Det danske magasin i Spanien
Kold skulder til catalanerne – Borgmester hænger i tynd tråd – Nye Brexit forhandlinger på vej

Kold skulder til catalanerne - Borgmester hænger i tynd tråd - Nye Brexit forhandlinger på vej

Kold skulder til catalanerne

De tre frontfigurer bag kravet om et catalansk uafhængighedsvalg har taget turen til Madrid i et sidste forsøg på at få statsminister Mariano Rajoy i dialog omkring deres valgønske. Men hidtil uden held. Puigdemont, Junqueras og Romeva ønsker nu en fredelig og demokratisk dialog omkring det uafhængighedsvalg, de insisterer på, catalanerne vil få til efteråret. Men Rajoy og hans ministre har valgt at give det catalanske trekløver den kolde skulder.
Der bliver heller ikke hverken møder eller debatter i denne omgang.
Fremtiden vil vise catalanernes næste træk.
 

Borgmester hænger i tynd tråd

Efter måneder med tovtrækkeri og spekulationer har de tre oppositionspartier i Rincón de la Victoria Partido Popular, Partido Andalucista og Ciudadanos nu samlet flertal til et mistillidsvotum mod den siddende borgmester, Encarnación Anaya fra socialistpartiet. Der har længe været ragnarok i den lille kystby øst for Málaga, hvor nogle partimedlemmer sågar har skiftet parti eller er blevet løsgængere siden sidste kommunalvalg. Men, som situationen ser ud nu, bakker 11 af byrådets 21 medlemmer op om, at borgmesteren skal væltes.
 

Nye Brexit forhandlinger på vej

Præcist ét år efter briterne stemte sig ud af EU, og tre måneder efter officielt at have udmeldt sig, er de resterende 27 EU-lande nu klar til at indlede de hårde forhandlinger med Storbritannien. EU har valgt franskmanden Michel Barnier til at lede forhandlingerne, som forventes at begynde lige efter valget i England den 8. juni. Alle handelsaftaler skal revideres. Det samme gælder udvekslingsaftaler og opholdstilladelser, blandt andet for de mange spaniere, som arbejder i England og de mange briter, der bor i Spanien.
EU er optimistiske og klar til de seje forhandlinger, som kan tage op til to år. Eneste frygt er, at briterne forlader forhandlingerne i utide.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.