Det danske magasin i Spanien
Dansk Madrid-spiller sender Danmark til tops ved VM

Dansk Madrid-spiller sender Danmark til tops ved VM

Danmark fører gruppe B ved VM i herrehåndbold i Spanien efter to sejr på to dage i denne weekend. Det kan landstræner Ulrik Wilbek i nogen grad takke den danske Atlético Madrid-spiller Nikolaj Markussen for. Han har nemlig scoret vitale mål for Danmark i de to første kampe mod Qatar og Rusland.

Det var med spansk skudkraft, at Danmark besejrede Rusland 31-27 i den svære VM-kamp søndag aften. Nikolaj Markussen, der har sin daglige gang i Atlético Madrid, bragede bolden i kassen hele seks gange i gårdsdagens sejr og blev dermed dansk topscorer. Således fik han også skudt sig godt ind i VM-slutrunden, da Danmark vandt åbningskampen mod Qatar 41-27 i lørdags.

Nikolaj Markussen blev valgt til kampens spiller efter mødet med Qatar. Han udtalte sig efter kampen til La Danesa, at for at slå helt igennem på landsholdet må man også spille godt mod de store hold:

– Det er klart, at man kan ikke bare spille godt mod Qatar og så spille dårligt mod alle andre. Det er klart, at jeg skal spille godt de andre kampe, og forhåbentligt alle sammen, lød det fra Markussen over for La Danesa.

Og godt det spillede han i går. Han var nemlig en af nøglefigurerne i Danmarks sejr mod et fysisk stærkt russisk mandskab, men når man måler 2.11 meter, som den danske Atlético Madrid-spiller, så er det ikke noget problem at stige til vejrs og sende bolden over de store russere, som han så godt gjorde.

Nikolaj Markussen har savnet tillid fra landstræner Ulrik Wilbek, hvor det i tidligere turneringer har været sporadisk med spilletid. Den spilletid har Markussen nu fået ved dette VM i Spanien, og det har han tænkt sig at kvittere for.

– Jeg satser på at lave flere mål i løbet af turneringen, siger den 2.11 meter høje gut fra Madrid.

I Danmarks trup befinder sig også en anden dansk spanier, nemlig FC Barcelonas Jesper Nøddesbo. Markussen og Nøddesbo og resten af Ulrik Wilbeks tropper spiller deres gruppespil i Sevilla, og derefter afholdes knock-out-fasen i Zaragoza og Barcelona med finale søndag den 27. januar i Barcelona.

Af Nanna Lunnemann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.