Det danske magasin i Spanien
Málaga skaber nyt brand – Andalusien vækster mindre end resten af landet – Flere fravælger sin arv

Málaga skaber nyt brand - Andalusien vækster mindre end resten af landet - Flere fravælger sin arv

Málaga skaber nyt brand

Med 36 museer er Málaga by blevet tilstrækkelig stor til at kunne kalde sig for en decideret museumsby. Derfor har byens mange museer og kommunen sammen skabt et nyt brand, som markedsfører byens kulturelle tilbud i det store udland. Under titlen ”Málaga – ciudad de museos” vil byen forsøge at etablere sig som en af Europas mest attraktive kulturbyer. Málaga er i dag nummer tre på listen over spanske byer med flest museer efter Madrid og Barcelona. Under præsentationen af det nye brand først på ugen, slog borgmester Francisco de la Torre fast, at man fra kommunens side gør alt for at få flere museer til nye bydele. Det er kommunens intention, at turismen fremover skal spredes ud over hele byen for at undgå en for voldsom koncentration i bymidten.
 

Andalusien vækster mindre end resten af landet

Den nyeste rapport fra Banken UniCaja taler sit klare sprog: Den høje arbejdsløshed er en tung klods om benet på det andalusiske væksthjul.
Vel antager UniCaja, at ledigheden ved årets udgang vil falde en smule men med en ledighed på 29 procent, er det vanskeligt at skabe stor vækst, konkluderer banken. UniCaja vurderer, arbejdsløsheden i Andalusien ved årets udgang vil falde til 27 procent mod 18 procent på landsplan. Den økonomiske vækst bliver på 2,4 procent, som er et procentpoint under bankens estimat for væksten på landsplan. UniCaja understreger i sin rapport, at der er markant forskel på tendenserne i Andalusiens otte provinser. Málaga, Granada og Almeria har de bedste perspektiver.
 

Flere fravælger sin arv

Før finanskrisen brød ud i 2008, var det kun cirka tre procent af spanierne, som valgte at fraskrive sin arv. I dag er tallet ti procent, men for Málaga-provinsen er tallet nu helt oppe på 15,4 procent. Gæld i fast ejendom og tunge arveafgifter er de to hovedmotiver bag den stigende mængde af arvinger, som vælger at fraskrive sig retten til at arve fra deres familie.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.