Det danske magasin i Spanien
Shoptalk juli 2013

Vi gør det bedre, men ikke dyrere
Efter hårdt arbejde med at blive klar, åbner Restaurant La Leona på Plaza de San Rafael i Los Boliches i Café Copenhagens tidligere lokaler. De, som har besøgt caféen tidligere, vil ikke kunne kende den, for atmosfæren gennemsyres nu af varme, træ og en rustik stil.
Kari Tiihonen er ejer af restauranten. Med et vågent øje har hun fulgt alle detaljerne i forberedelserne til åbningen, helt fra færdiggørelsen af lokalerne til personalets service og udarbejdelsen af menukortet.
”I 20 år har jeg ladet mine idéer og planer om en restaurant vokse, og jeg har blandt andet besøgt og hentet inspiration fra nogle af kystens bedste restauranter,” siger Kari Tiihonen og fortsætter.
”Gæsterne skal have en god oplevelse. Både maden og servicen skal være god, så gæsterne planlægger deres næste besøg, allerede inden de forlader Restaurant La Leona,” siger hun.
Restaurant La Leona har et nøje udvalgt hold af medarbejdere. Som restaurantchef har Kari Tiihonen ansat Jani Nurminen og som køkkenchef er Markus Rissanen. Begge har stor erfaring indenfor branchen, og Jani Nurminen har vundet restaurantchefkonkurrencen i Finland, og Markus Rissanen kommer fra en restaurant i Norge med to Michelin-stjerner. Op til åbningen har de tre testet og eksperimenteret hjemme hos Kari Tiihonen næsten hver aften med det mål, at alle gæsterne skal være glade.
Og øvelse gør mester. Menukortet byder på alt fra friske smoothies og pizza til argentinsk kød, der smelter på tungen, et stort udbud af vegetariske smagsoplevelser og et udsøgt vinkort. Alle råvarer er friske og nøje udvalgt. Og prisniveauet på Restaurant La Leona passer til alles pengepung.
Foruden mad af høj kvalitet kan Restaurant La Leona byde på et hyggeligt indendørsmiljø og en kølig oplevelse med den solrige udendørsservering. Restauranten er nemlig den første i Fuengirola med afkølende vanddamp.
Restaurant La Leona er åben hele dagen og serverer morgenmad, frokost, aftensmad og selvfølgelig en almindelig kop kaffe.

 

Flere vælger at gå til tandlægen på deres ferie
Hos Clínica Dental Noruega i Fuengirola er trenden tydelig. Flere og flere skandinaver vælger at gå til tandlægen, når de er på ferie på Costa del Sol. Det gør de på grund af de kortere ventetider og de billigere priser i forhold til Skandinavien. Og måske også, fordi man kan gå til en tandlæge, der kan tale ens eget sprog. Når euro-kursen samtidig er faldet mellem 20 og 30 procent i forhold til de skandinaviske valutaer er prisforskellen tydeligere end nogensinde.
”Der er så mange forespørgsler fra skandinaver, som snart skal på besøg, at vi har lanceret en helt ny hjemmeside, som tager problemstillinger om tandlægebesøg i udlandet op,” fortæller Catharina Hvid-Hansen, som er tandlæge og indehaver af Clínica Dental Noruega.
Hjemmesiden, som hedder www.svensk-tandläkare.com, beskriver arbejdsgangen ved et tandlægebesøg i udlandet, hvad man bør tænke på, hvad man skal undersøge, inden man skifter tandlæge, hvilke muligheder, der er for at få støtte til behandlinger fra sygeforsikringen og meget, meget mere.
”Vi er netop blevet klar med den svenske hjemmeside, og snart bliver den oversat til norsk og dansk, og siderne kommer til at hedde www.norsk-tannlege.com og www.dansk-tandlæge.com,” fortæller Catharina Hvid-Hansen og fortæller, at hvis du er berettiget til at få støtte til dit tandlægebesøg i dit hjemland, så er der gode muligheder for at få godtgørelse i hjemlandet mod at vise kvittering og den rigtige dokumentation.
Har du spørgsmål omkring tandlægebesøg i udlandet, anbefaler vi vores nye hjemmesider. Du er også velkommen til at ringe med spørgsmål direkte til klinikken på +34 952 47 68 80, eller du kan kontakte os på mail info@clinicadeltalnoruega.com.

 

Gør et kup hos Loft & Roomers
Loft & Roomers har tømt et showroom på en stor kinesisk sofafabrik – Actona Seating Ltd. Denne fabrik på 47.500 m2, beliggende i Huizhou City, har en kapacitet til at producere store mængder polstermøbler. Cirka 600 containere pr. måned pakkes med sofaer og stole, som herefter leveres til hele verden – deriblandt Loft & Roomers i Spanien.
Loft & Roomers har været så heldige at få fingrene i hele deres beholdning af showroom- og prøvemodeller, og dette skal nu komme kunderne til gode. Loft & Roomers sælger 500 assorterede sofaer og stole – i stof og læder – til helt vanvittigt lave priser. Gå derfor ikke glip af denne mulighed for at gøre en god handel. Dette engangstilbud er billigere end billigt!
Se det store udvalg hos Loft & Roomers på Golden Mile i Oasis Business Center, Ctra. de Cádiz km. 183, Marbella.
Se også www.loftroomers.com eller ring på +34 952 772 139 for yderligere information.

 

Så ta’r vi cyklerne frem…
Hos Rent a MotoBike kan man dog også leje biler, motorcykler og scootere.Det danskejede firma i Torre del Mar har specialiseret sig i god, nærværende service og lave priser. ”De fleste skandinaver, der kommer til kysten, lejer bil i lufthavnen, men ofte tager halvanden time fra det øjeblik, man lander til man sidder i sin bil. Her er vi et godt alternativ for folk, der skal øst for Málaga. Man tager blot lufthavnsbussen til Torre del Mar og så ligger vi lige ovre på den anden side af busstationen. Derfra har man sin bil på fem minutter”, lover Frank Jensen, som ejer Rent a Motobike. Han tilbyder faste, lave priser, hele året, og skulle man få problemer med sit køretøj, løses sagen hurtigt af. Bilerne udlejes på dags- og ugebasis og hvis man ønsker en bil for en måned, kan det gøres for kun 300 euro, alt inklusiv. Franks datter Josephine har sin faste gang i butikken. Hun melder om et større behov for at leje cykler, motorcykler og scootere. ”Flere ønsker et let, hurtigt og billigt køretøj for at komme rundt i byen, til stranden eller en tur ind i landet. Vi har cykler til 7 euro og scootere til 25 euro pr. dag og det bliver mere og mere populært, både blandt turister og skandinaver, som bor her i vinterhalvåret”.Store motorcykler finder man også hos Rent a Motobike og det skyldes nok Frank Jensens store lidenskab herfor. ”Andalusien er Europas bedste destination for motorcykelture. Hvert år arrangerer jeg ture for motorcykelentusiaster og rejser ofte selv med rundt i landet. Så uanset om man ønsker en større tur rundt i Andalusien eller en lille tur på en bycykel, så klarer vi det”, slutter Frank Jensen.
Kontakt: Rent a MotoBike, C/ Maldonado, Torre del Mar (overfor busstationen), 952 54 04 74 / www.rentamotobike.com / www.mcrejserspanien.dk.

 

Vælg den rigtige solbrille og beskyt dine øjne
Solens stråler er skadelige, og derfor er det vigtigt at beskytte øjnene med et par solbriller. Men det kan være svært at vælge det rigtige par. Udover at solbriller beskytter mod solens skadelige UV-stråler, forebygger de på længere sigt f.eks også stær og cancer i øjenregionen. Har du ikke solbriller på, kniber du øjnene sammen, og det fremskynder dannelsen af rynker. Derfor er det vigtigt at du vælger rigtigt og bruger en fagmand til at guide dig. Hos Unioptica kan vi hjælpe med at finde den rigtige type glas, den rigtige farve på glasset og finde de solbriller, der både beskytter dig mest, og som samtidig ser smarte ud. Se det store udvalg af nye modeller og mærker hos Unioptica. Bemærk, at Unioptica har ændrede åbningstider i sommerperioden, indtil den 1. september. Mandag – fredag fra 10 til 15, samt tirsdag og torsdag eftermiddag 17 – 19, og lørdag fra kl 10-15. www.unioptica.com.

