Det danske magasin i Spanien
CALZAMEDI – Komfortable og moderne sko for problem-fødder

CALZAMEDI - Komfortable og moderne sko for problem-fødder

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Spanien har lange traditioner med produktionen af sko.

Verdens totale skoproduktion overskrider i dag 23.000 millioner par. Over 85 % af skoene bliver produceret i Asien, hvor Kina er den vigtigste producent i verden. Spanien er EU’s næststørste skoproducent lige efter Italien. ”Made in Spain”-sko sælger strålende i hele Europa og en stor del af produktionen eksporteres også til USA og Syd Amerika.
 
Over halvdelen af den spanske skoproduktion foregår i og omkring Elche, og Alicante-regionen er en af Spaniens største eksportører, hvilket delvist er takket være sko fra dette område.
 
Med mange års erfaring og know-how inden for sko er det ingen tilfældighed, at et Europas mest udviklede producenter af specialtilpassede, terapeutiske sko ligger i dette område, nærmere bestemt i Villena, godt 6 km nordvest for byen Alicante.
 

Kombinerer moderne teknologi med gammelt håndværk

Calzamedi blev etableret i 2003, med det klare mål at forbedre livskvaliteten for folk med problematiske fødder. De har i dag et bredt udvalg af gode, ortopædiske og ikke mindst lækre sko for både damer, herrer og børn. Nogle har behov for ekstra støtte omkring anklen, andre behøver lidt ekstra plads til en hammertå eller en knyst. Nogle sko produceres af elastisk materiale, som endda gør dem mere behagelige at gå med for personer med uønskede udvækster på fødderne.
 
I 2005 blev der udviklet en ny afdeling med kundetilpasset fodtøj, hvor lederen er specialist i både ortopædi og proteser. Takket være moderne teknologi kan Calzamedi producere specialtilpassede sko til absolut alle fødder, herunder til personer med medfødte skavanker eller skavanker, som er kommet til senere.
 

3-dimensionel scanner

I tillæg til at have indgående kendskab indenfor ortopædi, så har den innovative fabrik udviklet en 3-dimensionel scanner, som tager nøjagtige mål af alle typer af fødder. Helt enkelt forklaret ser scanneren ud som en boks, man placerer foden ned i, inden den bliver scannet. Informationen fra scanneren bliver derefter overført til en skæremaskine, som skærer skinddelene sådan at de, efter at de bliver syet sammen, er specialtilpasset til “problemfoden”.
 
Ofte består det færdige par af to sko med forskellig form og størrelse, men som naturligvis matcher hinanden. Her kan folk, som har fået amputeret dele af foden, få en sko, som sidder støbt på foden og som ser helt almindelig ud. Derudover kan de også producere specialtilpassede støvletter med højt skaft til personer med hævede ankler eller som lider af elefantsyge. Har du længdeforskel på benene, så kan dette kompenseres med en tykkere sål på den ene sko. Listen over tilfredse kunder er lang…
 

Repræsentanter i Malaga

Calzamedi deltager i forsknings- og udviklingsprojekter på europæisk plan for at samarbejde med tilsvarende virksomheder om udvikling af ny teknologi inden for sektoren. De er i dag repræsenteret i alle fem verdensdele, samt i de fleste europæiske lande. I Skandinavien er det kun Sverige, som kan scanne dine fødder og hjælpe dig med den rigtige type sko, men de regner med, at de snart også er repræsenteret i Norge, Danmark og Finland. De har midlertidigt repræsentanter i Málaga og derfor er der ingen grund til at gå rundt og med ubehag i fødderne.
 
Fakta:
Calzamedi blev etableret i 2003 og er placeret i Villena som ligger nordvest i Alicante provinsen. Virksomheden har specialiseret sig på terapeutiske og skræddersyet sko. Takket være avanceret teknologi kan de overføre nøjagtige data om kundens fødder fra en ”fod-scanner” til en maskine som tilskærer de rigtige stykker skind, så den færdigproducerede sko sidder perfekt. Virksomheden har 53 ansatte og har repræsentanter (hvor man kan få scannet sine fødder) i de fleste europæiske lande (i Skandinavien er det foreløbigt kun Sverige, som repræsenterer Calzamedi). De har repræsentanter både i Alicante og Málaga.
 
Af Rikke Iuell Printz

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa