Det danske magasin i Spanien
Shoptalk juni 2013

Nu åbner Lechuga i Fuengirola
Lechuga Salads & Tapas er en svenskejet restaurant, som for første gang slog dørene op på den centrale Plaza de la Merced i Málaga for snart to år siden. I løbet af årene er det blevet et rigtig populært sted for både spaniere og udlændinge, hvoraf mange er blevet stamgæster, mens turisterne kigger forbi takket være omtale i den berømte rejseguide Lonely Planet.

Nu er tiden imidlertid inde til at tage næste skridt, og Lechuga er gået sammen med den populære natklub Lumiére i Fuengirola. I stilrene lokaler med en lækker indretning imoderne stil er dørene lige åbnet op til den nye restaurant på hovedgaden iFuengirola, lige ved kirkepladsen.

Der serveres veltilberedte retter baseret på lokale råvarer, og præsentationen får én til at spørge sig selv, om det er Picasso, der har haft indflydelse på kokken i køkkenet. Gæsternes komplimenter er beskrivende: Store smagsoplevelser, friskt, meget kreativt og interessant.

Menuen byder på noget for enhver smag, og de store sunde, salater og tapas for kortet til at afvige fra det traditionelle spanske menukort.
Lechuga Lumiére Lounge Café finder du på Avda. Condes da San Isidro 7 i Fuengirola. Åbent tirsdag til søndag. Telefon: 686 454 615.

 

Kombinerede stå- og siddepladser til Helmig-koncerten
Der er stor efterspørgsel på billetterne til koncerten med Thomas Helmig d. 28. september. Billetterne koster 50 euro og er – som noget helt nyt –kombinerede stå- og siddepladser. Det betyder, at publikum frit kan bestemme, om de vil nyde koncerten stående eller siddende – eller sågar variere.

Arrangørerne lover gode siddepladser til alle.

Der bliver også opsat forskellige barer og spiseboder.

Thomas Helmig kommer med ny CD senere på sommeren og sammen med sit store band drager han ud på en Danmarksturné, som afsluttes for spaniensdanskerne på middelalderborgen Castillo Sohail i Fuengirola lørdag d. 28. september. Det var her, bandet i sensommeren 2007 gav en fantastisk koncert, som stadig huskes af mange. Billetter kan købes i de vanlige butikker langs Costa del Sol eller via mail: henrik@eventhuset.es og telefon 670 63 57 86

 

Europæisk og latinamerikansk turistmesse i Torremolinos
I dagene fra den 6. til den 8. juni, begge inklusive, afholdes den store turistmesse Euroal i kongrescenteret i Torremolinos.

Det er ottende gang, at messen afholdes, og i år deltager 31 lande fra hele verden, fire lande mere end sidste år, heriblandt Danmark. Messen fokuserer fortrinsvis på turistdestinationer i hele verden, men gæsterne vil også kunne opleve underholdning, kunst, kultur og gastronomi fra de forskellige deltagerlande. Gæsterne kan også deltage i konkurrencer, hvor der udloddes rejser eller nyde en lækker cocktail serveret af tjenerrobotten Macco. Derudover vil deltagerlandene hver dag have forskellige aktiviteter, hvor de promoverer deres turistdestinationer.

Euroal er organiseret af Ayuntamiento de Torremolinos og Palacio de Congresos y Exposiciones de la Costa del Sol.

Blandt de mange lande deltager Den Dominikanske Republik i år, som ”Det mest populære rejsemål”. Samtidig er Egypten inviteret som æresgæsteland, og Mayagüez i Puerto Rico som årets nye rejsemål. All tre lande har store stande på messen, hvor gæsterne kan opleve de forskellige kulturer.

Desuden er der gratis transport til og fra messen. Gæsterne kan gratis anvende toget eller minibussen, der kører fra Calle San Miguel eller Carihuela.
Torsdag den 6. og fredag den 7. juni har messen åbent fra 10.00 – 19.30 og lørdag den 8. juni fra 12.00 – 20.00.

Der er gratis entré.

For mere information se www.euroal.net.

 

Vi larmer og roder – men det bliver godt efter ombygningen
Hos Dan Optica i Fuengirola er man i øjeblikket, efter længere tids planlægning, i gang med en større ombygning og renovering af lokalerne. Det gøres for at skabe lyse og moderne rammer om den service, personalet gerne vil yde kunderne.

Ombygningen vil bl.a. forbedre adgangen for kørestolsbrugere og give mere plads til de diagnostiske apparater og teknikker, Dan Optica råder over i synsprøverummene.
Desuden vil de nye, lyse lokaler give optimale muligheder for at vise de eksklusive kollektioner af brillestel, tilbehør og hjælpemidler.
Dan Optica holder åbent som normalt i ombygningsperioden, og du er som altid velkommen til at kigge ind.

