Det danske magasin i Spanien
Korte nyheder – Stor aktion mod indbrudstyve – 354 anholdelser i Málaga lufthavn – Mangel på læger og sygeplejersker – Mere cancer end nogensinde

Korte nyheder - Stor aktion mod indbrudstyve - 354 anholdelser i Málaga lufthavn - Mangel på læger og sygeplejersker - Mere cancer end nogensinde

Stor aktion mod indbrudstyve

Spansk politi har optrevlet en større bande på 24 indbrudstyve. Den store bande betragtes som yderst professionelle tyve med speciale i indbrud i større villaer i Málaga-provinsen. Politiet antager, at de anholdte tyve står bag over 100 indbrud i Mijas, Álora og Alhaurín el Grande. Efter flere måneders efterforskning slog politiet først på ugen til mod den store bande. Ud over de mange anholdelser beslaglagde politiet store mængder kontanter, fjernsyn, computere, ure, smykker, kameraer, mobiltelefoner og hårde hvidevarer. Næsten alle anholdte er spaniere.

354 anholdelser i Málaga lufthavn

Flytrafikken i Málaga lufthavn satte i det forgangne år ny rekord. Det gjorde mængden af anholdte også. 354 passagerer blev anholdt på vej til deres fly. Det er næsten én person hver eneste dag. 186 blev anholdt, fordi de var efterlyst af spansk politi og/eller retsvæsenet. 110 anholdelser skyldes narkotikabesiddelse, og de sidste 58 anholdelser skyldes dokumentfalsk (falsk pas).

Mangel på læger og sygeplejersker

Der er slet ikke tilstrækkeligt med læger og sygeplejersker i hverken Málaga eller det øvrige Andalusien og Spanien. En ny undersøgelse fra den spanske sammenslutning af sygeplejersker fortæller, at der per 100.000 indbyggere i Spanien kun er 546 læger og sygeplejersker. I Andalusien er tallet 413 og for Málaga-provinsen er tallet helt nede på 328, hvilket er milevidt fra EU-gennemsnittet på 825 læger og sygeplejersker. I Málaga kæmper kommunen på at få et tredje sygehus til byen, hvilket vil hjælpe på de sløje tal.
 

Mere cancer end nogensinde

247.771 patienter fik i 2015 konstateret kræft. Tallet stiger år for år, og selvom 53 procent kureres for sygdommen, er det et stigende problem for det spanske samfund – også økonomisk. ”De nye behandlingsmetoder er mere effektive men også dyre. Derfor tvivler jeg på, om vi i fremtiden har ressourcerne til at kunne behandle alle i tide,” siger cancerlægen Miguel Martín i et interview til avisen MalagaHoy. Han sætter sin lid til, at de spanske hospitaler vil være i stand til at optimere deres logistik og behandling i fremtiden. Ligeledes håber han, farmaceutindustrien vil være i stand til at udvikle produkter, som kan helbrede. ”Vi mennesker lever i dag længere end tidligere, og det øger naturligvis risikoen for at få kræft. Men for at mindske risikoen for at blive ramt, skal vi dyrke sport og holde os fra tobak, alkohol og ikke blive overvægtige,” er lægens råd.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.