Det danske magasin i Spanien
Sven
 
Hvor meget er boligpriserne faldet siden krisens start? – og er de nu på vej op?
Priserne faldt kraftigt, da krisen indtraf i 2008. Alt gik i stå; flere byggerier gik konkurs og 25% af kystens mæglere drejede nøglen om. Boligpriserne faldt 20-50%. Men i januar 2014 vendte markedet og det spanske boligindeks steg 0,8%. Priserne er endnu ikke begyndt at stige, men de falder ikke mere, og mæglerne ser atter en lys fremtid.

 
Er der gang i nybyggeriet?
For første gang siden 2007 ser vi nye byggeprojekter. Og når bygherrerne er tilbage, skyldes det, at markedet atter går fremad. 68 nyopførte boliger blev i Marbella for nylig solgt på bare ti måneder.
 
Hvad bør man som køber overveje?
Brug dine referencer og anbefalinger til at finde en seriøs mægler. Det bør være en mægler, som, du fornemmer, vil gøre alt for at finde din drømmebolig, for næsten alle kystens mæglere har adgang til de rundt 30.000 boliger, der er til salg i dag. Du bør også få en advokat. Brug ikke mæglerens advokat, for han varetager jo mæglerens interesser. Afgiften til advokat er typisk én procent af købssummen. Det er den bedste investering du kan gøre.
 
Omkostninger ved køb af bolig?
Omkostningerne ved ejerskifte er ca. 11%. Afgiften til staten er 8% på boliger op til 400.000 euro, 9% mellem 400-700.000 og 10% på beløbet over 700.000 euro. Dertil kommer 2% til notar og ejendomsregistret samt ca. 1% til advokat. Ved nybyggeri er afgiften fast 10+% + 1% i stempelafgift, 2% til notar og ejendomsregistret samt 1% til advokaten. I alt ca. 14%.
 
Hvad behøver jeg for at kunne købe bolig i Spanien?
Som udlænding skal du have et spansk personnummer (NIE-nummer) og en bankkonto i en valgfri spansk bank. Uden disse to ting er det ikke muligt at blive boligejer i Spanien.
Af Sven F. Källström , Alamo Costa del Sol

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.