 

Rock, store bøffer og nu også brunch
Med en klar ambition om at blive kystens bedste steakhouse slog den danskejede restaurant Meat and Rock dørene op i april. Og meget tyder på, at restauranten er på ret kurs. Det møre oksekød, den gode live musik, den gode udsigt til havnen og det smilende personale har givet Meat and Rock en fin start. ”Vore kunder har modtaget over 2000 anbefalingskort, som allerede har gjort flere til vores officielle ambassadører. Vi har nemlig et koncept, som går på at anbefale os, hvis man er tilfreds med vores mad og betjening”, forklarer restaurantens daglige leder.
Flere af de faste gæster er danskere, og dem bliver der nu gjort endnu mere for: ”Vi har haft stor succes med vores pariserbøffer og stjerneskud, så nu serverer vi også dansk brunch, præcist som vi kender det hjemmefra, med frugt, æg, ost, rullepølse, frikadeller, lun leverpostej, sild og rugbrød, rundstykke og wienerbrød” fortæller det smilende personale. Brunchen serveres alle dage fra kl. 10 til 14.
Sommeren over er der på Meat and Rock hver fredag og lørdag aften et varieret udbud af live musik, karaoke og comedy shows og lejlighedsvis akustisk musik på terrassen. Restauranten har også stor cocktailbar samt dart.
I hele juli kan du få Meat and Rocks lækre stjerneskud til kun 5 euro ved at medbringe restaurantens annonce, som sidder andetsteds i magasinet.
Meat and Rock ligger i Fuengirola Havn og har åbent alle dage – hele dagen fra kl. 12 til 02 (køkkenet lukker kl. 22.30). Bordbestilling på 952 665 388 /www.meatandrock.com / facebook: meatandrock.

 


Foto: Johnny Gates fra Marbella-Eye

Modeshow med Nina B Fashion Boutique
MC Café på Marbella Club dannede rammerne et forrygende modeshow, da Nina B viste sommernyhederne frem.
Modellerne strålede i sommersæsonens absolut smarteste mode – en skøn blanding af rock, hippie og urban fra bl.a. Hunkydory, Gypsy 05, Rabens Saloner, Twenty8Twelve, Odd Molly og Ella Luna. Og de flotte kollektioner blev selvfølgelig krydret med de lækre lædertasker fra italienske Campomaggi.
Eventet inspirerede alle til sommeren 2013 med en super atmosfære, fantastisk tøj og herlig musik.
Nina B’s kollektion tiltrækker helt sikkert tidens moderne og trendy kvinde.
Du finder Nina B. Fashion Boutique på Calle Las Malvas 62, Nueva Andalucía – i samma bygning som hotel Nueva Andalucía Plaza (H10).
Hvis du glip af modeshowet, kan du lade dig inspirere og friste i Nina B’s webshop www.ninabmarbella.com.

 

Mindeord
Den 1. juni sov Eva Ostenfeld stille ind.
Eva var et godt og hensynsfuldt menneske, altid parat med en hjælpende hånd, og fra at have været en stille person blomstrede hun op og fik mod på livet igen.
Eva fyldte livet med aktiviteter i de forskellige klubber, som hun engagerede sig i, og fik her mange venner, men livet er uforståeligt, for lige som violerne blomstrer om foråret, kom skønheden i fuld flor, men varede så kort tid.
Det skønne var, at vi oplevede kærligheden sammen den sidste tid, Eva levede.
Eva du vil være stærkt savnet.

Jørn

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.