Åbningstiderne er:
Mandag til fredag 10.00-14.30 og 17.00-20.00

Lørdag 10.00-14.00
Tidsbestilling for en gratis synstest 952 58 39 10

www.danoptica.com

 

Mireira Torres besøgte Birdie Vinos
Onsdag den 8. maj var Mireira Torres (Miguel Torres datter) på besøg hos Birdie Vinos, hvor hun for et ekslusivt publikum præsenterede vinene fra vinhuset Jean León kombineret med fantastiske tapas lavet af Helle fra Chili Gourmet. Hver vin blev præsenteret med en lille hapser, som Helle og Jeanett (indehaver af Birdie Vinos) havde valgt til hver vin.

Mireira Torres er ikke en hvem som helst. Som datter og 4. generation af det spanske vinhus Torres, som vi nok alle kender for deres store udvalg af dejlige vine, er hun opvokset midt i vinens verden og har hele sit liv arbejdet med og åndet for vin. Hun har personligt kendt Jean León, som besøgte hendes barndomshjem i Penedés som en af hendes fars bedste venner.

I anledningen af vinhuset Jean Leóns 50 års jubilæum og præsentation af vinenes nye stil og etiketter blev Birdie Vinos udvalgt som et af de steder, hvor Mireira ville lave en helt speciel aften og fortælle om den fantastiske historie, som ligger bag vinhuset. Her et kort resume:

Jean Leóns historie er egentlig et bevis på, at “den amerikanske drøm” kan gå i opfyldelse. Han rejste fra sit hjemland Spanien kort efter 2. verdenskrig og kom til New York, hvor han stiftede bekendtkab med Frank Sinatra, som skaffede ham en stilling på sin Hollywoodrestaurant Villa Capri. Her arbejdede León sig op i rækkerne og lærte undervejs om mad og vin, og nogle år senere grundlagde han i 1956 restauranten La Scala sammen med vennen James Dean. Snart lærte han også berømtheder som Marilyn Monroe og Joe DiMaggio at kende, og La Scala blev en stor succes. Han tog tilbage til Spanien i 1965 og plantede Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Chardonnay i Penedés. Desværre ville skæbnen, at León døde af cancer i 1996, men han solgte inden da hele vinselskabet til sin gode ven Miguel Torres, som han fik til at love, at vinproduktionen fortsat ville blive baseret på de tidligere nævnte druesorter.

En fantastisk aften, med dejlige vine og super lækre tapas fra Chili Gourmet.

Hele historien kan læses i La Danesas septembernummer, og alle Jean Leóns vine kan købes hos Birdie Vinos på Mijas-vejen.

 

Flere indendørsparkeringer hos Blue Cat Parking
Blue Cat Parking, søstervirksomhed til biludlejningsfirmaet Costa Biler, har længe haft fordelagtige inden- og udendørs parkeringsmuligheder ved lufthavnen i Málaga. Dog har det i højtider med stor efterspørgsel været nødvendigt at leje flere indendørsparkeringer for at tilfredsstille kundernes efterspørgsel. Men det er nu ikke længere tilfældet. Blue Cat Parking har nemlig erhvervet 300 nye indendørs parkeringspladser lige ved siden af lufthavnen.

Med de mange uden- og indendørsparkeringer, som Blue Cat Parking nu tilbyder, står bilen i trygge omgivelser og er lige ved hånden, når man kommer hjem igen. Vælger man en indendørsparkering kan man tegne et Premium Indoor årsabonnement, der blandt andet inkluderer batterioplader til moderne biler i luksusklassen, der kun bør langtidsparkeres med en tilsluttet batterioplader, så elektroniske problemer undgås. En anden fordel ved den indendørs parkering er også beskyttelse mod den stærke sol, så skader i lakken undgås.

Priserne på den indendørs parkering er meget fordelagtige, og ved online booking får man 15 procent rabat. En uge koster kun 46,75 euro. Jo længere bilen er parkeret, jo lavere bliver prisen. To uger koster 81,60 euro og fire uger kun 130 euro. Prisen på et årsabonnement på indendørs parkering er 995 euro, og 555 euro ved udendørsparkering. Man kan også booke ”open return” til de kunder, der ikke har en fastsat dato for deres hjemkomst.
Som parkeringskunde kan man enten benytte sig af den gratis shuttle bus, der kører mellem parkeringshuset og lufthavnen, eller man kan vælge at lade Blue Cat Parking hente og aflevere bilen igen ved lufthavnsterminalen for et lille ekstragebyr.
Costa Biler og Blue Cat Parking minder om, at man bør booke i god tid her til sommer, da alt i juli måned vil være fuldstændigt booket.

