Det danske magasin i Spanien
Shoptalk februar 2013


Køkkenmand søgte nye udfordringer
Costa Del Sols tidligere forhandler af Sønderborg køkkenet, Henrik Birch Kristiansen, har valgt at skifte karriere til møbelbranchen. Valget om at sælge sin forretning med designkøkkener har været en plan gennem længere tid, og da LOFT&Roomers åbnede sin butik i Marbella, så Henrik en vision, som faldt i ét med hans eget ønske om at være med til at bygge et nyt spændende projekt op. ”Jeg mødtes med ledelsen i LOFT&Roomers til en uformel snak om projektet, og vi kunne straks fornemme en overensstemmelse i værdier og holdninger. Derfor er jeg nu at finde i den nye flotte butik”, siger Henrik Birch Kristiansen. Henrik er ikke uvant med at stå i detailbutik, da han tidligere har fungeret som både salgskonsulent og butikschef af flere omgange. ”Møbelbranchen er jo egentligt slægtet med køkkenbranchen, da det i sidste ende handler om indretning. Det er groft sagt bare et spørgsmål om at gå ind i et andet rum, men målet er det samme – at kunden er glad og tilfreds. Vi er interesseret i at kunderne kommer, men endnu mere interesseret i, at kunderne kommer igen”, konstaterer Henrik.

Henrik, som er spansk gift og har en datter på tre år, var egentligt godt tilfreds med livet som køkkenmand. Dog er det nu også rart at have kolleger igen og opleve det at være en del af et fælles mål. Mange på kysten kender Henrik som et positivt og imødekommende menneske, som sætter kundes tilfredshed højst på listen. Derfor passer han også særdeles godt ind i LOFT&Roomers teamet, som netop ønsker at sætte nye standarder for service i Spanien.” Jeg håber at genkende mange ansigter her i butikken, og jeg ser frem til at kunne levere en masse møbler i fremtiden”, afslutter Henrik.

 

+ foto LD marts 2012


Lad Splash Pools Mijas hjælpe dig med poolen
Det sker ofte, at vandet i poolen bliver grønt. Det er fordi, vandet vænner sig til de kemikalier, man tilsætter vandet for at holde det rent. Løsningen er ofte at tilsætte en stor mængde klor og et middel mod alger. Hvis vandet derimod ser uklart ud, kan det skyldes oxidering, der kan løses ved at tilsætte et flokkuleringsmiddel.
Splash Pools Mijas kan hjælpe dig i begge situationer. Medbring en lille beholder med poolvand, så fortæller Spalsh Pools Mijas dig, hvad du skal gøre ved problemet.
Utætheder i poolen kan skyldes utætte vandrør eller revner i selve poolens vægge eller bund. Splash Pools Mijas har det allernyeste udstyr til at finde en utæthed på kun en time. Denne service koster 80 euro excl. IVA per time. Splash Pools Mijas kan også være behjælpelig med renovering opsætning af nye fliser, maling og tætning med speciel cement. Der tilbydes fem års garanti og en måneds gratis poolrensning på alle renoveringer.
Hvis du ønsker at anvende din pool om vinteren også, tilbyder Splash Pools Mijas en meget effektiv varmepumpe med to års garanti samt 15 års garanti på varmeveksleren. For en pool, der måler 8 x 4 m koster det kun 13 euro i døgnet for at holde poolen opvarmet. Derudover har Splash Pools Mijas også automatiske affrostningsvarmere, som er ideelle hvis man bor inde i landet, samt automatiske presenninger.
Hvis du bare har brug for almindelig vedligeholdelse af poolen, kan Splash Pools Mijas også sørge for det og tilbyder en skræddersyet vedligeholdelse, der er både professionel og forsikret, fra 83 euro per måned eksklusiv kemikalier og IVA.
For mere information kan du ringe til butikken fra kl. 8 – 16 på 952 591 053 eller send en mail på splashpools@electronbox.net.

Jacob Haugaard i Mijas
Det bliver selveste Henrik Hagensen, der byder publikum velkommen, når dørene til det store Jacob Haugaard show slås op søndag den 17. februar kl. 17.30 på Teatro Las Lagunas – også kaldet Det Ny Teater i Mijas. Der er ved at blive lagt sidste hånd på de mange forberedelser og arrangør Henrik Andersen lover, at aftenens hovedperson glæder sig gevaldigt: ”Jacobs sidste optræden på vore kanter blev jo en kæmpe succes, og jeg tør godt love publikum en ny hylende morsom aften. Det er første gang, teatret bliver taget i brug til et 100% dansk arrangement og det glæder både kommunen, Jacob og forhåbentlig også publikum sig til, for rammerne bliver rigtig flotte”. Der er stadig ledige billetter til arrangementet, og en del indtægten fra billetsalget og baren doneres til cancerhospicet Cudeca.

