Det danske magasin i Spanien

Ny eksklusiv hornbrillekollektion kun hos Unioptica
LINDBERG Horn er et dansk designprodukt, hvor kombinationen af det unikke hornmateriale og den futuristiske titaniumramme skaber en cool og moderne brille med rødder i ”old school”-luksus. Horn er et naturprodukt med fantastiske egenskaber – det er smukt, ekstremt let og samtidig allergivenligt. Der er lagt stor omhu i design, udvikling samt fremstilling af hver enkelt hornbrille, der på en delikat måde repræsenterer et helt igennem personligt statement. Brillen leveres i en speciel æske med brillenummeret påsat. Fronten på brillestellet er lamineret af flere lag horn; herved får det levende og porøse materiale mere styrke og stabilitet. Da horn er et naturmateriale, vil farver og mønstre variere, og dermed bliver hver enkelt brille helt unik.

LINDBERG Horn er fremstillet af bøffelhorn fra særlige bøffelracer, som lever i blandt andet Indien, Vietnam, Afrika samt Syd- og Mellemamerika. Da hver race har sine specielle karakteristika, giver det muligheden for at kunne tilbyde helt fantastiske farvekombinationer i de forskellige brilledesign. Bøflerne er ikke en truet dyreart; de er nyttedyr, det vil sige, at kød og skind bruges til føde og fremstilling af forskellige lædervarer, og at hornene kan bruges til nicheprodukter som eksempelvis brillestel. Da LINDBERG aldrig går på kompromis med komforten, er næsebro, stænger samt hængsler på LINDBERG Horn lavet af titanium. Alle disse dele kan justeres, så brillen kommer til at sidde perfekt. Personalet hos Unioptica er klar til at rådgive og vejlede dig i dit valg af briller.

LINDBERG Horn fås kun hos Unioptica. Tel.: 952 199 254.

 

 

Lær spansk gennem samtaler og helt uden undervisning
Vil du lære spansk uden at få undervisning, så giver Comunica dig muligheden. Med det nye initiativ, Comunica Vox Box, kan du ikke bare lære spansk, men også møde spaniere, der ønsker at lære et nyt sprog.
”Comunica Vox Box er en form for sprogudveksling, hvor man som skandinav kan mødes med en spanier og lære spansk, mens spanieren kan lære dit sprog. Det foregår gennem selvstændige samtaler, hvor der hver gang vil være en supervisor fra Comunica til stede, der forklarer konceptet og hjælper med at komme i gang,” forklarer Benjamin Riise, der er projektansvarlig for Comunica Vox Box.
Man tilmelder sig til Comunica Vox box, møder op på den hyggelige Café Arábiga i Fuengirola, hvor der er mulighed for at købe noget at drikke, og i løbet af fire tirsdage i maj og juni møder man spaniere, der gerne vil lære dansk, svensk, norsk eller engelsk.
”Det vigtigste er, at samtalen er uformel og flydende. Man skal møde op, have lyst til at snakke, være frisk på at møde nye mennesker og lære lidt af det spanske sprog,” siger Benjamin Riise.
Når man tilmelder sig, skal man skrive, hvilket sprog man vil lære, og hvilket sprog man vil lære fra sig, og så sammensætter Comunica parrene og forbereder interessante emner, der er relevante for begge parter. Comunica Vox Box er derfor både en sprog- og kulturudveksling.
Comunica Vox Box begynder tirsdag den 21. maj og fortsætter de fire efterfølgende tirsdage fra 15-16.30 på Café Arábiga på Calle Marbella 8 i Fuengirola centrum. Det koster 39 euro. Spørgsmål og tilmelding skal ske senest den 14. maj på kontakt@comunica.dk.

 

 

Skandinavisk tandpleje til spanske priser i Torre del Mar
Tandlægeklinikken Dentis er flyttet til nye lyse lokaler midt på hovedgaven i Torre del Mar. ”Vi er en spansk/skandinavisk klinik med flersproget personale. Siden vores start for nu otte år siden har vi leveret tandpleje af skandinavisk kvalitet takket være skandinavisk og tysk udstyr, produkter og personale”. Ordene kommer fra Esther Gibert Astelarra, som er Dentis’ ejer. Hun er spansk, men har altid været den største fortaler for skandinaviske produkter, teknologi og arbejdsmetoder, når det kommer til tandpleje. ”Vores klinik har altid været præget af et internationalt klientel og specielt englænderne og tyskerne er glade og trygge ved den skandinaviske tandplejefilosofi. De sidste par år har vi også fået flere og flere skandinaviske klienter, og det sætter vi stor pris på”.