For yderligere information se henholdsvis www.costabiler.dk og www.bluecatparking.com.

 

Nye tiltag og positiv vækst hos Comunica
Hos sprogcentret Comunica er der for nylig blevet taget en stor beslutning om pr. 1. august at ophøre med den traditionelle ”klasseværelse”-undervisning i spansk, engelsk og skandinaviske sprog. Comunica har siden sin etablering i februar 2007 givet sprogkurser til udlændinge bosiddende på kysten, og sideløbende med undervisningen har Comunica tilbudt oversættelsesservice, der den dag i dag har udviklet sig til virksomhedens primære forretningsområde. ”Vi ønsker fremover at kunne fokusere endnu mere på vores oversættelsesservice, som oplever en særdeles positiv vækst”, fortæller indehaver Tina Julsgaard. Oversættelsesbureauet Comunica.dk Translations S.L. har i dag kunder i hele verden, og leverer oversættelser indenfor alle sprogkombinationer til både bureauer, virksomheder og private.

”Vi har gennem de seneste år oplevet en dalende interesse for den traditionelle undervisning, hvorfor vi nu vælger at sadle om til en mere interaktiv indlæringsform, nemlig online kurser. Grunden til, at vi satser på denne form for undervisning, er, at vi gennem længere tid har set en tendens i vores målgruppe, der går i retning af stigende behov for fleksibilitet”, forklarer Tina Julsgaard. ”Rigtigt mange af vores tidligere elever valgte de individuelle forløb, som de selv kunne tilrettelægge, for vores kundegruppe er på mange måder lidt af et nomadefolk, der ofte er på farten, og derfor har svært ved følge et længerevarende kursusforløb. Med det online kursus har de muligheden for at ”gå ind i det virtuelle undervisningslokale”, når de kan og vil og hvor de end er. Kurset løber over et år og giver maksimal fleksibilitet, undervisning af indfødte lærerer, adgang til sociale netværk, didaktiske videoer, audio, optagelse af egen udtale, m.m. Der er ingen tvivl om, at det bliver fremtidens undervisningsform”, understreger Tina Julsgaard.

I Comunicas specialiserede og dynamiske ”sproghus” glæder de sig til at give deres både nuværende og nye kunder fleksible og kreative sprogløsninger!

 

Nykredit byder ny kollega velkommen
Med stor erfaring og åbenhed vil Kent Malling, Nykredits nye medarbejder på kontoret i Nueva Andalucía, gøre alt for at hjælpe kunderne med at finde den helt rette løsning, når der skal investeres i bolig på Costa del Sol.

”Jeg har 12 års erfaring fra den finansielle sektor, og qua mit arbejde har jeg mødt mange forskellige typer af kunder, som jeg har hjulpet med mange aspekter af deres økonomi. Men i Spanien bliver mit fokus primært omkring boligkøb,” siger 34-årige Kent Malling, der, før han kom til Spanien, arbejdede som seniorprivatrådgiver i Nykredit i Svendborg.

I sin nye stilling som account manager håber Kent Malling på at kunne bidrage med sin store erfaring, og især én ting er vigtig, når han skal hjælpe kunderne.

”Jeg vil høre deres indgangsvinkel, før jeg kommer med mine input. Jeg håber at kunne præsentere dem for nogle muligheder, de ikke selv havde overvejet, så tankerne bliver sat i gang hos dem. Min erfaring siger mig, at det er vigtigt, og det har i hvert fald gjort, at størstedelen af kunderne fra tidligere jobs er kommet tilbage igen,” fortæller fynboen, der beskriver sig selv som fordomsfri, åben, imødekommende og troværdig.

Kent Malling kommer fra Odense. Han er flyttet til Spanien med sin kæreste Malene og parrets to børn, Noah på 4 og Nicoline på 7. Familien skal til at starte et helt nyt liv sammen i Spanien, og der er flere ting, Kent Malling ser frem til.

”Jeg er nødt til at nævne vejret. Det er dejligt, at det indbyder til, at man skal være mere ude. Vi vil gøre alt for at indrette os efter samfundet og livsmønsteret i Spanien. Jeg håber også, at der er tid til at have en fritidsinteresse. Måske fodbold, tennis eller golf. Og så skal min familie og jeg lære spansk. Det er vigtigt for at blive integreret,” siger han.

