Det danske magasin i Spanien
Chok-sejr til Pedro Sánchez i PSOE – Susana Díaz er stærkt svækket – Bus brød i brand

Chok-sejr til Pedro Sánchez i PSOE - Susana Díaz er stærkt svækket - Bus brød i brand

Chok-sejr til Pedro Sánchez i PSOE

Med 50,20 procent af stemmerne sikrede Pedro Sánchez sig en solid sejr i kampen om at blive ny formand for det spanske socialistparti. Susana Díaz var klar favorit under hele valgkampen men måtte overraskende nøjes med 39,90 procent af stemmerne. Patxi López tog de sidste 9,90 procent.
”I dag har PSOE vundet. Og når PSOE vinder, vinder Spanien. I dag tager vi hul på en ny start,” sagde en euforisk Pedro Sánchez til sine støtter efter valgsejren. Det store spørgsmål er imidlertid, om Sánchez er i stand til at få samlet det splittede og kriseramte parti, hvor han i september blev presset til at gå af efter to katastrofevalg.
Sejren giver ham i det mindste en ny chance og denne gang uden at partiets ”tunge drenge” puster ham i nakken. Både Felipe González, Alfonso Guerra, José Bono, Zapatero og Rubalcaba støttede Susana Díaz’ kandidatur og er nu helt udenfor indflydelse i partiet.
 
 
{loadposition landingpage}
 

Susana Díaz er stærkt svækket

Hun var favorit men måtte nøjes med opbakning fra små 40 procent af medlemmerne. Men nederlaget til Susana Díaz var større, end tallene umiddelbart viser, for i næsten alle landets regioner løb Sánchez med sejren. Det var kun på hjemmebanen, Andalusien, hun fik flertal. Og her var flertallet langt mindre end forventet. Der venter hende derfor en hård hjemkomst til Sevilla og med masser af arbejde, for det sidste år har Susana Díaz været mere optaget af formandsvalget end hendes arbejde som formand for Junta de Andalucía.
 

Bus brød i brand

En bus brød i brand søndag aften midt på Málagas hovedgade, Alameda Principal. Chaufføren og hans tilkomne kollegaer forsøgte naturligvis at slukke branden, men trods brugen af femten brandslukkere lykkedes det ikke. Brandvæsenet fik dog hurtigt situationen under kontrol. Heldigvis var bussen tom, da branden udbrød. Det var kun chaufføren der, udover at have fået sig et chok, måtte til et rutinetjek på sygehuset.
 
bus brand
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.