Det danske magasin i Spanien
Jeg står ikke altid i køkkenet længe ad gangen, der er jo meget andet man også gerne vil lave – men når der er en grund til bløde lækre luftige boller – laver jeg dem gerne.
 
Denne opskrift har jeg arbejdet en del med – for der er ikke noget værre end når man skal bage boller til en festlig lejlighed at man så skal vente på at dejen hæver – det kan jo også være at man pludselig får den indskydelse at der skal være lækre boller til eftermiddag når ungerne kommer hjem fra skole.
 
Denne her opskrift er såsimpel og kræver ikke hævning andet end mens de venter på at ovnen bliver varm. Derfor bruger jeg dem også gerne som morgenmad – da jeg kan bage dem på samme tid, som det tager at lave andet morgenmad.
Når dejen er rørt, bollerne formet og på plade – tænder jeg ovnen og går i bad… så skal de bare i ovenen og bages mens kaffen brygger og te-vandet koger… nemt!

 
FØDSELSDAGSBOLLER
Det skal du bruge:
50 g. lunken vand
40 g. smeltet smør
300 g. lun mælk
50 g. gær
3 spsk. sukker
1 nip salt
ca. 7 dl. mel – men dejen skal være så den slipper – og ikke længere klistre.
 
Sådan gør du:
Bland vand, mælk, smør, sukker, salt og gær i røreskålen.
Tilsæt mel lidt efter lidt.
Når dejen er perfekt (som en god trylledej der ikke hænger ved) former du boller.
Læg dem på pladen, tænd ovnen på 200 grader og lad dem hæve mens ovnen bliver varm.
Bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.
Af Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.