Det danske magasin i Spanien
Flere rammes og flere kureres for kræft · Kineserne i Málaga fejrer nytår · Spanien følger intenst udviklingen i Venezuela

Flere rammes og flere kureres for kræft · Kineserne i Málaga fejrer nytår · Spanien følger intenst udviklingen i Venezuela

Flere rammes og flere kureres for kræft

Mandag var den internationale kræftdag og dagen blev naturligvis også mærket på Costa del Sol. På godt og ondt er tendensen i Málaga-provinsen klar. Antallet af kræftramte er de sidste tre årtier steget med cirka to procent om året. Sidste år blev 8.766 personer i provinsen ramt af den alvorlige sygdom og antallet forventes at runde de 9.000 i år. Positivt er det til gengæld, at 53 procent af de ramte i Málaga i dag kureres for sygdommen. Samlet er det i dag 190 borgere pr. 100.000 indbyggere, der årligt taber kampen til den frygtede sygdom.
Eksperter på området slår fast, at mængden af kræfttilfælde kan reduceres til det halve ved en sund livsstil. Lægernes basale råd er; spis sundt, hold din vægt, undgå rygning og beskyt dig i solen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Kineserne i Málaga fejrer nytår

Tirsdag sprang kineserne ind i deres nye kalenderår. Det gjaldt også for de 8.110 kinesere, der er i dag er registreret i Málaga-provinsen. For kineserne er 2019 et særligt år, der står i grisens tegn, som er lig med stort økonomisk potentiale. De otte tusinde kinesere i Málaga udgør en af landets største kolonier. Samlingen af kinesere på Costa del Sol er dog ingenting set mod mængden af kinesere, der har etableret sig i Madrid. Her er flere industri- og boligkvarterer blevet omdannet til deciderede “China Towns”. Kineserne fejrer det nye år helt frem til den 19. februar.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Spanien følger intenst udviklingen i Venezuela

Den spanske regering anerkender nu Juan Guaidó som ny præsident i Venezuela – præcist som USA og de fremtrædende EU-lande. Anerkendelsen isolerer Nicolas Maduro yderligere, men han nægter fortsat at udskrive valg eller trække sig tilbage. De sidste måneder har den politiske, økonomiske og sociale situation i Venezuela været så anspændt, at oppositionen har valgt en ny præsident, udenom den siddende præsident Nicolas Maduro. Under hans ledelse har inflationen rundet de 10.000 procent om året (læs: priserne fordobles 100 gange på ét år) og der er akut mangel på medicin og fødevarer i landet. De daglige protester og gadekampe i hovedstaden er så voldsomme, at man frygter en borgerkrig. Spanien har altid haft meget tætte relationer til Venezuela og følger derfor situationen intenst. I dag bor der over 150.000 venezuelanere i Spanien.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Mindeord

Den 58-årige danske rejseleder Diana Serop er afgået ved døden efter kortere tids sygdom.
Diana Serop flyttede til Solkysten som otteårig sammen med sine forældre og havde forskellige stillinger i løbet af sin karriere på arbejsmarkedet. Fra leder af turistrådets PR-afdeling (Patronato de Turismo de la Costa del Sol) til PR-chef i Fuengirolas zoologiske have.
I de sidste år delte Diana Serop hendes omfattende viden og hendes glade sind som rejseleder for Kulturrejser Europa.
Diana Serop efterlader gode minder til sin familie, venner og kolleger.
Klik her og læs vores portræt af Diana Serop i serien ”En dag med… https://ladanesa.com/ovrigt/41-nyheder/profiler/2629-en-dag-med-diana-serop

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.