Det danske magasin i Spanien
Shoptalk februar 2015
Girol
 
Finere middelhavskøkken med et ungdommeligt touch
I Los Boliches på Avenida Las Salinas ligger den familieejede Restaurante Girol, som er kendt for finere madlavning i hyggelige, moderne omgivelser. Restauranten har gennem årene opbygget et koncept, der i høj grad appellerer til det skandinaviske publikum.
Menukortet tager udgangspunkt i det finere middelhavskøkken med et ungdommeligt spansk touch. Bag de lækre retter er brødrene Juan José og Antonio, der til trods for deres unge alder har mange års erfaring inden for kokkefaget. Sammen med den stilrene og moderne indretning adskiller restauranten sig fra mængden og ligger uden tvivl blandt de fineste restauranter i området. Restauranten anbefales i flere anerkendte guider som Michelin og Repsols restaurantguider.
På menuen finder man mange lækre retter som grøntsagssuppe med kastanjer og marineret laks, snegle med foie gras og græskarkerner, dampede rejer i tør sherry, ris med hummer, pattegris med grøntsager og svampe samt iberisk svinefilet med marinerede peberfrugter, koriander, kommen og små saltkogte kartofler. Restauranten byder også på flere prøvemenuer (menú degustación), hvor gæsterne kan nyde et udvalg af forretter, hovedretter (fisk og kød) og desserter eller en forret, to hovedretter (fisk og kød) samt en dessert.
Restauranten har flere gange dannet rammerne om bryllupper og andre festligheder for sine skandinaviske kunder, fortæller restaurantens ejer Antonio L. Carmona Arena, som sammen med konen Josefina sørger for servering og betjening af restaurantens gæster.
Medbring El Girols annoncen i magasinet og få 10% rabat i hele februar.
For bordbestilling ring +34 952 66 02 68.
Åbningstider: Man-lør: 13.30 – 17.30 og 19.30 – 23.30. Søndag lukket.
 
 
Foto-shoptalk-Kaas-og-Kirke-LD-Februar-2015
 
Kom arveskatten i forkøbet
Er man medejer af fast ejendom eller andre værdier i Spanien, skal man betale arveskat, hvis en af ejerne dør. Dette gælder for eksempel for et ægtepar, hvor den efterlevende i så tilfælde ikke kan sidde i uskiftet bo, som man kender det fra Danmark. Arveskatten skal betales inden seks måneder, da der ellers påføres strafrente. Dette kan komme som en overraskelse for den efterladte, da fælles bankkonti bliver spærret, hvis en af kontohaverne dør, og disse konti bliver ikke aktiveret igen før arvesagen er gjort op og arveskatten betalt forinden. Dette kan give et likviditetsproblem for arvingen, som kan løses på forhånd gennem en forsikringsordning hos Kaas & Kirkemann.
Denne forsikring dækker udgiften til arveskatten og forsikringsselskabet kan afregne direkte med det spanske skattevæsen, når arveopgørelsen er klar, så processen bliver så enkel som muligt for den efterlevende.
Ønsker du yderligere information, er du altid velkommen til at kontakte Kaas & Kirkemann tlf. 952 47 83 83.
 
 
COSTADEL-SHOPIMG 6793
 
Mange nye produkter og nyheder i webshoppen
Da Mette Rusz sidste år i oktober lancerede www.costadelsolshop.com, var forventningerne store. Og hun glædede sig til de kommende måneder at yde den indsats, der skulle til for at få etableret den danske webshop. Formålet var og er, at det skal være nemt at bestille de danske varer, man ikke kan få i de spanske supermarkeder, og samtidig få varerne leveret til døren.
Alt fra danske madvarer og delikatesser, kager og slik, gavekurve samt spanske specialiteter og vine er en del af varesortimentet men, www.costadelsolshop.com byder også på mange nyheder.
“Jeg har valgt at fokusere bredere og kan nu udover de almindelige danske madvarer også tilbyde danske flag og servietter med danske flag til fødselsdage og jubilæer.
Men jeg har nu også osteskærere og ostestrenge, samt kød fra en lokal slagter, hvor jeg fx kan tilbyde hakket okse- og svinekød med en fedtprocent på kun ca. ti procent,” fortæller Mette.
Også lakridspulver fra Lakritsfabrikken Ramlöse, som kan bruges til bagning og madlavning, og lækker luksuschokolade fra Deliciouz Secrets er at finde blandt nyhederne.
“Men vi er ikke bare en webshop,” fastslår Mette. “Vi gør meget ud af service, og som noget nyt leverer vi nu to gange om måneden varer til vores kunder øst for Málaga. Varerne kan afhentes gratis ved den danske klub i Torre del Mar, da det oftest er nemmere og billigere for kunderne i det område.”
Derudover kan man gennem www.costadelsolshop.com bestille flotte gavekurve til fødselsdage, bryllupper, venindegaver, babykurve, ølkurve, Aloe Vera-kurve, sponsorkurve, firmakurve og meget andet. I webshoppen finder man også et stort udvalg af Aloe Vera-produkter fra Forever Living.
Se det store udvalg af danske og spanske varer på www.costadelsolshop.com.
 
