Det danske magasin i Spanien
Højesterets kendelse om stempelskat · Værste uvejr nogensinde i Málaga · Internet dyrest i Spanien

Højesterets kendelse om stempelskat · Værste uvejr nogensinde i Málaga · Internet dyrest i Spanien

Højesterets kendelse om stempelskat

I de sidste dage har en kendelse fra Højesteret i Spanien fået meget opmærksomhed. Kendelsen gælder den stempelskat, som betales i forbindelse med låneansøgninger i Spanien. Det er vigtigt at pointere, at bankerne ikke har begået nogen ulovligheder eller har handlet i strid mod loven. Indtil nu har loven om stempelskat i Spanien fastlagt, at den skattepligtige i sager om skat af hypotekslån er låntageren.
Dog har den spanske Højesteret nu ændret sin egen tidligere praktisk i disse sager og besluttet, at det er långiveren, som skal være skattepligtig. Dette indebærer ikke bare, at loven får en ’nytolkning’, men at selve loven umiddelbart skal ændres.
Højesteret har indset, at denne sag, på grund af dens store betydning for samfundet, må afgøres af Højesteret i dens helhed (plenumafgørelse). Dette, plenumafgørelsen, kommer med al sandsynlighed ikke til at ændre det grundlæggende i beslutningen, dvs. at det er bankerne, som kommer til at betale denne skat fremover, men betydningen af den nye kendelse for ’gamle’ låntagere.

Der skal stadig træffes beslutning om kendelsens ’tilbagevirkende kraft, dvs. hvor langt tilbage i tiden, kendelsen kan tillempes. Der findes også en del overgangsretslige problemer, som må løses.
Plenumafgørelsen bliver besluttet d. 5. november 2018.
 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
 

Værste uvejr nogensinde i Málaga

Weekendens voldsomme regnvejr i Málaga-provinsen trækker fortsat overskrifter i de spanske medier. Oprydningsarbejdet kommer nemlig til at tage uger, og de økonomiske tab beløber sig til millioner af euro. På Costa del Sol blev Estepona hårdt medtaget men i byerne Antequera, Ronda, Campillos og Ardales gik det helt galt. Her faldt der mellem 300 og 400 liter regn natten mellem lørdag og søndag. Tusindvis stod i vand til hofterne i egen bolig, et par hundrede beboere måtte evakueres, en brandmand omkom under redningsarbejdet og flere steder måtte militæret komme til undsætning. For omtalte byer er det historiens værste uvejr og både centralregeringen og Junta de Andalucía har bebudet, at de vil udstede hjælpepakker til de ramte kommuner og private.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

 

Fængselsstraf til Málaga C.F.’s sportsdirektør

José Luis Pérez Caminero erklærede sig mandag skyldig i medvirken til hvidvaskning af penge for en mexicansk / colombiansk narkotikamafia. Over et par år stod femten mand bag hvidvaskningen af små to millioner euro via en juvelerforretning i Madrid, hvor Caminero stod for den fysiske transport af pengene. I juni 2009 blev han anholdt i Madrid med 58.500 euro i sin bil.
Den offentlige anklager krævede fire års fængsel til Caminero og de øvrige anklagede, men den nuværende sportsdirektør for Málaga C.F. slap med fire måneders betinget fængsel og en bøde på små 20.000 euro grundet sin tidlige tilståelse og samarbejdsvillighed.
Caminero spillede i midten af 90’erne på det spanske landshold og var en af de store stjerner i Atlético Madrid. Han stoppede sin karriere i 2004 i Valladolid og har efterfølgende været sportsdirektør i sine to gamle klubber.
I sommer tiltrådte han Málaga C.F., som akut havde brug for en ny sportsdirektør. Både Caminero og Málaga C.F. har fra starten af samarbejdet været enige om at holde Camineros stilling som sportsdirektør og hans private retssag adskilt.
 
 
 
 
 
{loadposition google} 
 
 
 
 

Internet dyrest i Spanien

Meget er billigt her i landet – men internet er dyrere end alle andre steder. En ny undersøgelse fra webportalen www.kelisto.es, som har specialiseret sig i prissammenligninger, fortæller, at en husstand i Spanien i gennemsnit betaler 53 euro om måneden for internet. Det er 12 euro mere end de øvrige EU-lande, som i gennemsnit betaler 41 for deres internet. Ingen lande betaler mere for deres netforbindelser end spanierne. Internet er i følge undersøgelsen billigst i Tyskland, hvor en husstand kun betaler 34 euro om måneden for sin internetforbindelse.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.