Det danske magasin i Spanien
HydroFlow beskytter mod kalk – 15 år på Costa del Sol

HydroFlow beskytter mod kalk – 15 år på Costa del Sol

I 2002 købte Erik Petterson sin første lejlighed i Fuengirola og opdagede at rygtet om kystens kalkrige vand ikke bare var en skrøne men virkelighed. Dette mærkede han ved, at det varme vand kom og gik i badet. Han talte med andre, og kom frem til, at kalken tilstoppede indløbet til varmeveksleren.
Løsningen var at købe ny varmeveksler, eller syrebade den hvert tredje år for at rense kalken af. I en annonce fik han dog øjnene op for et nyt produkt – HydreFlow – der var patenteret i England, og havde været på markedet i ti år, og som desuden fandtes i Torrevieja. Eirik fik en HydroFlow, men som VVS-ingeniør var han meget skeptisk overfor vidundermaskinen. Hurtigt opdagede han dog, at det tog meget længere tid, inden det varme vand forsvandt og i dag, 15 år senere, har han den samme gasvarmer uden nogensinde at have fået service på den.
Problemet med kalk er, at det indkapsler varmvandsbeholderens element, hvilket ødelægges, så termometeret ikke kan måle korrekt, hvilket leder til overopvarmning. Disse kalkaflejringer modvirker HydroFlow i hele rørsystemet samt i husholdsningsmaskiner, og bløder desuden op for kalkaflejringer. I dag findes HydroFlow i 68 lande med produkter til alt fra boliger og industri til pools i alle størrelser. HydroFlow mindsker endda klorbehovet med 40-50 procent, fjerner kloraminer som irriterer hud og slimhinder samt reducerer behovet for rensning af filteret med 50-60 procent.
Gennem årene har Eirik etableret firmaet Pure Water Tech S.L., som udover HydroFlow også har Doulton drikkevandsfiltre – et kompakt filter som monteres i køkkenbordet. Doulton giver trygt drikkevand, som endda kan bruges i madlavningen. Filteret fjerner bakterier, parasitter, tungmetaller og klor. Doulton findes endda i en model, som stilles på køkkenbordet – perfekt, hvis man bor til leje. Med Doultonfilter slipper man for dyrt købevand i tunge flasker, som desuden ofte er tilsat salt.
For yderligere information, kontakt Eirik Petterson hos Pure Water Tech.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.