Det danske magasin i Spanien

Del

Det var meningen, at denne leder skulle handle om noget sommerligt, nu hvor sommerferien nærmer sig, og strandstole og klipklappere invaderer kysten. Men så fik Spanien en ny regering. Fortidens ugerninger indhentede den siddende, og der blev trukket en gevaldig streg i sandet.

Det, vi på romantisk vis betegner som ‘mañana mañana-Spanien’, hvor meget har kunnet lade sig gøre med et par konvolutter under bordet til de rigtige personer, får med denne milepæl en hul klang.
Det er efter min mening helt i orden, at Spanien får løsrevet sig fra denne titel, der ikke er hverken særlig romantisk eller ideel i forhold til erhvervslivet.
 
11 af 17 ministre er kvinder i den nye regering. For første gang er kvinderne i flertal i ministersammensætningen i en spansk regering. Det bliver spændende at se, om et flertal af kvinder kan være med til at danne nye takter i et hærget politisk landskab. Eller om lommerne er lige så dybe i spadseredragterne som i jakkesættene.
 
Endvidere har Spanien nu en statsminister, der taler engelsk. Dette bringer os ud af den sørgeligt eksklusive klub, Spanien med den tidligere statsminister var en del af, nemlig den hvis statsledere ikke taler engelsk. Herunder hører bl.a. Ruslands og Kinas statsledere, og efter sigende er ikke engang Nordkoreas statsleder medlem af denne klub.
 
Men måske er førnævnte sandstreg ikke så markant, som man kunne håbe på.
Den første minister fra den nye regering er allerede ude af vagten igen efter godt en uge på posten. Fordækte svindelsager er lige gangbar mønt på begge sider af de politiske fløje, og hvor magten findes, vil der unægteligt også findes et tykt lag håndfast mudder inden for armslængde. Af og til indeholder mudderhåndfuldene en portion retfærdighed, af og til er det blot skyts. Det kan være svært at skelne.
 
Nu hvor politikerne i årevis har forsynet sig selv fra statskassen, har de efterladt den gabende tom. Man kan håbe, at den nye regering ikke slipper sit greb om den varme kartoffel, de såkaldte ‘Google-skatter’, hvis der skal findes midler til at udbetale pensioner i fremtiden. Det virker da også grotesk, at en virksomhed som AirBnb kan slippe med at betale i skat for 2017 i Spanien, hvad der svarer til udbetalingen på en to-værelses lejlighed i Málaga, en by som i øvrigt får flere og flere AirBnb-udlejningslejligheder.
 
Regeringsskifte og Google-skatter kan du orientere dig om inde i magasinet, hvor du også finder inspirerende artikler fra den knap så politiske skuffe til din sommer i Spanien.
 
La Danesa holder sommerferie i juli måned, og i september er vi igen klar med et nyt magasin til dig med friske artikler om det, der rør sig på Costa del Sol og i resten af landet. Rigtig god sommer!
lmf
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.