Derfor skal vi se Jacob Haugaard


Morten Møller, La Peña de Dinamarca

”Hvis arbejde er sundt, så giv det til de syge.” Hvad er det, vi falder for hos Jacob Haugaard? Hans kringlede hjerne, komiske udseende og kejtede smil. Og så hans overvældende karriereforløb: Rengøringsassistent, murerarbejdsmand, montør, sømand, pædagog, huslærer, portør, politiker og ikke mindst skuespiller, entertainer og musiker. Jeg kommer i godt humør, blot jeg ser ham. Og skralder af grin, når denne ”populistiske tosse” åbner sit skæve mundtøj.

 


Helle Haugaard Eriksen, DanScan Forsikring

Sidst han var her, var han forrygende god. Jeg glæder mig til at se ham solo og ser frem til en rigtig sjov aften.

 


Ole Kirkemann

Han er hylende morsom og så trænger vi alle til et godt grin i disse krisetider.

 

 


Danskernes favorit-hostal

Titlen hostal burde nok ændres til hotel, når snakken falder på Hostal Marbella i Fuengirola. Det hyggelige, familieejedehostal har nemlig fået en ansigtsløftning, så det er oppe på hotel-niveau. ”Vores lobby, hvor vi bl.a. serverer morgenmad, er lavet helt om og er nu dobbelt så stor med nye møbler og nye farver på væggene. Vores tagterrasse er også blevet klargjort og samtlige værelser er blevet renoveret og har fået nye svenske senge af bedste kvalitet, og det er lidt uvant for et hostal”, fortæller Carola Nicklasson, som sammen med sin familie for præcis tre år siden overtog Hostal Marbella. ”Vi er et familie-hostal med sjæl og tid til hver enkel gæst. Og det tror jeg smitter af, for over 50% af vores gæster er gengangere”, siger Carola, som samtidig fortæller, at 60% af klientellet er skandinaver. ”Mange spørger os, hvorfor vi ikke kalder os hotel i stedet for hostal. Det tager vi som et kompliment. Men selvom vi minder om et hotel, holder vi fast i vores hostal-priser med godedobbeltværelser til kun 39 euro i lavsæsonen”, fortæller den svenske hostal-ejer, som tror på en lys fremtid for turismen for Costa del Sol. ”Vi overtog Hostal Marbella lige som krisen startede, men det skulle ikke ødelægge vores drøm om at kunne bo og arbejde på Costa del Sol. For inden da var vi faste turister her igennem 25-30 år og har set hvordan Costa del Sol har været igennem andre kriser og kommet styrket ud af dem. Det sker også denne gang, for allerede nu mærker vi fremgang på ny”, lyder det optimistisk fra Hostal Marbella.


Danske lækkerier på kanten af Middelhavet

”Vi har begge sagt vores gode jobs op og flyttet hele familien med sydpå”, kommer det beslutsomt fra Henrik & Tania Lønfeldt, som netop har åbnet deres nye café & bar på strandpromenaden i Fuengirola. ”Det er nok vores livs største beslutning for det er sin sag at flytte med fem børn. Men vi havde talt og drømt om det i 10 år, så nu skulle det være”.
Alt er dog ikke nyt for det driftige par, som igennem mange år har ferieret flittigt på Costa del Sol. ”Man kan få engelsk breakfast på hvert andet gadehjørne, men ingen steder kan man få en god brunch, som vi kender det fra Danmark, så det vil vi satse meget på i vores nye café”, bebuder Tania, som selv står i køkkenet for at tilberede menukortets smørrebrød, smoothies og andre lette anretninger.
”Alle restaurationer på Paseo´en i Fuengirola har blå eller gule markiser. Derfor har vi skilt os ud og lavet alt i sort og hvidt. Præcis som på en Zebra”, fortæller Henrik som har en alsidig baggrund indenfor restaurationsbranchen og igennem en årrække drev et diskotek med navnet Zebra. ”Det skal være hyggeligt at komme her. Derfor har vi også fået poolbord og fladskærme op, hvor vi viser de største sportsbegivenheder. Og så er udsigten jo fantastisk: frit udsyn til stranden og Middelhavet”, slutter Henrik Lønfeldt.
 
Billedtekster:
Henrik & Tania Lønfeldt mens renoveringen fortsat stod på. 
Zebra tilbyder hver weekend brunch med masser af godt på tallerkenen.

 


Tab dig med Cambridge 800 og hold vægten
Hvor mange kæmper ikke for at tabe sig for efter endt slankekur at tage det hele på igen? Hos Cambridge 800 er man klar over, at selve det at tabe sig kun er halvdelen af udfordringen, og at det, der virkeligt er svært, er at holde vægten bagefter.
Alle nye kostvejledere hos Cambridge 800 har fået interesse for at hjælpe andre med at tabe sig på grund af deres egne positive erfaringer med slankeprogrammet. De har selv oplevet den diskrimination, de vittigheder og følelsesmæssige problemer, man ofte udsættes for, når man er overvægtig. Derfor kan de hjælpe med, at et vægttab bliver så positivt som muligt, så vægten ikke sniger sig på igen efter endt slankeprogram.

Jane er en af mange overvægtige kvinder, der har tabt sig med Cambridge 800, og hendes vægt ligger stadig på et sundt niveau i dag. Allerede som otteårig fik Jane at vide af sin læge, at hun var overvægtig. I mange år prøvede hun at komme af med vægten men uden held. Som 18-årig blev hun diagnosticeret med svær overvægt, der ikke kunne behandles. Efterfølgende tog Jane endnu mere på, og selvom hun prøvede flere slankekure, endte hun altid med at tage al vægten på igen. Som 42-årig var hende BMI-tal på 45 (et normalt BMI er 18-25).  Under et ferieophold i Spanien stiftede Jane bekendtskab med Cambridge 800. Hun meldte sig straks til et slankeprogram og har indtil videre tabt 47 kilo. Jane er nu vejleder hos Cambridge 800, så hun kan hjælpe andre med at tabe sig på en sund måde.

Kontakt Cambridge 800 for din nærmeste vejleder og find ud af, hvordan du kan tabe dig på 952 586 324 eller send en mail til admin@cambridge800.es.

 


Kaas & Kirkemann tegner nu forsikring til vores firbenede venner

Vi mennesker kan blive syge eller komme ud for en ulykke. For at beskytte os mod de personlige udgifter, det kan medføre, kan vi tegne en privat syge- eller ulykkesforsikring. Hos Kaas & Kirkemann er det nu muligt at tegne tilsvarende forsiktinger til hunde og katte, der jo også kan komme ud for mod sygdom og ulykker. Forsikringen kan tegnes for alle hunde og katte, der er fyldt tre måneder og op til ni år. Er forsikringen tegnet, inden hunden eller katten er fyldt nå år, kan forsikringen fornyes, så længe man ønsker. Prisen for forsikringen er ens for katte og små hunde. Mellemstore hunde, store hunde og farlige hunderacer har egne tariffer.

Forsikringen dækker, hvis din hund eller kat f.eks. bliver kørt ned eller overfaldet af andre hunde eller katte. Dækningen kan udvides til også at omfatte sygdom. Forsikringen dækker i EU. For mere information om dækning og pris, er du altid velkommen til at kontakte Kaas & Kirkemann på tlf. 952478383 eller sende os en e-mail på kaaskirk@kaaskirkemann.net.

 

Foto fra DNM oktober 2012

Middelhavskøkken med spansk touch
I Los Boliches på Avenida Las Salinas ligger den familieejede Restaurante Girol, hvor finere madlavning i hyggelige, moderne omgivelser udfolder sig på bedste vis. Restauranten åbnede for seks år siden og har gennem årene opbygget et koncept, der i stor grad appellerer til det skandinaviske publikum.
Restaurantens menukort tager udgangspunkt i det finere middelhavskøkken med et ungdommeligt spansk touch. Teamet bag de mange lækre retter er brødrene Juan José og Antonio, der til trods for deres unge alder har mange års erfaring inden for kokkefaget. Brødrenes forældre, Antonio og Josefina, sørger for servering og betjening af restaurantens gæster på gammeldags manér. Sammen med den stilrene og moderne indretning adskiller restauranten sig fra mængden og ligger uden tvivl blandt de fineste restauranter i området. Restauranten er nævnt i mange restaurantguider men vigtigst af alt i Michelins guide over restauranter.

På menuen finder man mange lækre retter som grøntsagssuppe med kastanjer og marineret laks, snegle med foie gras og græskarkerner, dampede rejer i tør sherry, ris med hummer, pattegris med grøntsager og svampe samt iberisk svinefilet med marinerede peberfrugter, koriander, kommen og små saltkogte kartofler. Restauranten byder også på flere prøvemenuer (menú degustación), hvor gæsterne kan nyde to forretter, to hovedretter (fisk og kød) og to desserter til 48 euro eller en forret, to hovedretter (fisk og kød) samt en dessert til 32,50 euro.

Restauranten har åbent mandag kl. 19.30 – 24.00, tirsdag – lørdag kl. 13.30 – 15. 30 og kl. 19.30 – 24.00. Søndag lukket.

For bordbestilling ring +34 952 66 02 68.Foredrag og håndlæsninger med kendt håndlæser

Håndlæseren Anne Marie Danefeldt, som blev landskendt i Danmark med sin medvirken i TV2 programmet ”Den 6. sans”, ”Oraklerne” på TV2 ZULU og senest i DR2’s ”Specielle evner” – kommer til Mijas i februar.
Anne Marie Danefeldt blev uddannet kiromantiker, som er den rette betegnelse for en håndlæser, tilbage i 1992 og har siden haft utallige sjove, spændende og pudsige oplevelser, både indenfor og udenfor rampelyset. Men specielt deltagelsen i de forskellige TV-programmer, har været med til at sætte fokus på håndlæserfaget og har fjernet noget af mystikken omkring det. Håndlæsning eller kiromanti har eksisteret i tusindvis af år og har gennem tiden tilpasset sig de enkelte kulturer.
Folk søger håndlæsning af mange forskellige årsager, men de tre vigtigste spørgsmål for de håndlæste personer er som regel:
Hvem er jeg? – Hvad kan jeg? – Hvor er jeg på vej hen?
Alt dette fortæller den karismatiske kvinde meget mere om i et underholdende foredrag som afholdes d. 12. februar kl. 19.00 i Mijas. I den efterfølgende uge vil der være mulighed for at bestille personlige håndlæsninger for et begrænset antal personer.
Det er Simone og Svend Haugaard-Just fra Just Wellness, der står bag invitationen af håndlæseren, som er en af parrets personlige gode venner. Hun er samtidig den første af en lang række personer indenfor både den alternative og den knap så alternative verden, som gæster Just Wellness i løbet af året med foredrag, events og sessioner.

Pladsbestilling til foredrag, samt tidsbestilling til Håndlæsning skal ske til:
Just Wellness på tel. 638 19 49 87 eller info@just-wellness.comDøden er en illusion – nu på dansk.

Ti år efter at Else Byskov´s klare og enkle introduktion til Martinus´ verdensbillede udkom på engelsk (”Death Is an Illusion”, Paragon House Publishers, USA) er den nu endelig udkommet på dansk med titlen ”Døden er en illusion”. I mellemtiden er bogen udkommet på både tysk (”Der Tod ist eine Illusion”, Martinus Verlag) og på spansk (”La Muerte es una lLusión”, Corona Borealis).
”Døden er en illusion” er en generel introduktion til den danske visionær Martinus´enestående verdensbillede – et verdensbillede, der med intelligens og logik forklarer livsmysteriet og giver svar på tilværelsens store spørgsmål.

Så hvis man er åndeligt bankerot, fordi religionernes dogmer ikke kan tilfredsstille ens intellekt, så er der håb i Martinus´ intelligente analyser af livsmysteriet.  Martinus´værk er åndelig næring for det moderne, videnskabeligt indstillede menneske, der er vokset fra blindt at kunne tro på, hvad religionerne siger. Det er ”ånd til tiden” – åndelig indsigt til os, der lever her på Jorden lige nu, og som søger svar på de store spørgsmål så som, hvad laver vi her, hvor kommer vi fra og hvor går vi hen?

”Døden er en illusion” opridser hovedpunkterne i Martinus´verdensbillede og, som titlen antyder, giver bogen étlivsteorien et skud for boven – for hvorfor tror så mange, at vi kun lever én gang, når teorien om kun ét liv aldrig er blevet bevist? Med den moderne videnskabs indsigt kan det logisk forklares, hvad der overlever den fysiske død, og hvorfor der er evidens for, at vi har levet før. Desuden giver bogen klare svar på, hvad der sker, når vi dør, og hvorfor reinkarnation er meget mere en blot en trossag.

Det skrev pressen om ”Death Is an Illusion”:
”En brilliant introduktion til Martinus´lære” –
Roundhouse Group.

”Et kæmpestort kompendium af viden om vores eksistens. Hvert kapitel retfærdiggør i sig selv påskyndelsen af storheden i Martinus vidtspændende værk. Oplysende og indsigtsfuldt som kun helstøbt viden kan være” – The Book Reader.

”Døden er en illusion” kan købes i Vitamina Shop i Centro Idea, hos Annis Vitalshop i Nerja og på:www.saxo.com
Else Byskovs website: www.deathisanillusion.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.