 
Unioptica-Shoptalk-LD-Februar-2015
 
UniOptica fylder 15 år
Det begyndte i det små på Avenida de Mijas i år 2000, og UniOptica har løbende udviklet sig til i dag være en stor og flot optikerforretning på Avenida Jesús Santos Rein midt i Fuengirola. Men filosofien er præcis den samme som for 15 år siden. “Vi tror på nærhed og giver os rigelig tid til den enkelte kunde. Vi er kommet rigtig langt på god service, for en brille skal ikke bare være god, den skal også sidde ordentligt,” siger UniOpticas stifter Claus Bentkjær. Sammen med sit skandinaviske personale har han gennem årene fundet de rigtige briller til tusindvis af skandinaver, som fortsat udgør den største kundegruppe. “En skandinav vil have kvalitet til fornuftige priser. Så det er det, vi har baseret UniOptica på. Vi har et stort og bredt udvalg, som passer til alle budgetter,” slutter Claus Bentkjær, som altid bestræber sig på at have gode tilbud. Det gælder også i februar, hvor UniOptica vil bugne af fantastiske jubilæumstilbud. Claus Bentkjær og UniOptica takker sine mange trofaste kunder gennem de sidste 15 år.
Besøg UniOptica!
Tlf: 952 199 254
www.unioptica.com
 
 
Foto-Shoptalk-LESSOR-LD-Februar-2015
 
Hispanómina – et enkelt og billigt online lønsystem
Som selvstændig vil du sikkert helst fokusere på at udvikle og drive din forretning. Administrative opgaver som fx udbetaling af løn til dine medarbejdere kan være en tidskrævende opgave, der trækker uforholdsmæssigt mange ressourcer. Men sådan behøver det ikke at være.
Med Hispanómina får du et online lønsystem, som gør det enkelt, nemt og billigt at administrere løn. Du får adgang til systemet via en browser og kan dermed køre løn hvor og hvornår det passer dig. Du skal ikke installere noget eller vedligeholde software – det hele foregår online, og dine oplysninger er naturligvis fuldt beskyttet.
Hispanómina er udviklet specielt til mindre virksomheder og er bygget op efter spanske regler. Systemet er altid opdateret i forhold til myndighedernes krav. Det betyder, at du ikke selv behøver sætte dig ind i komplicerede love og regler eller holde dig opdateret om lovmæssige ændringer. Når du kører løn, klarer systemet automatisk overførsler og indberetninger, så du kan fokusere på at drive din kerneforretning.
Bag Hispanómina står Danske Lønsystemer og danløn.dk, der har været i drift siden 2001 og i dag anvendes af mere end 25.000 danske virksomheder. Du kan prøve Hispanómina gratis og se om det er noget for dig og din virksomhed inden du indgår en aftale. Herefter betaler du kun 2 € pr. lønseddel! Der er ingen skjulte gebyrer eller øvrige omkostninger.
Læs mere og opret din gratis demokonto på www.hispanomina.es.
 
