Det danske magasin i Spanien
Er din feriebolig klar til den nye udlejningssæson 2017

Er din feriebolig klar til den nye udlejningssæson 2017

Et nyt år er netop begyndt, og måske er det en god anledning til at kigge din feriebolig efter i sømmene, så den fremstår optimalt til den kommende sæson? En indbydende feriebolig giver ikke bare gæsterne en bedre oplevelse, men du øger også dine egne muligheder for at få gode anmeldelser, og de kan være guld værd, når de feriehungrende træffer deres endelige valg af feriebolig. Jeg har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan optimere og forbedre din feriebolig til den kommende sæson både i selve boligen og online.
 

Optimer den fysiske bolig

1. Det første, du bør gøre, er naturligvis at rengøre hele ferieboligen fra ende til anden. Husk at tjekke bag sofapuder og under madrasser for underlige ting, der ikke bør være der. Hvis der er planter i din bolig, så husk at udskifte de døde med nye.
Når ferieboligen er ren, kan du starte på finpudsningen.
 
2. Kig malingen efter i sømmene: Vi maler som oftest ikke vores boliger hvert år, men hvis du har en feriebolig, der anvendes af mange gæster i løbet af året, kan det være en god ide at tage malerspanden under armen og gå de mest anvendte områder igennem, såsom rundt om stikkontakter, gelænder og i entreen, hvor kufferter og indkøb kan have skrammet væggene.
 
3. Sig adios til skimmel på badeværelset: Der er intet mindre tiltrækkende end at finde mug eller svamp på fliserne på ferieboligens badeværelse. Så sørg for at dit badeværelse er i tip top stand. Kontroller også at afløbet er rent, at risten sidder fast, og at badeforhænget er rent og fri for meldug. Check for ødelagte fliser og se efter, om der er brug for reparation af fugekanterne omkring afløb, bad med videre.
 
4. Nyt sengelinned og nye håndklæder: Taget i betragtning, hvor mange gæster, som overnatter i din feriebolig, er det en god ide årligt at udskifte lagner, pudevår og håndklæder. Et slidt lagen eller håndklæde er ikke synderligt charmerede for en gæst at blive mødt med på ferien.
Når en gæst lejer en feriebolig i stedet for et hotelværelse, vil de ofte benytte sig af køkkenets faciliteter, hvorfor det er vigtigt, at dette er indbydende, rent og funktionelt. Så derfor følgende råd:
 
5. Rengør alle køkkenskabe: Der kan inderst i skabene ligge skjulte kaffepletter, gamle brødkrummer, og hvem ved hvad. Giv kaffemaskinen en afkalkning, rengør ovn og mikroovn, brødrister og skuffer – herunder også bestikskuffen. Vask alle løsdele som tallerkner, glas, kopper, bestik, potter og pander. Et rent køkken indbyder til, at gæsterne også holder det rent.
 
6. Kontroller at du har nok bestik, tallerkener, glas osv.: Sørg for at der er ensartet service til alle gæster og lidt til. Så hvis der kan være fire gæster i din feriebolig, så sørg for at der er service til til seks eller otte gæster.
 
7. Gennemgå alle boligens apparater, så du ved, at de alle sammen fungerer. Check at alle el-pærerne fungerer, og at der er ekstra, i fald der skulle gå en. Sørg også for at der er en lommelygte og batterier i tilfælde af strømafbrud.
 
8. Vær på forkant rent teknisk. Hvis du ikke allerede har Wifi, så sørg for at anskaffe det. Vær også opmærksom på, hvor stor hastighed forbindelsen har. Flere og flere gæster anser dette som et must, som de ikke kan eller vil undvære på deres ferie. Hvis du endnu ikke har en opvaskemaskine og vaskemaskine, bør du overveje også at anskaffe dem, da familier slet er ikke vilde med at undvære nogen af delene.
 
9. Ekstra service: Sørg for at der er almindelige ting såsom: kaffe, krydderier (husk salt og peber!), kaffeposer, sulfo, rengøringssvampe og en god opvaskebørste. Opdater blade og publikationer, så de er up to date, opdater din guide for området med nye aktiviteter og restauranter og sørg for at eventuelle gavekort og rabatkort til attraktioner mv. er gyldige.
Når din feriebolig er totalt shinet op, så kommer turen til optimering af den online. I dag er den online præsentation af din bolig nemlig enorm vigtig for dine muligheder for at optimere din udlejning.

Optimer din feriebolig online

1. Billeder: Opdatér din boligannonce med nye og skarpe fotos. Ifølge udlejningsportalen Feriebolig-Spanien er billederne en af de vigtigste faktorer for, at gæsten vælger netop din bolig, når de søger på nettet. Sørg for at tage billederne, når solen skinner og hold lyset bag dig. For indendørs billeder, tænd lys og træk gardinerne fra. Sørg også for at du har billeder af alle vigtige rum og områder af boligen. Gæster forventer som minimum at kunne se køkken, badeværelser, soveværelser, stuer og terrasser med udsigt.
 
2. Plantegning. Har du nogensinde overvejet at tilføje en plantegning til din ejendomsbeskrivelse? En grundplan hjælper gæsterne til hurtigt at visualisere din boligs indretning, hvilket særligt er nyttigt for familier, som ønsker at sikre, at der er rigelig plads til børn og voksne. Undersøgelser viser ydermere, at grundplaner kan hjælpe dig med at konvertere forespørgsler hurtigere, da der er mere tillid til en ejendom med en grundplan.
 
3. Lokalområdet. Lav en beskrivelse af lokalområdet, eller opdater den du har allerede har. Er supermarket tæt på lukket, er der kommet en ny Michelin-restaurant eller legeplads til børn? Er taxaholdepladserne flyttet? Tænk også over, hvad det var, som tiltrak dig selv til området? Strandene, gastronomien, festivaller, udendørsaktiviteter eller shopping? Uanset hvad der tiltrækker dig, så vil det højst sandsynligvis også tiltrække gæster, hvis du husker at oplyse om det.
 
4. Lav en plan for at få gode anmeldelser. Det har vist sig, at feriegæster foretrækker at lede efter boliger med gode anmeldelser, jo flere stjerner jo bedre. Så når du har gjort alle de små ekstra ting ovenfor, så husk at spørg gæsten, om de ikke også vil være behjælpelige overfor dig, og give en anmeldelse af deres ophold. Skulle det ske, at du modtager en anmeldelse, som ikke virker rimelig i din optik, så er den bedste vinkel at besvare anmeldelsen på en konstruktiv måde. Det er jo ikke kun gæsten, som læser dit svar, men også hundredvis af andre interesserede lejere.

Så er din feriebolig klar til at modtage glade feriegæster. God sæson 2017!

 
 
 
Af Christine Stranne

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.