Takket være det lave spanske prisniveau og det faktum, at tandlæger i Spanien er momsfritaget, koster det omkring det halve at gå til tandlægen i Spanien i forhold til i Danmark, Sverige og Norge. ”Og vi holder os til spanske priser”, garanterer Nina Merete Skog, som er Dentis’ norske klinikassistent. ”Og åbningen af vores nye klinik fejrer vi sågar med en række åbningstilbud på bl.a. tandrensning og eftersyn til kun 30 euro, fyldninger fra kun 40 euro og kroner til 260 euro”, fortæller Nina, som med glæde tager imod skandinaverne hos Dentis.

Dentis ligger på Avda. de Andalucia nr. 86, hovedgaden, i Torre del Mar.
Telefon 952 54 72 51 // www.centrodentis.com

 

 

Rock og store bøffer
Stærkt inspireret af de kendte spisesteder A Hereford Beefstouw, Bone’s og Hard Rock Café har restauranten Meat and Rock netop slået dørene op på havnefronten i Fuengirola.
Som navnet antyder, byder restauranten på godt kød og lækker rockmusik.
”Vi vil være kystens bedste steakhouse. Vores kokke har specialiseret sig i tilberedningen af kød, og alt vores kød er specielt udvalgt og af højeste kvalitet. Så er man til gode bøffer, der kan tygges med øjenvipperne, spareribs, burgere eller kylling, går man ikke forgæves hos os.”
Ordene kommer fra Marinus Vegeberg, som sammen med Sophie Nanziri Madsen, er indehaver og daglig leder af Meat and Rock i Fuengirola.
Restauranten byder på et stort udvalg af hjemmelavede saucer og stor salatbar med tilbehør til de saftige bøffer, og fra kl. 12-15 er der gode danske frokostretter, som Stjerneskud, hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat mm.
Vinkortet er præget af gode spanske vine, som passer godt til kødretter, og så er der Carlsberg fadøl, hvis man er mere til humle end druer. Desserten er også indbydende, når man retter blikket mod restaurantens isbar.
”Musikken er vores andet stærke varemærke. Vi byder på god live-underholdning fra fredag til søndag.
Jeg synes, at udbuddet af spillesteder for den voksne årgang er begrænset, så vi håber på, at vores gode bands og Karaoke vil blive et stort tilløbsstykke,” siger den danske restauratør.
Livemusikken begynder kl. 15.00 lørdag og søndag, og fredag kl. 22.30 samtidig med at køkkenet lukker og natten falder på.
”Det skal være godt at spise på Meat and Rock, men det skal også være sjovt. Derfor satser vi kraftigt på god musik og festlig betjening,” slutter Marinus Vegeberg, som i hele maj måned byder sine gæster på en gratis flaske husets vin ved bestilling af mindst to hovedmenuer.

Meat and Rock ligger i Fuengirola Havn og har åbent alle dage – hele dagen fra kl. 12-02.00 (køkkenet lukker kl. 22.30).
Bordbestilling på 952 665 388 / www.meatandrock.com / facebook : meatandrock

 

 


Indehaveren af Annis Vitalshop, Anni Dahms, fylder 70 år den 11. maj.

Indehaver af Annis Vitalshop fylder rundt
Anni Dahms flyttede til Costa del Sol den 14. oktober 1990, hvor hun startede Helse- og Kulturcentret. Det blev senere hen blev til Annis Vitalshop. Nu, omkring 23 år senere, er Annis Vitalshop blevet udvidet til at tælle fem butikker. Det er dog muligt, at butikken i EuroMarket lukker midlertidigt ned. Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvad der kommer til at ske. Men som Anni siger; ”Siden jeg satte mine ben på spansk jord, har hver dag været en udfordring, men også en tid med stor spænding og glæde, når tingene lykkes. Så jeg har valgt at tage forvirringen omkring EuroMarket med sindsro. Min mor sagde altid: Det går nok alt sammen…” Anni fortsætter med at sige: ”Uden mine højtelskede kosttilskud havde jeg aldrig haft helbred og overskud til at starte som selvstændig erhvervskvinde i en branche, der er så udsat, og som der findes mange stærke meninger omkring.” Derfor sætter Anni fokus på Anti-Ageing i hele maj måned, hvor der er en masse ekstra gode tilbud i butikkerne.

På selve dagen, lørdag den 11. maj, vil der være lidt forfriskninger, og Anni har varslet ekstra fantastiske fødselsdagspriser.

 

 

Specsavers lancerer lækre modebriller fra Emporio Armani og Aurora
Optikerkæden Specsavers i henholdsvis Fuengirola og Marbella lancerer i starten af maj måned en ny, lækker brilleserie fra et af verdens største modehuse, Emporio Armani. Samtidigt lanceres også en brilleserie fra Aurora, der er kendt for sit elegante design til modne kvinder.
De nye briller fra Emporio Armani er sofistikerede og har et fint og enkelt design. I Specsavers findes 24 forskellige modeller, der alle er nøje udvalgt og set på catwalks i de store modebyer. Brillerne kommer i forskellige stilarter, de fås i vintage-stil, med skildpaddemønster, i mørk lilla, changerende pink til piger eller som klassiske, firkantede briller med et hint af 1960’ernes Mad Men-stil.
Kunderne kan desuden vælge to par briller fra Emporio Armani til 150 euro.
Aurora-seriens stil går mere på et elegant og enkelt design til en lille men meget specifik kundegruppe og har 13 forskellige modeller, alle med firmalogo på siden af stellet. Serien kan betragtes som en kombination mellem et elegant smykke og moderne design, der giver en brille med en usædvanlig skønhed. Samtidig anvendes kun blide farver og små men anderledes detaljer, der gør brillen unik. Alle briller understøtter brugen af bifokale glas, som er ideelle for de personer, der anvender billerne, både når de går, og når de læser.
Udover de to nyheder fra Specsavers finder man i butikkerne i Fuengirola og Marbella mærker som Karen Millen, CW by Gok Wan, Missoni, French Connection, Red or Dead, Osiris og Tommy Hilfiger.
Med alle briller følger som standard almindelige glas, der er modstandsdygtige overfor ridser, samt brillehylster og en renseklud.

For yderligere information se www.specsavers.es eller besøg butikkerne i Fuengirola eller Marbella.

 

 

Korrekt rådgivning er uvurderlig
Danske Elizabeth Dover Petersen er spansk advokat, og dagligt rådgiver hun et internationalt klientel i spansk lovgivning, og således sparrede hun også for nylig en af sine klienter for unødigt papirnusseri og omkostninger.
“En klient bad mig ansøge ejerforeningen i boligblokken om tilladelse til at foretage en ombygning i forbindelse med en total istandsættelse af vedkommendes lejlighed.
Jeg kunne imidlertid berolige klienten med, at ejerforeningen ikke skal spørges om den slags. Det er alene en sag mellem ejeren og de kommunale byggemyndigheder. Naturligvis under forudsætning af, at ombygningen og istandsættelsen ikke berører boligblokkens facade eller fællesarealer.
Det er imidlertid en god idé at forhåndsinformere ejerforeningens præsident om det forestående projekt grundet mulige støj- og støvgener under arbejdet. Samtidig skal man være opmærksom på, at der i ejerforeningens statutter kan være krav om nattero og weekendfred.
Men ellers kan min klient sætte projektet i gang, når kommunen giver grønt lys”.

Advokat Elizabeth Dover Petersens råd er hermed givet videre.

Tel. 952 661 200.

 

 

Harder Johansen ny forhandler af Invita-køkkener
Thomas Harder Johansen er pr. 1. april i år blevet Invitas nye officielle konsulent i Spanien. Det er efterhånden fem år siden, at Thomas Harder Johansen stiftede sit firma Harder Johansen på Costa del Sol, og i flere år har han også solgt køkkener fra HTH og Uno Form i Spanien. Og nu bliver Invita en del af hans udbud, så han kan tilbyde de tre mærker til sine kunder. Invita har ikke haft et salgsled i Spanien de sidste tre år, men nu er det igen muligt for kunderne at købe Invitas produkter i Spanien.

Udover salg af køkkener fra HTH, Uno Form og Invita, har Thomas Harder Johansen specialiseret sig i renovering af ejendomme og design af interiør i køkken, badeværelse og garderobe.
Når han arbejder med sine kunder, er der især tre ting, der betyder meget for 34-årige Thomas Harder Johansen, der har boet i Spanien, siden han var 23.
”Troværdighed, kvalitet og en god dialog er vigtig. Mangler noget af det, forsvinder kunderne,” siger han og fortsætter.
”Jeg har mine egne fastansatte håndværkere, som leverer en totalløsning, så kunden ikke skal bekymre sig om noget. De kan bare give os nøglerne, og så er alt, som det skal være, når de kommer tilbage. Vi laver både store og små opgaver. Derudover sætter jeg en ære i at lytte til kunderne og høre, hvad de vil have, og når kunderne bestiller noget, så garanterer jeg, at varen bliver leveret og installeret,” siger Thomas Harder Johansen, der driver virksomheden fra hjemmet i Estepona.

Oftest har kunderne nogle idéer til, hvad de ønsker, og så forsøger Thomas Harder Johansen at komme med et forslag, som passer i forhold til budget og muligheder.

Læs mere på www.harderjohansen.dk

 

 

Altid en ren og sikker pool
Med Capcovers automatiske presenning er det muligt at holde din pool i god stand hele året rundt. Takket være den hermetiske forsegling holder Capcovers automatiske presenning poolen ren og sikker, og så kan du udvide din pool-sæson på flere måder. Vandtemperaturen opretholdes om natten, da presenningen reducerer temperaturfald med helt op til 70 procent, mens vandet varmes op i løbet af dagen. Capcovers overdækning er det ideelle supplement til opvarmede pools og kan via udnyttelsen af solenergi medvirke til at reducere elforbruget til opvarmning af poolen med op til 60 procent.
Med presenningen opnås en maksimal sikkerhed for hele familien. Den dækker perfekt og sikkert, så der ikke opstår unødvendige ulykker, når børnene leger i haven.
Capcovers hermetiske forsegling forhindrer snavs i vandet, og kemikalier kan mindskes med op til 70 procent, mens den nødvendige tid til vedligeholdelse reduceres. Desuden reduceres vandforbruget, da vandfordampning reduceres med op til 90 procent. Presenningen er let at bruge, og lukkemekanismen gør det muligt at dække poolen til på mindre end et halvt minut blot ved at dreje nøglen. Det gør det muligt at have poolen i topform hele året rundt.
Capcovers kan bruges til alle pools, og firmaet har mere end 20 års erfaring og er landsdækkende med både installation og service.

Cubiertas Automáticas de Piscinas, S.L.
Tel. 955 776 942, www.capcovers.com, info@capcovers.com

 

 

Nordic Dental Centre udvider med ny tandlægeklinik
Tandlægeklinikken Nordic Dental Centre, der holder til lige overfor busstationen i Fuengirola, åbner i maj en ny tandlægeklinik i San Pedro de Alcántara. Klinikken i Fuengirola vil fortsætte som altid, men med den nye klinik vil det blive nemmere for personer, der bor i områderne Marbella, Nueva Andalucía og San Pedro de Alcántara, at komme til tandlægen.
Tandlæge Peter Broberg fortæller, at han længe har leget med tanken om at udvide og åbne en klinik i Marbella-området, da der også bor mange skandinaver der. Og det er i stor grad på baggrund af patienternes ønsker, at den nye klinik åbner.
Åbningen i flotte nyrenoverede lokaler i San Pedro de Alcántara sker i samarbejde med Peter Brobergs kollega, tandlæge Christina Radics. ”Da vi selv har stået for renoveringen af lokalerne, har vi selv kunnet bestemme indretningen, så vi får mest muligt ud af dagslyset. Den nye klinik er stor, lys og har alt det nyeste udstyr inden for tandlægebranchen”, fortæller Christina Radics.
På klinikken i San Pedro de Alcántara vil der blive tilbudt behandlinger lige fra implantater til tandblegning nøjagtigt som i Fuengirola. Samtidig har Nordic Dental Centre ansat en ny tandlæge, Charlotte Hagelin‐Calissendorff, der vil komme til at være på begge klinikker. Ortodontisten Eloisa og kirurg Manuel vil også fordele deres tid mellem de to klinikker.

Den nye klinik kommer til at ligge på Plaza Vista Alegre, 1, 1º‐Oficina 15 i San Pedro de Alcántara.

 

 

Populariteten stiger
Marbella Classic Golf, den svenske golfbutik i Nueva Andalucía, kan med stor fornøjelse meddele, at deres salg er steget betydeligt i de seneste 12 måneder, trods krisen som kaster sin mørke skygge over landet. ”Det er glædeligt, at så mange gode kunder vælger at handle hos os,” siger butikkens indehaver Ewa Lindberg.
I den seneste tid har butikken, som ligger ved Centro Plaza, fået en ansigtsløftning; væggene er blevet lysere, flere spejle er blevet hængt op, og nye måder at fremvise udvalget af tøj og Ecco-sko er blevet sat ind. Det har bidraget til, at butikken nu er blevet endnu pænere og mere overskuelig.
En af butikkens popilære events er Coffee mornings, og Ewa siger: ”I disse tider er alle velkomne til at komme og få en kop kaffe og et stykke kage. Det er en god måde at se alle forårets og sommerens nyheder på.”

På hylderne og bøjlerne hos Marbella Classic Golf hænger mærker som Masters, Abacus, Daily, Alberto, Röhnisch, Nike, Ping, Green Lamb og Glenmuir. De fleste af kunderne er kvinder, men Ewa og hendes kolleger Nina og Pam understreger, at de også har en stor afdeling til mænd en kundegruppe som de naturligvis også sætter stor pris på. ”Vi har en bred erfaring, og vi ønsker at forsætte med at servicere vores kunder på den bedste måde, inspirere og hjælpe, og vi ønsker, at flere mennesker vil få kendskab til vores butik, så medbring gerne dine venner næste gang, du kigger ind”, opfordrer Ewa, Nina og Pam fra Marbella Golf Classic.

Avenida Manolete Nueva Andalucía, tel. 952 816 061
www.marbellaclassicgolf.com
info@marbellaclassic.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.