Det danske magasin i Spanien
Jesper Buch – klar med sin anden bog, tredje løvesæson og endnu en omgang Seedster

Jesper Buch – klar med sin anden bog, tredje løvesæson og endnu en omgang Seedster

”Jeg har været helt overrasket over, at vi har formået at vækste hver gang,” fortæller Jesper Buch om de tre Seedster bootcamps, der er blevet afholdt. Seedster 3.0 går i luften d. 4. marts og kommer til at sprænge alle rammer og hotellets maksimum-kapacitet, som er 300 deltagere i konferencelokalet. ”Det er absolut maksimum, hvis alle skal have en stol og et bord, de kan stille deres laptop på.” Og laptoppen skal der være plads til. Der bliver nemlig arbejdet igennem på de intense dage, Seedster bootcampen varer, og alt det, deltagerne lærer på de mange workshops skal hurtigt omsættes til praksis, så der kan smedes mens jernet stadig er varmt.
”Netværksdelen er utrolig stærk på Seedster og det er vigtigt for mig, at alle, uanset graden af succes, er lige. Det er også den indstilling, mentorerne kommer med.”
”Ligesom de forrige år er mentorerne med ’pro bono’, hvilket vil sige, at de ikke bliver betalt for at deltage. Det er en del af iværksætter-ånden,” forklarer Jesper, der dog forkæler mentorerne med ophold i sit eget hus i Marbella og privat kok på aftenmåltiderne. Og det er et stjernespækket program, der allerede nu kan ses på Seedsters hjemmeside. Morten Wagner fra Dating.dk, Birgit Aaby, stifter af Combiservice, Lars Seier fra Saxo Bank og Henrik Zilmer, CEO for Airhelp er nogle af personlighederne, deltagerne vil få guldkorn og gode råd af.
”Og så bliver der som noget nyt one-to-one sessions primært med vores sponsorer, som bl.a. er Nordea og TV2,” fortæller Jesper om Seedster bootcampen, der næsten er udsolgt. Hver gang har et par håndfulde lokale danske iværksætter deltaget, hvilket Jesper er rigtig glad for. ”Der har hver gang været nogle fastboende danskere, der er kommet om morgenen og blevet til 21-22 tiden, hvor kursusdagen først slutter,” fortæller Jesper og understreger, at man er meget velkommen, selvom man ikke har behov for et hotelværelse. Prisen uden overnatninger er også tilsvarende lavere – 995 € mod de 1475 € det koster med overnatning. Og så får man sund, god mad, morgen- og aftenløbeture.

Fra travl iværksætter til travl investor

Jesper boede i en årrække i Marbella, men er nu flyttet tilbage til Danmark, hvor han giver den fuld gas på iværksætterfronten: ”Jeg bor alene, så jeg har ikke noget problem med at arbejde til sent om aftenen – jeg passer min portfolio på 16-17 investeringer, og så holder jeg en masse foredrag i løbet af året. Men når jeg har mine to børn på 4 og 6 hver anden uge henter jeg dem tidligt i institution, og så kobler jeg helt af sammen med dem hele weekenden, hvor computer og telefon er på standby,” fortæller Jesper. 

’Fysiske dimser’ eller internetvirksomhed – ligningen er den samme

I nogle år anså Jesper sig selv som en investor udelukkende med interesse for internetbaserede ydelser eller varer, men med årerne har det ændret sig. ”Jeg har skam også investeret i ’fysiske dimser’ og det er gået op for mig, at uanset hvilket produkt du har, er det det samme, du skal igennem. Det er de samme peptalks, der skal gives, samme udfoldelse – dybest set er det, det samme løb, der skal løbes,” slutter Jesper, der glæder sig til at modtage iværksættere med masser gå-på-mod i Marbella til marts. Som sædvanligt afsluttes kurset med et ’white party’ i Jespers villa om lørdagen, hvor der bliver givet fuld gas. 

Kom indenfor i Løvens Hule

Indspilningen af tredje sæson af Løvens Hule er overstået. Fem pengestærke investorer lytter til iværksætteres salgstale og er ideen rigtig, lægger en eller flere af investorerne en pose penge og investerer med deres egen tid i projektet for en bid af kagen i form af en andel af virksomheden. ”Jeg har netop set de første tre færdigklippede afsnit og det er den klart den bedste sæson, der er blevet lavet til dato. Alt står klarere – lyden, lyset, det er klippet bedre, iværksætterne er bedre, det spiller bare,” fortæller en entusiastisk Jesper, der dog indrømmer, at han selv er lidt hård i filten i sæson tre. ”Når programmet går i luften, modtager jeg nok nogle hademails, for jeg skruer bissen på overfor deltagerne nogle gange og nå ja, det virker måske lidt arrogant. Jeg stikker til dem for at finde ud af, om projektet holder vand, og jeg provokerer dem for at finde ud af, om de bliver tøsefornærmede, for hvis de bliver det, kan vi ikke arbejde sammen. Det er ren psykologi,” fortæller Jesper og tilføjer, at han privat blot er en ’bonderøv fra Vamdrup’.
Bonderøv eller ej – Jesper smider penge på bordet i den nye sæson, og det drejer sig ikke kun om internetbaserede virksomheder, afslører han.
Sæson 3 af Løvens Hule går i luften i uge 7 på DR1

Boks

Ny bog på vej – ALL IN FOTO AF FORSIDEN

Rigtig mange har læst Jesper Buchs bog, Kick ass, der udkom i 2011. Faktisk lå den i en periode nummer ét på Itunes. Bogen handler om de ti år, der gik, fra Jesper sad i Norge og var fortvivlet over, at han ikke kunne bestille en pizza på nettet, til han solgte sin andel af internetfirmaet Just Eat, som sikrede ham et tocifret millionbeløb. Den næste bog i rækken, ALL IN, som Jesper nu er ved at lægge sidste hånd på, er et regulært opslagsværk med 10 gode råd til iværksættere og ledere. ”Bogen er en guide baseret på mine erfaringer og handler ikke så meget om min personlige baggrund, som blev afdækket i Kick ass,” fortæller Jesper.
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.