Det danske magasin i Spanien
Kære læser – Feriesæsonen nærmer sig

Del

Kære læser
Feriesæsonen nærmer sig. Og der er en god chance for, at du ligesom jeg skal huse gæster denne sommer. Det kan være rigtig hyggeligt men også afsindigt stressende.
 
Mange gæster tænker nemlig ikke på, at de faktisk dumper lige ned i ens hverdag, og at man jo ikke selv er på ferie. Det er faktisk heller ikke deres job at tænke på det – de er jo på ferie. Men man kan gøre sig selv en stor tjeneste ved at have dette in mente og rationere lidt med, hvad man deltager i, uden at gæsterne føler sig negligerede. Efter godt fem år som spaniensdansker er jeg selv blevet bedre til at slå koldt vand i blodet, selvom der kommer gæster, som gerne skal se hele Costa del Sol og indland på rekordtid.
 
Jeg er blevet bedre til at kommunikere, at man gerne selv må komme med ønsker til aktiviteter, og jeg satser på, at har mine gæster f.eks. lyst til at gå en tur, så gør de det – uden at skulle holdes i hånden. Det er erfaringen fra intense turistdage med besøgende fra min spæde start i Spanien, der har fået mig til at lægge stilen om, så jeg ikke er fuldstændig askegrå i ansigtet af udmattelse halvvejs igennem feriedagene.
 
Personligt er jeg bedst til den type gæster, der opfører sig, som var de hjemme. Gæster, der af bedste hensigt er bange for at være til besvær, stresser mig. Har du brug for et dørslag, så åbn lågerne, indtil du finder det. Der er ikke statshemmeligheder bag mine køkkenlåger. Jeg er kun lykkelig for ikke at skulle supervisere dig ned på midterste hylde i nederste skab bag ved skærebrædderne.
 
Mange af os udedanskere er bevidste om, at det er os, der har valgt at flytte væk og vil gerne gøre lidt ekstra, når der kommer besøg hjemmefra. Selv vil jeg også gerne have, at der ryddet op og gjort ordentligt rent, så gæsterne føler, at der er blevet gjort klar til dem, og at de er velkomne. Omvendt kan en rengøring og oprydning godt udsættes umådeligt lang tid, hvis jeg ved, der kommer gæster om 14 dage – måske længere end jeg egentlig vil indrømme.
Besøger du mig uanmeldt eller med kort varsel på en helt almindelig hverdag, ja så ligner mit hjem et sted, hvor der leves liv. Aktive, sjove liv hvor en aften i godt selskab prioriteres højere end spejlblanke marmorgulve og et skinnende rent køkken. Al erfaring siger mig, at opvasken ikke løber nogen vegne.
 
På samme vis er jeg ikke bleg for at sætte en vasketøjskurv med vådt tøj til ophæng i favnen på mine gæster. Hjemme hos mig deles vi nogenlunde ligeligt om de huslige pligter, og når der kommer gæster, og der dermed er mere vasketøj og mere opvask, ja så er det heldigt, at vi også er flere hænder til at tage fat. Jeg har endnu ikke oplevet nogen sure miner over den ordning.
 
Men selvfølgelig er det også en stor glæde med gæster og gensyn med venner og familie. Noget af det bedste er, at man får lov at opleve ting eller områder, som man passerer hver dag, igennem andres benovede øjne. Det minder mig om, at værdsætte de helt fantastiske omgivelser, vi har her på Costa del Sol lige uden for vores hoveddør. Noget, jeg alt for tit glemmer, når jeg suser igennem byen på vej til en aftale med tusind ting i hovedet.
 
Jeg glæder mig allerede til at kigge på min almindelige hverdag gennem romantiske turistbriller.


lmf
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.