grunden. Derfor var borgen i store perioder af det 19. og 20. århundrede på private hænder, da staten ikke havde noget at bruge ruinerne til. Men i 1989 kom Castillo Sohail atter på kommunens hænder, og i perioden 1995-97 blev borgen restaureret og delvist genopbygget. Der afvikles i dag et dusin årlige koncerter på Castillo Sohail samt en række andre kulturelle aktiviteter.
Dans på borgen
Der bliver musik, fest og god stemning i på borgen i Fuengirola hele aftenen – og natten med. Både før og efter koncerten spiller DJ RisRas den bedste danske og internationale musik fra 80’ og 90’erne. RisRas har rejst land og rige rundt som DJ de sidste tyve år og er i dag fast inventar på flere store danske festivaler. Hans musik, small talk og glade attitude er garanti for en god fest.
 
Billetter
 
Billetter til koncerten koster 50 euro og kan købes på ticketmaster.dk
og i følgende butikker:
Fuengirola: Unioptica – Café La Vida
Torremolinos: Pub Branigans
Mijas: Loft & Roomers – Vitamina
Marbella: Nykredit
Torre del Mar: Muebles Piramides
Nerja: Ole Optica
Almuñecar: Costa Granada Home – 123 Tours
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.