Det danske magasin i Spanien
Sikkerhed ved leje af feriebolig

Sikkerhed ved leje af feriebolig

På denne tid af året er der mange, som planlægger den næste ferie, og flere og flere vælger at leje private ferieboliger. Men hvor sikkert er det egentligt at betale et depositum til en ukendt ejer? Ganske sikkert, hvis man blot følger nogle enkelte råd. Man finder typisk sin feriebolig på en udlejningsportal som eksempelvis Feriebolig-Spanien.dk, og her kan både udlejer og lejer gøre noget for at gennemføre en sikker transaktion.

Første skridt, uanset om man er lejer eller vil udlejer, er at undersøge, om virksomheden bag en portal er registreret med adresse i Spanien, og denne information er ofte under “kontakt os”. Undersøg eventuelt også hvem, som leder firmaet, og om man kan se information om personalet. Andre steder på portalens hjemmeside kan man måske også finde virksomhedens historie beskrevet. Jo mere tilgængelig information, jo bedre kan man gennemskue, om der står en reel virksomhed bag siden.

Lejer
Når man lejer en feriebolig, bør man være opmærksom på flere ting, blandt andet som nævnt ovenfor portalens baggrund. Man kan også se på, om boligen har et godt mix af bedømmelser fra tidligere gæster. Når man har udvalgt den rigtige bolig, bør man altid kontakte udlejeren på telefon, inden man overfører et depositum. Portalerne bør oplyse om udlejers telefonnummer, da et opkald til denne er en af lejerens bedste måder at undgå svindel på. Kan der ikke skaffes et telefonnummer, så vær årvågen, og overvej om ikke en anden bolig kan bruges i stedet for.
Bliver man tilbudt en bolig til en favorabel pris, blot man eksempelvis betaler hele beløbet “nu og her”, så bør man være på vagt! Langt de fleste portaler opererer med et depositum 6-8 uger inden afrejse og den sidste del 3-4 uger inden afrejse.

Udlejer
Som udlejer er det vigtigt, at ens emailkonto er beskyttet med en to-trins verifikationskode. Dvs. logges der ind via en ny computer, sendes en kode til udlejerens mobiltelefon, for uden denne kode, kan der ikke logges ind. På den måde begrænser man problemer, hvis emailkontoen skulle blive udsat for phishing.
Phishing er desværre et kendt fænomen på internettet. Det går kort fortalt ud på, at hackere ulovligt kommer i besiddelse af kodeord og brugernavn til en boligejers emailkonto. Denne information benytter hackerne til at videresende alle udlejerens indkommende emails til hackerens email, som herefter kontakter lejere, der er uvidende om denne svindel.

Vi spurgte direktøren for Feriebolig-Spanien.dk, hvor stort dette problem er?
“Det er heldigvis ikke et stort problem for vores udlejere. Vi informerer dem konstant om den nyeste udvikling indenfor internetsvindel, og de er heldigvis gode til at følge vores råd og vejledning”, udtaler Jannich F. Petersen, og siger videre: ”Vi opfordrer blandt andet udlejerne til at holde et godt øje med ændringer i deres indbakke, så som et pludseligt stop eller fald i henvendelser fra lejere. Det skal ses i lyset af, at det er udlejer, som har ansvaret for sin emailkonto, og igennem denne, kontakten med en potentiel lejer”.

Har man som udlejer mistanke om phishing eller brug for hjælp til at sikre sin konto, anbefales det at kontakte den portal, hvor boligen er opslået. Og hvis man som lejer er i tvivl, så kontakt portalens kundeservice og få råd og vejledning her, inden man overfører et beløb. Det er det, de er der for. Så med lidt ekstra viden i bagagen til at finde den ønskede feriebolig, så ferien kan blive en fornøjelse, vil jeg ønske: Rigtig god ferie!

Af Christine Stranne

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.