Det danske magasin i Spanien
Shoptalk august 2013

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Er du sulten?
Så kig ind til Don Q på Paseo’en i Fuengirola, hvor det gamle team er tilbage igen. Det er den ideelle løsning, når alle skal gøres tilfredse. Mange gange, når man går ud for at spise, indgås der kompromisser mellem familie eller venner, fordi alle ikke har den samme smag, men har lyst til noget forskelligt. Nogle gange vinder ens smagsløg, og andre gange taber de. Men sådan behøver det ikke at være, og heldigvis for det. Hos Don Q har man specialiseret sig i en “gør alle tilfreds”-buffet, og det er ikke kun til aftensmaden, men også til frokost. Så fra kl. 13 – 23 kan du spise alt, hvad du kan. Og der er nok at vælge imellem på den store buffet. Dejlige salater, pålæg, fisk, pasta, risretter, frugt, rejer, roastbeef og meget, meget mere. Der også god plads til børnene, for buffeten har også pizza og pommes frites, så de små bliver glade, og så er der ingen ventetid på maden. Efter kl. 17.00, når det er tid til aftensmad, er der også Carvery Buffet med lækre kødretter samt spareribs. Så er I sultne og leder efter det helt rette sted, hvor alle kan få det, de vil have, så kig ind til Don Q, som ligger lige over for lystbådehavnen i Fuengirola ved siden af Hotel Florida. Der er åbent alle dage til frokost fra kl. 13-17 og til middag fra kl. 17-23.

 

Optikerkæden Specsavers – sund mad giver sunde øjne
En sund kost kan forbedre synet og hjælpe til at reducere risikoen for makuladegeneration og grå stær, fortæller verdens største privatejede optikerkæde, Specsavers. Mens mange kvinder allerede spiser en sund kost for at holde vægten og sørger for, at kolesterolniveauet er nede, er der ikke mange kvinder, der planlægger deres kost for at få et bedre syn.
Leighton Griffiths hos Specsavers Opticas i Marbella forklarer, at øjets makula er den del af nethinden, hvor det skarpe syn dannes. Det er også dette område, der anvendes, når man læser, kører bil, genkender ansigter eller ser fjernsyn. Derfor er det meget vigtigt at beskytte øjets makula. Det er bevist, at hvis man spiser en kost med megen antioxidant, specielt carotenoider, har det en positiv indvirkning på synet.
I en undersøgelse foretaget af America’s National Institute of Health har man funder ud af, at personer, der spiser store mængder carotenoider, har 43 procent mindre risiko for at udvikle en makuladegeneration i forhold til dem, der har meget få mængder carotenoider i deres kost.
Andre undersøgelser viser også, at personer, der spiser en kost med et højere end gennemsnittet mængde antioxidanter – betakaroten, lutein samt C- og D-vitamin – har mindre risiko for at udvikle grå stær. Madvarer så som peberfrugter, broccoli, søde kartofler, citrusfrugter og grøntsager med mørkegrønne blade som spinat og grønkål har alle mange antioxidanter.
Leighton Griffiths forklarer videre, at aldersbestemt makuladegeneration er den største årsag til synsnedsættelse i Europa. Dernæst kommer grå stær, grøn stær og diabetisk retinopati. Lutein og zeaxanthin sammen med andre antioxidanter som betakaroten samt C- og E-vitamin neutraliserer potentielle molekyler, der laver skade på cellerne, der menes af skade øjets makula og synsfelt.

For mere information se www.specsavers.es eller besøg Specsavers Opticas i Fuengirola eller Marbella.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa