Det danske magasin i Spanien
Ninja Mormor aka. Annette Mølgård Hansen

Ninja Mormor aka. Annette Mølgård Hansen

Ninja Mormor aka. Annette Mølgard Hansen

’Ninja Mormor’, også kendt som Annette Mølgård Hansen, er 55 år og taget fra Holbæk til Spanien for at træne på Europas største privatejede udendørs forhindringsbane bane i Mikes Gym i La Cala de Mijas. Annette deltager i Kanal 5’s nye program ”Spartan Race – Ultimate Team Challenge”, der sendes i begyndelsen af det nye år, og både før og efter optagelserne har hun været en tur på ’The Assault Course’ i Mikes Gym. Jeg møder Annette på sit andet besøg på den bane, der kan få selv de hårdeste bananer helt i knæ.

Fra Taekwondo til forhindringsløb

”Jeg gik oprindelig til Taekwondo sammen med min datter, svigersøn og barnebarn. Jeg kunne godt lide træningen, men til sidst syntes jeg, at det hele gik op i at få en ny farve bælte, og så var det måske lidt for nemt at graduere. Desuden skulle vi lære at sige en masse ord på koreansk, og det kunne jeg ikke rigtig se meningen med,” siger Annette, der havde hørt, at Danmarks første OCR-center var åbnet i Holbæk. Annette, der er lidt af en first mover, tog uden videre ned og meldte sig ind. ”Træningen var lige mig, for selvom man er en gammel kone, kan man sagtens være med. Trænerne viste mig blot, hvordan jeg kunne skalerer ned i vægten, så det passede til mit niveau og på den måde, kan man godt træne på samme hold som nogle bomstærke tyveårige og lave de samme øvelser,” siger Annette, der efterfølgende er lykkedes med at få både datter, svigersøn og barnebarn ind i sporten, som altså primært dyrkes i OCR-centeret Level X i Holbæk.

Ninja Mormor

Det sjove øgenavn ’Ninja Mormor’ har Annette fået af vennerne i Level X, der bekræfter, at det er ment med dybeste respekt og kærlighed.
”Jeg er jo en del ældre end de fleste, der træner OCR, og der er mange, der synes, at det er sejt, det jeg gør,” siger Annette, der også har forsøgt at få sine veninder med ind i den voksende sport.
”Når de ser, hvor meget mudder man bliver smurt ind i og de blå mærker, der kommer af at forcere forhindringerne, så har de pludselig ikke lyst alligevel,” siger Annette, der straks hiver op i buksebenet og fremviser et par ’battle scars’ i form af et par blågule markeringer på skinnebenene.
”Der er jo mange, som undrer sig over, hvorfor man gider at kaste sig ud i sådan noget, men dertil kan jeg kun sige: Fordi jeg kan, og fordi det er vildt sjovt!” siger hun og tilføjer, at det giver et enormt boost for selvtilliden at have klaret en forhindring, der før har været umulig at forcere.
Blot få timer inden jeg sætter Annette i stævne, stod hun nede på banen og løftede traktordæk, smed med træstammer og kravlede på maven i mudderet på en af Costa del Sols absolut vådeste dage. Og vådt var det også, da Annette i efteråret deltog i optagelserne til Kanal 5’s ’Spartan Race’. Optagelserne fandt sted i Danmarks rå natur, og flere af disciplinerne involverede en tur i det 5 grader varme vand. ’Spartan Race’ er actionpræget underholdning, hvor deltagerne dyster om, hvilket hold der kommer hurtigst igennem forhindringsbanen. Det kræver mod og udholdenhed, og hvert hold har sin egen grund til at deltage.
”For Team Ninja Mormor gælder det især om at vise, at alle kan deltage på lige vilkår på samme hold, uanset alder,” siger Annette, hvis hold havde et aldersmæssigt spænd fra 21 – 55 år. Programmet har premiere på Kanal 5 her i januar.

Hvorfor Spanien?

Sidste gang Annette besøgte OCR-banen kaldet ’The Assault Course’ her på Costa del Sol, nåede hun ikke hele banen rundt. Derfor har hun som målsætning at klare en hel runde denne gang.
”Selvom jeg godt ved, at jeg ikke ligefrem slår nogen rekorder, så skal jeg bare færdiggøre den bane,” siger Annette, og de lynende øjne fortæller, at det bliver 1-0 til Annette, når slaget skal stå på den ekstreme forhindringsbane.
Hvor de fleste OCR-baner har 10-20 forhindringer fordelt ud over 8-10 kilometer, har The Assault Course hele 73 forhindringer fordelt på kun 2 km. Og det er vel at mærke med en højdeforskel i terrænet på 50 meter fra det laveste sted på banen til det højeste.
Denne gang har Annette taget tre venner med fra OCR-centeret Level X i Holbæk, men første gang hun besøgte Mikes Gym, var det dog alene:
”Thomas fra TripExtreme, (der afholder bootcamps i Mikes Gym red.), havde været på besøg i Level X og fortælle om den her vilde bane, der fandtes på Costa del Sol, og så måtte jeg bare prøve det af,” siger Annette, der uden tøven tog beslutningen om at tage af sted, selvom det blev på egen hånd. Et karaktertræk der i sandhed kendetegner den 55-årige Ninja Mormor.

Aktive mål for 2017

Annette har sat sig for at kvalificere sig til EM i OCR i 2017 i aldersklassen 51-59 årige. Det gør man ved at klare et udvalgt løb uden at fejle på en eneste af forhindringerne.
”De fleste, der løber et OCR-løb, gør det for kammeratskabet og teamworket – man hjælper hinanden igennem forhindringer, også selvom man ikke er på samme hold, men når det gælder om at kvalificere sig til EM, er det hver mand for sig selv”, griner Annette og fortæller, at hendes temperament passer særdeles godt til denne form for konkurrence.
For at forberede sig på 2017-sæsonen og forhåbentlig kvalificeringen til EM, planlægger Annette minimum ét gensyn med OCR-banen på Costa del Sol.
”Jeg planlægger faktisk at tage flere fra familien med herned. Så kan valget stå mellem at gå på golfbanen med min mand, eller tage på OCR-banen med mig,” griner Annette, der dog er sikker på, at familien gerne vil prøve kræfter med bare nogle af banens 73 forhindringer.

Hvad er OCR?

OCR står for Obstacle Course Racing og er en betegnelse for løb med forhindringer i stil med dem, man kender fra militær træning. OCR er udfordrende for kondition, udholdenhed og styrke, og tiltrækker deltagere i alle aldre – også børn. Det er en forholdsvis ny sport, der afholdt sit første officielle verdensmesterskab i 2014. OCR sporten er vildt voksende, og hvert år stiger antallet af løb og deltagere eksplosivt, ligesom at der også hele tiden dukker nye foreninger op såsom DOCRA (Danish Obstacle Course Racing Association), der arbejder på at promovere sporten.
Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.