Det danske magasin i Spanien
Málaga-provinsens største narkotikasmugler anholdt – Valg i Catalonien: Same Old Song – Vincci sætter glans på Málaga – International veteran forstærker Málaga CF

Málaga-provinsens største narkotikasmugler anholdt - Valg i Catalonien: Same Old Song - Vincci sætter glans på Málaga - International veteran forstærker Málaga CF

Málaga-provinsens største narkotikasmugler anholdt

I en storstilet aktion onsdag aften fik det spanske nationalpoliti og skattevæsen skovlen under Costa del Sols største narkotikasmugler. Myndighederne beslaglagde i alt 960 kilo kokain, som var skjult i ananas, der blev fragtet i store containere fra Bolivia over Costa Rica til Algeciras, hvor det spanske nationalpoliti i forgårs slog til. Bag den massive import står en ældre spansk/marokkansk herre på 72 år, som tilsyneladende har dedikeret sig til narkotikaimport i fire årtier, men aldrig har været anholdt før. Han begyndte med handel og smugling af hash fra Marokko og senere kokain fra Sydamerika. Via sine fire sønner og to svigersønner har han opbygget Málaga-provinsens i særklasse største og bedst gennemtænkte struktur for import af narkotika. Hans organisation består bl.a. af adskillige ejendomsmæglervirksomheder og et fragtfirma, som har været med til at hvidvaske og skjule de kæmpe summer, den ulovlige narkotika handel har indbragt. Spansk politi og skattevæsenet har nu beslaglagt mafiaklanens 57 ejendomme, 2 millioner euro på bankkonti, 15 køretøjer, våben, smykker og 180.000 euro i kontanter.
I alt 11 personer er blevet anholdt.

Valg i Catalonien: Same Old Song

Den ene halvdel griner – den anden græder. Gårdagens regionalvalg i Catalonien endte med præcis same udfald som ved sidste valg i 2015. De to store uafhængighedspartier, ERC og Junts per Catalunya, bevarer deres stemmemasse og samler tilsammen 66 af parlamentets 135 mandater. Det er blot to mandater fra de nødvendige 68 mandater, der skal til for at samle flertal. Men de mandater får de med største sandsynlighed fra det stærkt venstreorienterede parti CUP, som langtfra er enige med ERC og Junts per Catalunya om alt, men dog fint er med på legen om catalansk uafhængighed.

Den vej rundt vinder uafhængighedspartierne valget med 70 – 65 mod de fire pro spanske partier (Ciudadanos, PSOE, PP og Podemos).
Men valgresultatet er alligevel ikke så entydigt, for målt på stemmer stemte 52 procent af catalanerne i går på de partier, som ønsker et samlet Spanien. Det er udelukkende mandatfordelingen, der gør, at uafhængighedspartierne forbliver på magten. Hvilken stil de nu vælger at lægge for dagen, må tiden vise.
 

Vincci sætter glans på Málaga

Hotelkæden Vincci tager efter nytår hul på et nyt ambitiøst hotelprojekt i Málaga. Vincci har erhvervet en af byens ældste og mest bevaringsværdige bygninger på hovedstrøget Calle Larios nr. 10, som i år 2020 vil stå klar til at åbne som nyt, lækkert firestjernet hotel i bymidten. Hotellet vil til den tid have 76 værelser, restaurant og terrasse med bar og pool. Det nye hotelprojekt i Málaga bliver Vincci’s tredje hotel i Málaga og det femte i Málaga-provinsen.
Málaga-hotellet Vincci Posada del Patio er femstjernet. Det samme gælder kædens hoteller i Marbella og Benalmádena.

Manuel ItturaInternational veteran forstærker Málaga CF

Málaga CF, der holder til i bundregionen i den bedste spanske fodboldrække, La Liga, forstærkes til januar – bl.a. af en international veteran, som tørnede ud for klubben i de glade dage i Champions League i sæsonen 2012-13.
Der er tale om den nu 33-årige Manuel Ittura, midtbaneslider med 33 landskampe for Chile.
Han er netop ankommet til Málaga fra Mexico, hvor han repræsenterede klubben Necaxa. Tidligere i hans karriere tørnede han endvidere ud for Murcia, Granada, Udinese i Italien og Rayo Vallecano.
Tillige er centerforsvareren Ignasi Miquel fra den spanske 2. divisionsklub Lugo købt. Som yngre spillede han for såvel Arsenal, Leicester som Norwich City i England.
Det forventes, at de begge er med for Málaga i den første hjemmekamp i 2018 mod Espanyol på Estadio La Rosaleda.
 
Billetter til denne match:
kontakt@malaga-support.dk – tlf. +34 617 700 424

bandKoncert med Bourbon Street Jazzband lørdag den 3. februar kl. 18.00

Bourbon Street Jazzband er et gammelt hæderkronet orkester, som gennem alle årene har blandet sig med toppen af dansk jazz. De har udgivet masser af plader og optræder på festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Jazzbandet har i tidens løb spillet sammen med mange kendte udenlandske og danske solister, bl.a. Daimi, Jesper Thilo og Otto Brandenburg. Musikken er traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansevenlig stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler. Deres faste bastion er Silkeborg, hvor man hvert år kan høre dem på ”Riverboat Jazzfestival”. Der venter os en herlig aften, så husk danseskoene! Billetter á 30 € inkl. vin og sandwich kan købes i Margrethekirken, tlf. 952 587 481 eller bestilles på mail margrethekirken@margrethekirken.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.