 
Elisabeth-Waagensen---Mind-The-Space---shoptalk
 
Mind the Space organiserer rodet og klargør boligen til salg eller udlejning
Hvem kender ikke den dårlige samvittighed over den overfyldte kælder, julepynten der aldrig tages ned, eller fortvivlelsen over ikke at kunne få solgt eller udlejet boligen.
Mind the Space med danske Elisabeth Waagensen ved roret giver en professionel hjælpende hånd til disse og mange andre opgaver – både store og små – på hele kysten.
Det gælder oprydning og organisering af boliger eller erhvervslokaler, samt styling før fotografering eller fremvisning ved salg/udlejning, eller indretning og renovering, hvor der også tages højde for handicap eller andre fysiske begrænsninger. Men Mind the Space varetager også oppyntning omkring højtider, organisering af personlige papirer, fotos og tøj, og når en ældre medborgere vil flytte eller ønsker at sortere i deres ejendele. Ved afvikling af dødsbo tilbydes organisering, oprydning og hjælp til pårørende i forbindelse med praktiske opgaver, også selvom de ikke opholder sig i Spanien.
Også ved udlejning og salg kan Mind the Space være behjælpelige med at “sminke” boligen. “Jeg elsker at skabe orden og gøre tilværelsen nemmere og mere effektiv. Derfor er det vigtigt at genbruge og udnytte de eksisterende rammer og møbler, ikke kun for at spare penge og være miljøbevidst, men for at sikre at “brugeren” føler sig hjemme og godt tilpas i sine omgivelser. Respekt for den personlige æstetik, og at budgettet overholdes, er vigtigt for et godt og vedvarende resultat,” fortæller Elisabeth, der altid har interesseret sig for bl.a. at effektivisere arbejdsgange og organisere fysiske arbejdsrammer. De sidste par år har hun arbejdet mere målrettet med indretning og oprydning både professionelt og privat i både Spanien og Danmark for at få mere erfaring.
Se www.mindthespace.org eller kontakt Elisabeth Waagensen for et uforpligtende tilbud.
Tlf.: +34 626 366 136 – e-mail: info@mindthespace.org.
 
 
mix lounge
 
Mix Lounge fejrede tre år med Christian ved roret
Den 9. januar i år var den store dag, hvor Mix Lounge og Christian havde indbudt venner, kunder og forretningsforbindelser til Åbent Hus. Christian havde glædet sig meget, og forventningerne blev rigeligt indfriede, da mere end 200 gæster mødte op for at være med til at fejre dagen. Der var lækker buffet, og vin og fadøl blev skænket op i en lind strøm. De mange gæster hyggede sig, også selvom om der på et tidspunkt var så mange, at de næsten stod i lag. Men sådan er Mix Lounge. Christian formår altid at skabe stemning og hygge omkring god mad og drikke. Og hele arrangementet blev krydret med dejlig musik og sang med Alexandra Avery, og festen fortsatte til langt efter midnat. Alle, der har besøgt Mix Lounge siden festen, har set alle de flotte blomster og flasker m.m., som fødselaren modtog fra de mange gæster. Tillykke endnu engang til Mix Lounge og Christian.
www.mixlounge.com – Tlf.: 952 588 027
 
 
Forside-Fod-2
 
Præsentation af “Fod på Andalusien 2”
“Fod på Andalusien 2” er lige udkommet. Bogen er Else Byskovs opfølger af vandre- og udflugtsbogen “Fod på Andalusien”, som udkom i 2011. “Fod 2” indeholder 25 vandre- og udflugtsforslag, alle øst og nordøst for Málaga. Bogen kommer i et flottere udstyr end “Fod 1” med kortudsnit og flere fotos. Den har 200 sider. Bogen vil hurtigt blive fulgt op af “Fod på Andalusien 3”, som indeholder udflugter vest og nordvest for Málaga.
Bogen er fuld af inspiration til at komme ud og opleve det ukendte, smukke og vilde Spanien. Det ligger altsammen derude og venter. Tag med på hike!
“Fod på Andalusien 2” kan købes på www.saxo.com og hos Vitamina i Centro Idea, hos Annis Vitalshop i Nerja og hos tandlægeklinikken Dentadanés i Maro. Den engelske udgave af “Fod 1” med titlen “On Foot in Andalucía” kan købes de samme steder og på www.amazon.co.uk samt www.amazon.es
Alle bøger af Else Byskov kan ses på websitet: www.elsebyskov.com
 
 
Foto1-copy
Flemming Østergaard i sin tid på kontoret i Parken Sport & Intertainment A/S. Nu kommer han til Costa del Sol.
 
Don Ø til Kysten
Fredag den 10. april stiller Don Ø – alias Flemming Østergaard – op til foredrag på Costa del Sol. Det holdes i restaurant Casa Danesa i den danske klub på Mijas-vejen. Arrangør er den danske supporterklub af Málaga CF, La Peña de Dinamarca.
“Vi betragter det som et scoop, at vi har formået af få Don Ø til dette arrangement. Han har længe stået på vor ønskeliste, men tid skulle findes, da han rejser over 180 dage om året – bl.a. på grund af bestyrelsesposter i udlandet og i Danmark” fortæller formanden for La Peña de Dinamarca, journalist Morten Møller.
“Foredraget vil omhandle FC København, fra foldboldklub til børsnoteret selskab. Flemming Østergaard nyder jo stor respekt for, hvad han udrettede i FC København. Der var syv ansatte og et fodboldhold, da han tiltrådte. Klubben blev senere børsnoteret og havde godt 3000 medarbejde på lønningslisten. Flemming Østergaard har været en ener i dansk og nordisk idrætshistorie,” påpeger Morten Møller.
Don Ø vil også svare på spørgsmål omkring den sag, der i øjeblikket kører i Byretten i København, hvor han sammen med fem andre, bl.a. den tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup, er anklaget for kursmanipulation. Han erklærer sig 100% uskyldig,
“Jeg sover roligt om natten, idet jeg har tiltro til det danske retssystem”, siger han.
Arrangementet med Flemming Østergaard vil også byde på et kort oplæg fra hovedsponsor Jyske Bank, lækre tapas og fri vin, vand og øl.
Pris 30 euro. Se annonce her i magasinet om betalings- og tilmeldingssteder.
 
 
Foto-Shoptalk-Nordic-Muebles-februar-2015
Tonny Marchmann, Per Dover, Joan Bach og Teres Marchmann.

10 år med køkkener
Fredag den 16. januar fejrede Nordic Muebles 10 års jubilæum, og havde inviteret til åbent hus mellem 15.00-19.00. Rigtigt mange kunder, venner og forretningsforbindelser valgte på jubilæumsdagen at lægge vejen gå forbi Nordic Muebles’ lokaler på feriapladsen i Fuengirola for at hilse på og sige tillykke til Tonny Marchmann og teamet bag firmaets succes gennem de sidste 10 år. På selve dagen var der også specielle fødselsdagstilbud, og mange benyttede besøget til at købe nye havemøbler, dekorationsartikler m.m.
Mens de herlige tapas fra Chili Gourmet blev nydt, blev der også kigget på køkkener, for selv om der var indbudt til fest, så var forretningen åben. Stort tillykke til Nordic Muebles med de 10 år.
Nordic Muebles: 951 260 360. www.nordicmuebles.com
 
 
Bro-Hof-Slott-2
 
Skandinaviens største golfturnering indledes på Almenara
Den skandinaviske forening AHN inviterer alle skandinaviske golfere til deres nye store golfturnering: AHN Golfhaftet Trophy.
Turneringen afvikles over 106 turneringer, og med ca. 12.000 spillere er det i særklasse Skandinaviens største amatørturnering.
I Danmark og Sverige afvikles der hver 75 turneringer. I Norges afvikles de 15 og den sidste turnering spilles, som noget helt nyt,
her på Costa del Sol. Det sker d. 25. februar på Almenara. “Alle er velkomne og her hos AHN informerer vi glædeligt om regler for turneringen,”
fortæller Eckhardt Metzner fra AHN i Fuengirola. “Der er lang vej til finalen, men den afvikles i smukkest tænkelige omgivelser på Bro Hof Slot i Sverige.
Og præmiebordet bliver det flotteste, vi hidtil har set,” bebuder golferne i AHN, som håber at se mange danske, norske, svenske og finske golfere til tyvstarten på Almenara.
Prisen er 60 euro inkl. bugge og fin middag. Der er samlet shotgun kl. 9.30 og tilmelding skal ske til AHN i Fuengirola.
Telefon 952 474 750
Mail: info@ahn-fuengirola.net
 
 
Haarder
 
Harder Johansen udvider
De er altid på farten – og nu i to varevogne. Harder Johansen har fået en ekstra service- og varevogn, så firmaet kan komme endnu hurtigere ud til sine kunder for at udføre håndværk og service. “Vi har rigtig travlt, og også i 2015 vil vi blive en anelse større. Derfor har vi behov for at blive mere mobile,” siger Thomas Harder Johansen. Udover salg og montering af køkkener fra HTH og Invita har virksomheden specialiseret sig i renovering af ejendomme og design af interiør til køkken, badeværelse og garderobe. “Når en kunde bestiller noget, garanterer jeg, at varen bliver leveret og monteret ordentligt. Den garanti kan jeg bl.a. give, fordi vi kun bruger vore egne, fastansatte håndværkere,” slutter Harder Johansen, som også tilbyder vedligeholdelse af ejendommen, når den står ubeboet.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.