Det danske magasin i Spanien
Spænding før regionalvalget · Tretten tvangsprostituerede frigives · Massive investeringer i Málaga

Spænding før regionalvalget · Tretten tvangsprostituerede frigives · Massive investeringer i Málaga

Spænding før regionalvalget

Nu på søndag har lidt over fem millioner andalusiere mulighed for at stemme til det andalusiske parlament, Junta de Andalucía. Valget skulle først have været til foråret, men præsidenten for Junta’en, Susana Díaz, har kaldt andalusierne til valgurnerne i utide, da hendes støtteparti Cuidadanos for nogle måneder siden trak sin støtte til PSOE. Socialistpartiet står på ny klar til at blive regionens største parti, men lige så klart står det, at partiet ikke får absolut flertal. Efter valget i 2012 hentede partiet den nødvendige støtte hos IU (nu Podemos), og efter valget i 2015 fik PSOE en håndsrækning fra Cuidadanos. Men begge parløb løb skævt. Derfor er et af valgets store emner, hvor Susana Díaz kan hente den nødvendige støtte. I den anden ende af parlamentet står Partido Popular til at blive valgets store taber, men partiet taber sine stemmer til Ciudadanos og netop disse to partier er i de seneste meningsmålinger kun få mandater fra at kunne stifte regering. Valget står derfor helt åbent. Sent søndag forventes det endelige valgresultat at ligge klart.

 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

Tretten tvangsprostituerede frigives

Det lykkedes det spanske politi først på ugen at lokalisere og frigive tretten kvinder fra Nigeria. Kvinderne blev holdt som sexslaver og tvunget til at prostituere sig på gadeplan i Málagas industrikvarter Guadalhorce og på strandpromenaden i Fuengirola. Bag den kriminelle organisation er ti personer blevet anholdt, otte nigerianere og to spaniere, som står tiltalt for at have fået de tretten kvinder til landet på falske betingelser. Efter sigende skulle organisationen uventet have forlangt mellem 25.000 og 35.000 euro ekstra for at komme hertil. Et beløb som kvinderne blev tvunget til at afbetale via prostitution.
 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

Massive investeringer i Málaga

Siden renoveringsarbejdet på Málagas hovedgade, Alameda Principal, gik gang for et par måneder siden, er der blevet lukket otte store ejendomshandler i området til samlet 60 millioner euro. Alameda Principal er den centrale gennemkørselsvej for foden af hovedstrøget, Calle Larios. Kommunen vil delvist gøre den flersporede vej til gågade for at fremme bylivet og det lokale næringsliv. Flere investorer ser derfor nu nye muligheder i de gamle, store bygninger, som hidtil har været domicil for små hostels, kontorer og lokal detail.
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.