”Det, jeg glæder mig allermest til, er det arbejdsmæssige, der lyder rigtig spændende. Det bliver en interessant hverdag, hvor jeg kommer til at møde mange nye mennesker, både skandinaver og spaniere. Arbejdet ligger meget op af, hvad jeg er vant til at lave, men der er flere aspekter, fordi Spanien er anderledes end Danmark.”

Kent Malling har valgt at takke ja til at blive en del af Nykredits team på Costa del Sol, fordi han ser det som en stor udfordring.

”Det er en unik mulighed for at prøve at arbejde i et andet land. Det er nyt og spændende, og der er ikke mange, der får den mulighed. Jeg ser frem til at hjælpe vores kunder med at tage de rigtige beslutninger. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde sammen med Johnny Kirkeby, som er en af Nykredits bedste investeringsrådgivere. Han er jo særligt tilknyttet vores kunder her i Spanien, så jeg kan helt sikkert lære en masse ved at holde møder sammen med kunderne og ham,” slutter Kent Malling.

 

Helle Hollis bliver det første lokale biludlejningsfirma med røgfrie biler på Costa del Sol
Administrende direktør, Hans Hugo From udtaler, at dette tiltag er blevet realiseret på baggrund af en stærkt stigende efterspørgsel på røgfrie biler.

”Vi lavede så i februar en kundeundersøgelse for at se, hvor stort behovet var, og blev meget positivt overraskede over den høje svarprocent. Flere end 2000 kunder havde lyst til at give deres mening og præferencer til kende.
Resultatet blev, at mere end 95% af vore kunder ønsker at køre i en røgfri bil,” fortsætter Hans Hugo from.

“Vi har derfor besluttet, at vi vil stræbe efter udelukkende at have røgfrie biler i flåden. Dette er naturligvis ikke noget, man kan opnå fra den ene dag til den anden, men målet er, at hele flåden på ca. 1.000 biler vil være 100% røgfri fra højsæsonen 2014 – men allerede fra denne sommer af vil ca. 50% af flåden bestå af røgfrie biler.”

Helle Hollis fik som sædvanlig til påske leveret nye bilmodeller deriblandt Opel Corsa, Suzuki Splash, Skoda Citigo, Peugeot 5008, Peugeot 308 samt Peugeot 508 med automatgear.
De røgfri biler vil blive indført i flåden i takt med, at der leveres nye biler, som inden første udlejning vil blive forsynet med et ”røgfri bil” klistermærke i forruden.

”For at vi kan have en røgfri politik, er det vigtigt med kundens forståelse og samarbejde. Vi vil ikke indføre et gebyr, hvis en kunde alligevel ryger i bilen, men alle kunder vil blive bedt om at tage hensyn til den næste lejer af bilen ved ikke at ryge”, fortsætter Hans Hugo.
I forvejen er det et fåtal af vore kunder, der ryger i bilerne – ligesom de allerfleste biler i dag ikke er forsynede med askebæger.
“Blandt de lokale biludlejningsfirmaer er der på nuværende tidspunkt ikke muligt at reservere en røgfri bil, så dette er endnu en god grund til at vælge Helle Hollis som din biludlejningspartner på her på kysten”, slutter Hans Hugo From.

www.hellehollis.com

 

Nye brillemærker hos Unioptica
Nu kan du få briller fra Prada, Bulgari samt Dolce & Gabbana hos Unioptica. Alle tre mærker er fra Italien, og de er alle kendt for deres luksusprodukter, såsom tøj, smykker, ure, tasker m.m. Og selvfølgelig også briller, som du nu finder hos Unioptica, der har fået den seneste kollektion hjem fra alle tre mærker i briller og solbriller til både kvinder og mænd. Hvert mærke er kendetegnet ved at have sin egen specialitet. Bulgari er lækkert og elegant design med krystaller og Swarovski sten på stængerne. Dolce & Gabbana er trendsættere og kendt for en høj kvalitet, sofistikeret design og et ekstravagant udtryk. Det ser man også på brillerne og solbrillerne, som er fulde af eksklusive detaljer og spændende design, blandt andet dyremønsteret, du ofte finder på brillestængerne. Pradas upåklagelige håndværk antyder, at produkterne er sofistikerede, elegante og raffinerede. På det punkt skiller Prada-brillerne sig ud med denne stærke identitet og en umiskendelig stil.

Husk også sommeråbningstider hos Unioptica i juni, juli og august: Mandag – fredag: 10-15, tirsdag og torsdag er der også åben om eftermiddagen: 17-19 og lørdag: 10-15. www.unioptica.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.