Det danske magasin i Spanien
Tipi-Tapa – Gi’ dine smagsløg en på opleveren

Tipi-Tapa – Gi' dine smagsløg en på opleveren

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
I alle de år, jeg har boet i Spanien, har jeg kendt til restauranten Tipi-Tapa, der åbnede i 1999. Og jeg har været der mange gange for at nyde tapas og vin i godt selskab med mine venner og de gæster, jeg har haft på besøg. Nu sidder jeg her igen, og denne gang er det ikke nok at snakke vidt og bredt om alt muligt, fortælle den sidste nye joke, sige skål, nyde maden og den kvikke servering, nej nu skal jeg også sætte ord på det at være en Tipi-Tapa-gæst – endnu en herlig udfordring.

‘El Jefe’ er fra Zamora i det nordlige Spanien, Laureano Garcia, og han har gennem årene formået at holde fast i kvaliteten, kreere inspirerende tapas og sørge for, at gæsterne forlader stedet glade og tilfredse med lysten til at vende tilbage en anden dag. Og tro mig, man vender tilbage igen og igen.
Jeg har mine favoritter på det store menukort, der indeholder ikke mindre end 108 forskellige tapas, og jeg forsøger hver gang også at vælge en ny, for på denne måde at arbejde mig igennem kortet. Det lykkes dog næppe, da kortet jævnligt udskiftes, og nye tapas kommer til, mens andre tages ud. Laureano holder af at lade sig inspirere både af det spanske og det udenlandske køkken, og hver tapa skal indeholde noget særligt – en form for fusionskøkken, med høje kvalitetsparametre.
 
En af mine favoritter er ‘Hamburguesas de Diablo’ med en stærk sauce, hjemmelavet selvfølgelig, med mere en 15 forskelllige krydderier tilsat. Denne tapa viser ligesom alt andet på Tipi-Tapa kvaliteten af de råvarer, der bruges her, og selvfølgelig hakker man selv kødet – lækkert. Men opskriften på saucen forbliver, trods ihærdige forespørgsler fra min side gennem årerne, en velbevaret hemmelighed.
Tipa-Tapa har hver lørdag spansk underholdning, og er en form for ambassadør for spansk kultur (Flamencoshow, mad og vin), og det er netop det, som mange af gæsterne efterspørger, og underholdningen er altid af en kvalitet, der står mål med maden.
 
Morgenmad på Tipi-Tapa
For de morgenfriske er der også morgenmad på Tipi-Tapa, der har åbent fra kl 08.00-00.30. Menukortet for morgenmaden er også meget varieret, og fx brødet fås i mange forskellige varianter. Brødet til morgenmaden og til de andre måltider samt til tapas bages løbende dagen igennem, og det sikrer selvfølgelig, at brødet altid serveres friskt.
 

Et andet kendetegn ved Tipi-Tapa er også den hurtige betjening. Der er ikke langt fra tanke til bestilling og servering, et kendetegn som min mave sætter pris på. Jeg er som mange andre ikke skabt til at vente halve og hele timer på min mad, når jeg først har bestilt den.

Den hurtige og professionelle betjening skyldes i høj grad en utrolig indsats fra tjenerne, der alle har været der i rigtigt mange år. Det et er faktisk yderst sjældent, at der er udskiftning i staben. En anden faktor er køkkenpersonalets indsats. De tryller de lækre tapas frem på rekordtid, grundet køkkenets praktiske og funktionelle indretning, der sikrer en super let arbejdsgang.
Tipicas Tapas (Typiske Tapas) – deraf kommer det klingende navn, men der er så meget mere end tapas; forrygende underholdning hver lørdag, et velgennemtænkt vinkort med gode spanske vine, stort udbud af hjemmelavede desserter og så er det også muligt bestille lækre store hovedretter, af fx velsmagende oksekød fra Galicien, svinekød eller kylling på grillen. Hvad end du bestiller, bliver du ikke skuffet.
 
Du finder Tipi-Tapa tæt på Fuengirolas centrum, 200 fra fra tyrefægterarenaen og 400 meter fra Bioparc Fuengirola.
Bordreservation: (+34) 951 311 630 / (+34) 627 635 890
Calle Málaga 4, Fuengirola
www.cerveceriatipitapa.es
Af Mugge Fischer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa