Det danske magasin i Spanien
Pedro Sánchez i voldsomt uvejr · GIL-politikeren Roca løsladt · Taxaerne kører igen

Pedro Sánchez i voldsomt uvejr · GIL-politikeren Roca løsladt · Taxaerne kører igen

Pedro Sánchez i voldsomt uvejr

Det catalanske tilhørsforhold trækker fortsat overskrifter i de spanske medier. Dialogen mellem de catalanske uafhængighedspartier og centralregeringen har været minimal det sidste halve år. Der spekuleres i, om det er derfor den spanske statsminister, Pedro Sánchez, har sat en uvildig mægler på opgaven. Beslutningen har vakt så stor harme, at de tre oppositionspartier Partido Popular, Ciudadanos og VOX har opfordret til massive demonstrationer i Madrid nu på søndag. Flere af ’de tunge drenge’ i PSOE har også offentligt kritiseret Pedro Sánchez for hans beslutning, som de betegner som dårligt lederskab. Pedro Sánchez har tidligere været i modvind men næppe så voldsomt som nu.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 

GIL-politikeren Roca løsladt

Bagmanden bag den omfattende korruptionssag “Caso Malaya” i Marbella, Juan Antonio Roca, er blevet løsladt. Roca har siddet fængslet siden marts måned 2006, hvor han har afsonet på sin 20-årige dom, for sin centrale rolle i Malaya-sagen, som er spanienhistoriens største korruptionssag. Det forhenværende byrådsmedlem under GIL-styret i Marbella i perioden 1991 til 2006 er netop blevet løsladt, efter af have afsonet 2/3 af sin dom, mod at bære en elektronisk fodlænke og tage del i kommunens velgørenhedsarbejde. Roca har flere domme og sager på samvittigheden, men i følge den spanske grundlov, kan man samlet maksimalt dømmes 20 år for økonomisk kriminalitet.
Alle hans personlige ejendele er enten blevet solgt eller er fortsat beslaglagt af myndighederne som udlæg for hans store gæld til staten.
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Taxaerne kører igen

Efter 16 dages fuld strejke er det atter muligt at få en taxa i Madrid. Vanen tro er taxachaufførerne utilfredse med konkurrencen fra Uber og Cabify, som de betegner som konkurrenceforvridende. En stærkt splittet taxastyrke besluttede dog onsdag aften at genoptage deres erhverv, selvom de ikke har fået deres krav gennemført. Strejken har skønsmæssigt kostet de 15.000 taxaer i Madridregionen 40 millioner i omsætning, hvilket svarer til ca. 2.600 euro per hyrevogn. Strejken spredte sig til Barcelona og regeringen frygtede den ville sprede sig til hele landet. Strejken i Barcelona blev afblæst efter en uge, da Uber og Cabify besluttede sig for midlertidigt at trække sig ud af byen af frygt for sine chaufførers sikkerhed. Centralregeringen går ikke aktivt ind i konflikten, da det er de enkelte regioners opgave at regulere transport og infrastruktur.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.