Det danske magasin i Spanien
Shoptalk januar 2013

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Másmovil repræsenterer Spanien i det prestigefyldte European Business Awards
Den skandinaviske mobiloperatør, Másmovil, med de laveste samtalepriser på opkald til de skandinaviske lande, er blevet nomineret til at repræsentere Spanien i det prestigefyldte European Business Awards 2012/2013. European Business Awards vurderer finalisternes forretningspraksis og innovative løsninger, hvor Másmovil nu kæmper om den eftertragtede præmie Ruban D’Honneur for bedste kundeservice.
Det kommer dog ikke som nogen overraskelse, at Másmovil er repræsenteret i kategorien for bedste kundeservice, da mere end 80 procent af de adspurgte kunder er meget tilfredse med Másmovils service og gerne anbefaler mobiloperatøren til venner og familie. Kunderne er desuden meget tilfredse med, at de hos Másmovil ikke er forpligtet til at binde sig i en længere periode, som det er kutyme hos andre mobiloperatører, mens alle samtalekontrakter er skræddersyede, så de er både fleksible og nemme at gennemskue.
Christian Nyborg, medstifter af Másmovil og manager for International Business Divion, fortæller, at Másmovil at meget stolte over at være blevet valgt til at repræsentere Spanien som national mester i European Business Awards, hvor kun de mest dynamiske virksomheder i Europa er repræsenteret, og han ser frem til den kommende runde af prisuddelingen, hvor Másmovil vil få muligheden for at uddybe, hvordan virksomheden trods tiderne forsat har stor succes med deres forretningskoncept.
For yderligere information om Másmovil og deres lave samtalepriser besøg www.masmovil.es eller ring gratis til 1473, hvor kunderne betjenes på de skandinaviske sprog.

Cyclo åbner ny skandinavisk afdeling
I december måned udvidede Cyclo med en ny afdeling, der tager sig af firmaets mange skandinaviske kunder. Afdelingen finder man på 3. sal i Edificio Zalacaín, Avda. Ramón y Cajal 2 skråt over for busstationen i Fuengirola.
Cyclos skandinaviske afdeling bestyres af Lena Grøn og Heidi S. Andersen, der bliver assisteret af Eva Cañestro, som mange kunder allerede kender.
Det er den nye afdelings hovedopgave at tage sig af de behov og problemstillinger, som kan opstå, når man som skandinav bor i Spanien. Cyclos nye afdeling vil have som hovedmål at rådgive og bistå såvel residenter som ikke-residenter, der har brug for hjælp ved flytning til eller fra Spanien samt med kontakt til offentlige myndigheder, udarbejdelse af personlige skatteopgørelser for residenter og ikke-residenter m.m.
I samarbejde med Cyclos spanske advokat, María del Carmen Flores Calmaestra, kan den skandinaviske afdeling også være behjælpelig med juridisk assistance, hushandler, testamenter og arvesager, uden at der opstår sprogmæssige misforståelser.
Bogholderi og regnskab for virksomheder vil fortsat blive betjent på Cyclos kontor på Avda. Condes San Isidro, hvor Cristóbal Ruíz Marín er daglig leder og assisteres af Heidi S. Andersen. Bogholderiafdelingen undersøger i øjeblikket, om det vil være muligt at skaffe kunden adgang til regnskabsprogrammet på de skandinaviske sprog.
Kontakt Cyclos skandinaviske afdeling fra Danmark og Norge til lokaltakst på følgende telefonnumre: Fastnet fra Danmark +45 89 88 03 86. Fastnet fra Norge er under etablering. Lena og Heidi kan også kontaktes per mail på henholdsvis lena@cyclo.es og heidi@cyclo.es.
Lena og Heidi ser frem til at tage imod både nye og gamle kunder på det nye kontor.

Verdens mindste chokoladefabrik i Mijas Pueblo
I Mijas Pueblo finder man Kystens eneste chokoladefabrik med det eksotiske navn Mayan Monkey. Chokoladefabrikken er faktisk den mindste i verden, men det er ikke ensbetydende med, at udvalget af chokolade også er det. Den lille men farverige chokoladebutik bugner af alverdens chokolade, alt sammen håndlavet på fabrikken i butikkens baglokale. Her kan de eventyrlystne også tage på en rejse i, hvordan man selv laver sin chokolade og fylder den med kokos, rosiner, mandler, skumbananer, ananas, eller hvad man har lyst til. Den anvendte chokolade er altid Pure Origin (rene blandinger), hvilket betyder, at der er tale om en bestemt ren kakao fra for eksempel Cuba eller Madagaskar.
Mayan Monkey er uden tvivl stedet, hvor man finder det største og mest spændende udvalg af chokolade på kysten, faktisk er butikken så populær, at den på Trip Advisor rangerer som den anden bedste aktivitet på Costa del Sol.
Hvis man ikke selv har lyst til at få fingrene smurt ind i chokolade, kan man i butikken finde et stort udvalg af håndlavet chokolade i sjove design og i mange forskellige smagsvarianter, der er pakket ind og klar til at tage med hjem. Mayan Monkey har alt, hvad hjertet begærer, hvad enten man er til lys, mørk eller hvid chokolade.
Har du lyst til et besøg i chokoladens verden, så tag forbi chokoladefabrikken Mayan Monkey i Mijas Pueblo. Den ligger på balkonen på Plaza de la Constitución 524 eller ring på 951 052 772.

Unioptica præsenterer fire nye shop i shop
Unioptica er nu flyttet ind i de nye og store lokaler på Avenida Jesús Santos Reín nummer 15 (den gamle B&B dekorationsbutik) – stadig med samme hyggelige atmosfære og imødekommende personale. Claus Bentkjær har en række nye tiltag præsenteret i butikken, der med det rette lys og møblement gør det nemt at finde den helt rigtige brille.
”Tanken er, at det skal være overskueligt for kunden. Shop i shop idéen skal give et klart overblik over, hvad man kan få, når man træder ind af døren,” fortæller Claus Bentkjær. Det er vigtigt for Unioptica, at kunden får den helt unikke og personlige rådgivning, når man skal vælge briller.
Unioptica har netop monteret fire shop-in-shop med de fire mest sælgende brillemærker. Bl.a. det franske mærke Dilem med de håndlavede stænger og den smarte ‘klikke af og på’-funktion. Dilem får sin egen og den største plads med multifarvet gulv og et udstillingsbord, som man kan kigge ned i og se det brede udvalg af stænger – nu også med det danske, svenske og norske flag på. Det er en fin detalje for deres mange skandinaviske kunder.
De tre andre shop i shop er af de klassiske, danske mærker: Ørgreen og Lindberg samt det franske: Alayn Mikli/Starck. Brillemærkets detalje bliver fremhævet med det helt rigtige lys, møblement og design. Altså kan kunden prøve briller i et passende brillemiljø. ”Vi har valgt at dele mærkerne op, så man på den måde træder ind i deres personlige verden,” forklarer Claus Bentkjær, der er meget tilfreds med de nye tiltag.
Unioptica glæder sig til at tage imod gamle og nye kunder i butikken på Avenida Jesús Santos Reín nummer 15.

Kom i form hos Centro Sanum i 2013
Der sker hele tiden noget nyt i Centro Sanum og indenfor det sidste års tid er der kommet mange nye tiltag og mange nye dygtige behandlere.
Fysioterapi er stadig grundkernen i klinikken, hvor fysioterapeut Rikke Markussen tager sig kærligt af alle kunder, uanset om det er behandling af en golfalbue, diskusprolaps eller rehabilitering efter en operation eller anden sygdom. Der tilbydes også vederlagsfri fysioterapi – både behandling og holdtræning, samt hjemmebesøg. Og husk at der gives refusion fra den danske sygesikring.
Der er også stadig mulighed for at få lavet et par specielt tilpassede indlægssåler. Formthotics sålerne varmes og formes, så de passer helt perfekt og kan forbygge og afhjælpe mange gener og skader i fødder, knæ, hofter og ryg.
Af nye massører er der den danske William Dyrholm, som er uddannet fysiurgisk massør og den tidligere professionelle cykelrytter og nu massør Iker Mezo, som også kombinerer behandlingerne med osteopati og kinesiologi. Han er naturligvis ekspert i cykelskader. Iker taler spansk og engelsk.
Udover vores faste akupunktør, Rachel Cohen, er der nu også to Master akupunktører, som er eksperter i smertebehandling og behandling af øjenlidelser. Simone og Svend Haugaard-Just taler begge dansk og giver gratis prøvebehandlinger.
Homeopati kan norske Vivian Løkken tilbyde. Homeopati er en naturlig behandlingsform, som styrker kroppens egen genopbygningsevne.
Fodpleje kan fås ved dansktalende og danskuddannede Yolanda Serrano.
Håndlæsning, hypnoterapi og hypnose kan fås ved Lotte Majland. Desuden er der flere af behandlerne, som også tilbyder zoneterapi.
Seniortræning, pilates og karate tilbydes hele året rundt.

 

Kroniske smerter behøver ikke at være kroniske
“Alle har følt smerte i deres liv. 1/3 af verdens befolkning oplever hver dag fysiske problemer, som forringer deres livskvalitet. At leve med smerter er en hård påvirkning af psyken, og ofte noget der belaster vores dagligdag”. Sådan siger Simone & Svend Haugaard-Just fra Just-Wellness. “Den menneskelige krop består af ca. 850 muskler, 206 knogler og mere end 230 bevægelige led. Så det er ikke overraskende, at vi ind i mellem har smerter, overanstrengelser eller anden form for irritation i kroppen. Hvis du er en af de mange, som dagligt lider af smerter og ikke ønsker at fylde sig med medicin, er der gode muligheder for at få hjælp. Smertebehandling med akupunktur har eksisteret i tusinder af år, det er der ikke noget nyt i.
Det nye består derimod i, at der de senere år er opfundet mere moderne og langt mere effektive akupunkturformer, de såkaldte Micro akupunktursystemer, som er særdeles anvendelige for frigørelse af de fleste smerter og skader. Det stimulerer samtidig hypofysen til at frigive hormoner til at starte kroppens egen helbredelse. Ved hjælp af disse nye akupunkturformer er man erfaringsmæssigt i stand til helt eller delvist at hjælpe over 90% af alle smertepatienter både med akutte eller kroniske smerter. Det vil sige også de smerter, hvor lægen har sagt ”Det skal du lære at leve med”!
Akutte smerter kan ofte fjernes på ganske få behandlinger, kroniske smerter kræver flere.
MASTER Akupunktur stimulerer og balancerer punkter på din krop. Dine energier bevæger sig frit og jævnt igennem hele din krops organer og væv. Du styrker alle dine vitalenergier og mentale velvære. Behandlingsformen er helt unik til at fjerne smerterne fuldstændigt. Desuden kan man ofte øge bevægeligheden væsentligt”, forklarer Simone & Svend Haugaard-Just. Se mere på www.just-wellness.com.

 

Den danske optiker i Nerja
Det, der startede som en Heiko-by-Heiko optiker, er nu blevet til Ole Optiker.
Ole Høyer byder velkommen til sin forretning i Nerja, hvor han de sidste par år har betjent et stigende antal skandinaver, som vælger at bosætte sig i Nerja og omegn.
”Vi har altid et fast udvalg af Heiko-by-Heiko´s designerbriller, men vi har kombineret det med andre førende mærker. Vi startede jo som en Heiko-by-Heiko konceptbutik, men har taget andre mærker ind for at ramme et bredere publikum,” fortæller den danske optiker, som var med til at starte Heiko-by-Heiko op i Nerja tilbage i 2004. Inden da var han seks år hos DanOptica i Fuengirola. ”Nerja og omegn er et spændende område i vækst. Flere og flere skandinaver flytter hertil, og så er vi den eneste skandinaviske optiker i byen. Men det alene er jo ikke nok. Vi lever i højeste grad på vores danske kvalitet og service samt den lille hjælp, at briller her ofte er 20-25 % billigere end i Danmark,” lyder det fra Ole Høyer, som i hele januar holder udsalg og tilbyder to par briller for et par brillers pris.

Italienske Da Bruno byder velkommen i Centro Idea
Bruno y Giuseppina Filippone grundlagde Da Bruno-kæden tilbage i 1967, hvor den første restaurant åbnede i Marbella, og det er deres søn, Gian Carlo, der står bag åbningen af kædens 6. restaurant – denne gang altså i Centro Idea på Mijas-vejen.
I modsætning til de andre restauranter tilbyder Da Bruno her, ud over a la carte, en frokostmenu til 15 euro og brunch fra kl. 10-12. Familieopskrifterne er temmelig gamle og hemmeligheden siges at ligge i grundsupper, sky og fonds. ”Det er den basale hovedingrediens til en god salsa americana, bolognese og napolitana, der er grundlaget for et godt køkken,” røber Gian Carlo, der ligger vægt på at lave alting fra bunden. ”Vi laver selv vores pasta i Marbella, og får den leveret frisk her i Centro Idea hver eneste morgen”.
Da Bruno har et stort menu- og sæsonkort, så årstidens frugter, grøntsager og urter passes ind. Sommeren har saftige tomater, efteråret er sæson for muslinger og vinteren er til de mere tunge retter. Lige nu er den italienske specialitet osso buco på menukortet sammen med laks, kylling og forskellige tilberedninger af lam kreeret af højt uddannede kokke. I restauranten er der et saltvandsakvarium, hvorfra man kan få en frisk hummer eller andet godt fra havet. Og så er der lagt vægt på et eksklusivt vinkort, hvor lokale vinbønder er godt repræsenteret. Selv foretrækker Gian Carlo vin fra Ronda. ”Jeg kan godt lide den bæredygtige tankegang og køber fortrinsvist lokale varer. Hvorfor rejse langt væk, når man kan finde gode varer her og støtte de lokale?”.
Restauranten i Centro Idea har fået et personligt strejf i forhold til de andre fem. Ifølge Gian Carlo er restauranten ikke indrettet på typisk italiensk manér. ”Jeg prøver at holde stilen neutral og klassisk”. Gian Carlo har sans for detaljen, og den skal helst sidde i skabet første gang. ”Jeg vil have, at stedet vokser i det rigtige tempo, så alt falder på plads, som det skal”.
Restauranten har åbent alle dage på nær søndage fra kl. 10-24.

Kom og vær med til Familiedag i Club Danés
Club Danés arrangerer et helt nyt specielarrangement for familier en gang om måneden. Søndag den 20. januar vil den første Familiedag blive afholdt for børn i alle aldre sammen med deres forældre. LEGO har doneret en masse spændende klodser, som børnene kan få glæde af. Det er ikke kun LEGO-klodser, der bygges med. Thomas Skov vil nemlig tænde op i grillen, og børnene kan selv bygge deres egen hotdog eller hamburger. For de voksne er der søndagsplatte eller andet godt a la carte. Det er starten på en ny tradition med initiativ fra Club Danés fulgt op af forældre, som har vist interesse for arrangementet.
Klubben har i forvejen mange arrangementer for pensionister, men til familiedag kan det yngre publikum som fx erhvervsdrivende med børn, der ikke er vant til at komme i klubben, nu også deltage. Det handler om at genskabe et miljø svarende til det, men fandt i den hedengangne Danske Erhvervsklub i Spanien. Her mødtes erhvervsdrivende for at vende verdenssituationen. Det samme er idéen med Familiedag i Club Danés. Erhvervsdrivende forældre kan diskutere erhvervslivet her i Spanien og skabe sig et netværk blandt hinanden, alt i mens børnene leger med hinanden, praktiserer deres sprogkundskaber, udfordrer deres kreative evner og måske finder nye legekammerater. Hver måned vil der blive afholdt Familiedag i klubben, og den første af slagsen finder altså sted den 20. januar.

Imperial Furniture med møbeludsalg 365 om året
Efter tre års succes med forretningen Imperial Furniture i Algeciras har ejeren, Tony Beeks, åbnet endnu en i San Pedro Alcántara.
Siden butikken åbnede, har den hollandske møbelmand fået masser af nye kunder fra denne del af Kysten.
”Folk kan lide det. Konceptet er virkelig godt, og vi tilbyder god kvalitet for pengene,” fortæller ejeren. Beeks tilbyder kunden service under konceptet: ”Køb i dag og nyd det i aften. Der er ingen ventetid”. På mange af varerne sparer man 50 % på sine køb grundet stordriftsfordele. Det sker ofte, at Imperials kunder går hjem med mere, end de havde planlagt, for butikken er så meget større og har så meget mere at byde på, end de fleste regner med. Og det faktum, at Tony Beeks er lagerførende, gør en kæmpe forskel. “Når man falder for et nyt møbel eller en dekorationsartikel, vil man selvfølgelig gerne have varen med hjem med det samme,” lyder det fra hollænderen, der også sørger for at købe stort ind, så han kan sælge til en god pris. Forretningen består af den nyeste kollektion med alt fra rustikke møbler til klassisk og minimalistisk design. Imperial Furniture forhandler møbler og brugskunst fra hele verden, og appellerer således til den internationale kundegruppe, som netop er kendetegnende for Costa del Sol.

Kammermusik trods forskellighed
Tryptikon. Keramik, maleri og grafik af Dorthe Krabbe, Caroline Krabbe og Luise Haugen. Tre vidt forskellige instrumenter, men når de opleves sammen, høres de som kammermusik.
Luise Haugens værker er lyriske helheder bygget op af mange elementer, udtryksfulde brudstykker, åbne for fortolkninger. Visuelle digte. Hele tiden skifter de betydning for én, man opdager nye lag, der skyder frem. 
Caroline Krabbes billeder, er gennemlyst af klare, stærke farver i et stiliseret udtryk, der umiddelbart virker enkelt, men hurtigt begynder man at tvivle på den udlægning i erkendelse af en vis gådefuldhed og en underfundighed.
Dorthe Krabbes fade, kugler og skåle, er meget alsidige både i form, farve og mønstre. Man oplever en èner, der hele tiden er i bevægelse, men uanset udtrykket skaber værker af en naturlighed, som kunne de ikke være anderledes.
Galería Krabbe byder velkommen til fernisering fredag, d. 18. Januar kl. 19.00.

Vinderen af vinkøleskabet fra Nordic Muebles
I anledningen af åbent hus hos Nordic Muebles den 26. oktober kunne man ud over at se på de mange, flotte køkkener deltage i lodtrækningen om et vinkøleskab. Nogen tid efter receptionen blev der trukket lod, og den heldige vinder blev Elsabeth Hammer. Normalt sælges de smarte vinkøleskabe indbygget i køkkenet. De fås i forskellige størrelser, og de store fås bl.a. med to temperaturzoner til hvidvin og rødvin, med lys og fx glaslåge. Elsabeth Hammers vinkøleskab er af den mindre kategori til en værdi af ca. 250 euro.

Nordea årets bank i Vesteuropa
Nordea er udnævnt til årets bank blandt førende europæiske banker i 2012 af magasinet The Banker, der er ejet af Financial Times.
Nordea er den første nordiske vinder af den europæiske pris nogensinde og er udvalgt blandt nogle af de største internationale banker.
– Vi er stolte over at modtage denne anerkendelse. Den vidner om kundernes tillid til os og er resultatet af teamwork og det engagement, alle medarbejdere i Nordea viser. Det er en anerkendelse, der vil inspirere os i vores videre arbejde med at skabe fremtidens bank, så vi fortsat kan leve op til vores kunders forventninger, siger Jhon Mortensen, koncernchef i Nordea Bank S.A..
Nordea har tidligt sørget for at tilpasse sig den vanskelige makroøkonomiske situation og den nye regulering af bankerne. Sideløbende med at betjene sine eksisterende privatkunder, små og mellemstore virksomheder og multinationale selskaber har banken formået at tiltrække nye kunder. I alle dele af banken fortsætter arbejdet med at videreudvikle serviceydelserne og rådgivningen til kunderne og sikre, at banken lever op til den nye regulering.
– Vi har et godt udgangspunkt, men ønsker hele tiden at blive bedre. Det gælder både i forhold til at leve op til kundernes forventninger og levere solide finansielle resultater. Ved løbende at udvikle vores forretningsmodel og altid sætte kunderne i centrum vil vi gøre vores yderste for at bevare vores stærke position, også i en ændret markedssituation, siger Jhon Mortensen.

Centro Belleza byder Michael Izon velkommen
Det føles som om, man svæver på en lyserød sky, alting er lettere og alting virker bare mere overskueligt. Det kræver ikke mere end en kort snak og en god gang massage med de hænder, som er værktøjet for lindring smerter og andre symptomer.
Den 3. december startede massør Michael Izon hos Angela i Centro Belleza. Engelske Michael Izon har tilbragt halvdelen af sit liv på rejser rundt i verden og har bl.a. taget ved lære af Østens mange mestrer inden for massage. Instrumentet er hænderne, som kan lindre stort set alle smerter samt stress.
”Jeg har 14 diplomer i forskellige terapiformer, er uddannet lærer i reiki, shiatsu og i fire typer massageteknik, jeg er ernæringsvejleder og har taget en treårig uddannelse til fysioterapeut,” fortæller Izon, der også tilbyder indisk hovedmassage, thaimassage og healing. Erfaringerne har gjort, at Michael Izon har udviklet sin helt egen teknik med speciale i ledmobilitet og dyb vævsmassage. Massagen har både indvirkning på det fysiske og det mentale velvære.
Den indiske hovedmassage er en terapiform, der i Østen har været praktiseret i mange år, specielt i Indien, hvor en dyb afslapning giver ny energi, vitalitet og kreativitet. Michael Izon arbejder meget i energier, som fx den lette ansigts- og øremassage. Alt sammen har skabt en enorm interesse hos Angela, der, efter at have fået massage af Michael, kan garantere, at dét er det bedste, hun nogensinde har prøvet. ”Mine forventninger har været høje, fordi jeg netop har mærket det på egen krop. I Centro Belleza kan Michael hjælpe alle mennesker, og det er så vigtigt for den klinik, jeg driver. Han er ikke bare massør, men kan det hele, selv forebygge stress,” lyder det fra Angela.
”Det forebyggende arbejde handler om, at din krop skal holdes kørende med det, du selv gør. Jeg rådgiver dig nemlig om, hvordan du undgår smerter. Jeg er smerteforhindrende, ligesom jeg er helbredende,” lyder det fra Izon, der bruger alle de metoder, han har lært, når han masserer.

Thomas fejret på god manér
I anledning af sin 40 års fødselsdag torsdag den 29. november havde Thomas fra Casa Danesa i den danske klub i Mijas Costa inviteret venner, kunder og familie til stor fest i restauranten. Fremmødet var stort, og gavebordet blev hurtigt fyldt med gaver i alle afarter. De mange inviterede nød den solrige dag på terrassen med lækker mad og vådt til ganen samt musik af the Rat Pack, der bød på både Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davis Jr.
Thomas takker alle de fremmødte for at være med til at gøre hans 40 års fødselsdag til en uforglemmelig oplevelse.

Julehygge hos Nykredit
Traditionen tro havde Nykredit i Centro Plaza i Nueva Andalucía inviteret kunder, venner og forretningsforbindelser til julehygge onsdag den 13. december. Christian K. stod endnu engang for en overdådig catering med specielle juletapas og smagfulde vine. De mange fremmødte nød den hyggelige julestemning og benyttede samtidig chancen til at netværke og snakke om året, der gik, og om de mange spændende muligheder det nye år vil bringe. Michael, Siw og Christel takker alle for en hyggelig eftermiddag i julens tegn.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa