Prøv sommerens bedste tunfrikadeller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
IMG 6839
 

Sommeren er her, og det betyder for mange masser af grillet fisk på de mange ’chiringuitos’ ved strandene, mens det for andre måske gælder frikadeller og kold kartoffelsalat. Så hvorfor ikke mikse de to og lave tunfrikadeller? Faktisk skal der ikke meget til, og det er både nemt og sjovt i en travl hverdag.

Jeg har spist tunfrikadellerne, siden jeg var barn. Min far lavede dem, når det hele skulle gå lidt stærkt. Jeg spiser dem ikke ofte, men en gang imellem, når jeg lige ønsker lidt let tilbehør til min salat. De kan både nydes varme og kolde, men det anbefales at spise dem kolde til en let salat.

Ingredienser:
6 dåser tun i olie
1-1 ½ dl havregryn
1 dl hytteost
1 bund forårsløg
2 æg
1 spsk. sesamfrø
Salt og peber

Der skal bruges ca. seks af de små dåser tun (tre hvis det er de store) i olie/vand efter smag og behag. Dog er dellerne nemmere at forme med tun i olie, da det binder bedst. Kom tunen i en skål og bland med hytteost (du kan også bruge cremefraiche eller skyr). Kom herefter havregrynene i. Snit forårsløgene i fine stykker og kom dem i blandingen sammen med to æg. Tilsæt herefter sesamfrø og slut af med at krydre farsen med lidt salt og peber efter behov (og andre krydderier efter smag og behag). Ønsker man andet, står det frit for. Men pas dog på med at tilføje for meget, da tunfrikadellerne så nemt skiller ad på panden. Hold det nemt og enkelt.

Forvarm panden på højt blus og steg dine tunfrikadeller i en god olivenolie – her anbefales en fra købmandsbutikken La Mallorquina i Málaga centrum, der har et godt udvalg af Sabor a Málaga-olivenolier. Ønsker man sine deller ekstra fede i smagen, kan man stege dem i olie og smør. Personligt ser jeg tunfrikadellerne som et sundt alternativ serveret til sommersalaten, og jeg bruger derfor kun olivenolie. Steg dem, indtil de er sprøde og lysebrune på begge sider.

Nyd dine deller som snack, hånddelle på vej ud af døren eller som måltid til en god salat. Smagen i sig selv er dejlig, men man kan også supplere med en hummus til som dyppelse. Det plejer jeg.

Rigtig god fornøjelse!

Af Nanna Lunnemann, fotos: Marie Louise Senten Rahbek

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa