Det danske magasin i Spanien
Shoptalk december 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Julen i Centro Idea…

Centro Idea på Mijas-vejen afholder det traditionsrige julemarked lørdag d. 15. december mellem kl. 10 og 16.
På markedspladsen bag Centro Idea jules der dagen igennem, og centrets butikker glæder sig til at ønske glædelig jul med et overflødighedshorn af juleting, gaveideer, godter, knas og hygge – alt sammen i rammerne af en skandinavisk granskov af flotte juletræer, sne, julemand og boder.
“Som altid kan juletræer på fod forudbestilles hos os i Flor Valentin”, fortæller Janne, som man kan træffe på tel. 951 31 10 86. “Vores hyggelige julestue for børn byder på masser af julede aktiviteter, idet Nykredit har været så søde at hjælpe os med et sponsorat af bl.a. slikposer. Vi skal selvfølgelig lave juledekorationer, klippe og klistre, lave julekort og pynte honninghjerter med glasur.”
Dagen igennem vil der være udskænkning fra boderne, der byder på forskellige julegodter, glögg og æbleskiver. Der vil også være boder med dejlige julegaveideer, håndlavet julepynt, røget fisk og oste, smukke kort og glaskunst, vin og delikatesser, sprøde pigeonæbler og aspargeskartofler.
I en af boderne sælges en sikker vinder til at lægge under juletræet, nemlig kogebogen Mad & La Vida, som netop er udkommet. Forfatterne er Thomas og Åse fra Restaurant Patría, som har udgivet bogen på eget forlag.
Efter flere års hårdt arbejde kan de endelig præsentere en smuk bog på 168 sider, hardback. Med afsæt i deres skønne restaurant tæt ved Vejer de la Frontera, Cádiz tager bogen fat i noget af det, som de gør bedst: Lette retter og flotte salater. Ydermere omhandler den familiens vej fra en “sikker” tilværelse i Danmark til et liv som selvstændigt erhvervsdrivende med succesfuld restaurant på landet i Andalusien. Hele bogen er akkompagneret af flotte billeder af maden og af området “Costa de la Luz”, hvor de har slået sig ned. Bogen koster 30€ og sælges også i restauranten samt via deres hjemmeside.
Juletræerne er smukke, nyfældede Nordmannsgraner fra Danmark og til at pynte dem med har Flor Valentin alt, hvad du skal bruge til – stearinlys, lyskæder, kugler, hjerter, stjerner…
Et stort udvalg af fine juledekorationer og dejligt julenips står klar til at bringe julen ind i dit hjem, men der er selvfølgelig også frisk gran, ler, lys og pynt til de fingernemme, der selv har lyst til at give sig i kast med det kreative julejob.
Dagen igennem vil julemanden tage imod ønsker fra både store og små.
Benyt også lejligheden til at gøre juleindkøb i Centro Ideas butikker, hvor du finder de allerdejligste julepakker, der kan gemme på bl.a. smart modetøj, lækkert brugskunst, fine, økologiske chokolader, gavekort til en ansigtsbehandling, rappe sko og elegante smykker. Delikatessen bugner af skandinavisk julemad – og husk at bestille anden, skinken eller flæskestegen til juleaften.

Velkommen til en dejlig juletid!


Nu flytter Unioptica

Der arbejdes på højtryk i Unioptica i denne tid. Flytningen af forretningen fra Avenida de Mijas til nye og større lokaler på Avenida Jesús Santos Reín er planlagt til at forgå i dagene fra den 6. – 9. december.
“Vi har mange ting, der skal koordineres og ordnes, og holder derfor lukket lørdag den 7. december”, siger optiker Claus Bentkjær.
“At flytte en hel forretning i løbet af få dage, det kræver planlægning og logistik udover det normale. Det er jo ikke kun hele brillesortimentet, der skal flyttes, men også udstyr og alle de tekniske ting, så som telefon, internet m.m. Men vi gør, hvad vi kan, og under alle omstændigheder er vi klar i den nye forretning fra mandag den 10. december”.
Unioptica’s personale glæder sig til at fremvise den nye forretning på 260 m2. “Vi ved, at alle har travlt i december måned, også her hos Unioptica, og derfor vil den officielle åbningsreception først blive afholdt i det nye år”, siger Leif Metzger, som er en del af Unioptica-teamet.
Unioptica gør opmærksom på, at man beholder det sædvanlige telefonnummer samt mailadresse.


Marimar Torres besøgte Birdie Vinos

I slutningen af oktober var Marimar Torres på besøg hos Birdie Vinos, hvor hun for et ekslusivt publikum præsenterede vinene fra sit vinhus Marimar Estate. Marimar Torres er ikke en hvem som helst. Som datter, og 4. generation af det spanske vinhus Torres, som vi nok alle kender for deres store udvalg af dejlige vine, er hun opvokset midt i vinens verden. I 1980 flyttede hun til Californien, og et par år senere åbnede hun Marimar Estate, beliggende i Sonoma County, nord for San Francisco, hvor hun fremstiller fantastiske rød- og hvidvine, med flair for den gode smag og respekt for naturen. Der lægges vægt på, at det skal være elegante vine, de skal kunne nydes sammen med maden, de skal kunne lagres og have en god balance.
At hun kom forbi Birdie Vinos var noget helt specielt, da hun kun er i Spanien et par gange om året, og dette var første gang, hun besøgte Costa del Sol, og Birdie Vinos var det eneste sted under hendes to-dages besøg, hvor hun præsenterede sine vine. Ud over at være vinproducent, skriver hun også kogebøger om især det katalanske køkken. Bøgerne udkommer både på engelsk og spansk. Marimar siger meget beskedent, at det ikke er hende, der laver vinen, det er druerne. Dette har hun for såvidt ret i, men at pleje druerne, plukke dem på det rigtige tidspunkt og sørge for, at den rette smag opnås, det ligger i hænderne på eksperter som Marimar Torres.
Alle vine fra Marimar Estates kan købes hos Birdie Vinos på Mijas-vejen.

Stor interesse for årets investeringsseminar
Lidt over 100 investeringsinteresserede fandt vej til EventHusets årlige seminar i slutningen af november, der som noget nyt blev afholdt i både Almuñecar og i Mijas. Gæsterne fik fire korte og dynamiske indlæg med hver sin vinkel på, hvordan der bør investeres og i hvilke produkter og services. Indlæggene kom fra
Jyske Bank Gibraltar, som omhandlede formuepleje, Finanshuset Demetra der analyserede den økonomiske udvikling set i historisk perspektiv, Aktieinfo
med fokus på aktier og sidst Kris Kon, der gør sin i olieudvinding og som nu også har etableret sig på Costa del Sol.
”Vi holder fast i princippet om, at det aldrig må være kedeligt at komme til et investeringsseminar. Derfor skal der flere folk på banen med hver deres produkter og synspunkter. Det skaber debat, og publikum tager fin del heri og får en masse godt med hjem”, mener Henrik Andersen fra EventHuset, som stod bag arrangementet. Han fortsætter: ”Generelt ser alle fire foredragsholdere noget lysere på tilværelsen
i dag end for blot ét år siden og det smitter unægtelig af på alle og er med
til at vække interessen for seminaret yderligere”.


Skandinavisk jul hos fødevarebutikken Ewalds

Julen står for døren med sine dufte, smagsoplevelser og hyggelige stemning. For os nordboer er julen altid en speciel tid på året. Særligt er det spændende at tænke på, at en stor del af vores måde at fejre jul på har sine rødder i gamle ritualer og frugtbarhedsceremonier. Nogle stammer fra vikingerne, der fejrede vintersolhverv med en kæmpe fest, andre fra det gamle Rom samt en del fra den kristne julefejring. Andre juletraditioner har vi selv skabt i vores hjem. Julen har altid været en tid, hvor man kan slappe af og blive belønnet for det hårde arbejde, man har udført i årets løb. Selv i vores stressede hverdag er julen en tid, hvor vi kan geare ned og hygge os.
Fødevarebutikken Ewalds på jernbanegaden i Los Boliches bugner med juledelikatesser i december måned. Her finder man et stort udvalg af sild fra de skandinaviske lande samt and, røget ål, gravad laks fra Danmark, norsk pindekød, rødkål, lutefisk fra Norge, kødboller, de obligatoriske ”prinskorvar”-pølser og den traditionelle juleskinke fra Sverige.
Alle dage i juleugen byder Ewalds på fersk varmrøget norsk laks og Janssons fristelser. For mange er snaps et must på julebordet, og du finder helt sikkert dit favoritmærke hos Ewalds.
Til juleskinken har Ewalds australske og sydafrikanske bag-in-box kvalitetsvine, der er tappet i Danmark. De er altid praktiske, hvis man ikke har lyst til at slæbe rundt på tunge vinflasker.
Med gløgg, brunkager, risengrød og lys på bordet er du helt sikker på at få en hyggelig jul selv her i Spanien.
Fødevarebutikken Ewalds ønsker alle kunder en rigtig god og fredfyldt jul. Butikken har hele juleugen åbent fra 10.00 til 20.00 og juleaften fra 9.00 til 13.00. Alle er hjerteligt velkomne til julegløgg den 18. december fra 13.00 til 17.00.


Costabiler og BlueCat kan nu tilbyde indendørs parkering

For nogle år siden valgte Costabiler og BlueCat en beliggenhed ved den nordlige ende af lufthavnen, fordi det var meningen, at der skulle komme en lufthavnsafkørsel fra den nye motorvej. Desværre standsede krisen projektet, og turen har indtil videre gået forbi San Miguel Bryggeriet. Virksomheden havde allerede en indendørs parkering ved den sydlige indkørsel, derfor har det været nemt for dem at flytte derover.
Hvis man vil have en jule- og nytårsparkering i god tid kan det være, at man allerede så småt skal tænke i de baner. ”Vi regner med, at kunne dække behovet for udendørs p-pladser, og alle indendørs pladser bliver nok fuldt bookede”, forudser Kim Pilgren, BlueCat.
Costabiler og deres parkeringsservice, BlueCat, ser frem til at byde nuværende og nye kunder velkommen til et nyt indendørs parkeringshus med nyt kontor åbent 24 timer i døgnet, så man ikke skal bekymre sig over forsinkede natteankomster. Et udvidet personale ser også frem til at være behjælpelige på dansk, finsk, svensk og norsk udover engelsk og spansk. Team BlueCat er mennesker med et væld af erfaringer og ekspertise på området.
”Kunderne har deres egne personlige krav. De ønsker at parkere et sted, hvor de kan stole på folk, så deres personlige krav bliver opfyldt. Når de vender tilbage forventer de, at servicen er i orden, og det er vores opgave at sørge for. Vi er store nok til at tjene og små nok til at bekymre os for vores kunder og yde den rette service,” lyder det fra BlueCat.
Virksomheden er flyttet til Avda. Comandante Garcia Morato 38 lige overfor San Miguel Bryggeriet kun få minutter fra lufthavnsterminalerne.


Otte fantastiske dage

Da Roche Bobois i oktober inviterede sine kunder til at se den nye møbelkollektion, skete det i samarbejde med flere danske firmaer. Direktøren for Roche Bobois Marbella havde taget kontakt til flere, blandt andet Helle Barlebo fra Chili Gourmet, der sørgede for catering i den søde genre med brownies, kokostoppe m.m. Dette blev nydt sammen med fransk champagne. Lauge Jensen præsenterede deres specialbyggede motorcykler, som der var meget stor interesse for, og der blev taget rigtigt mange fotos af gæsterne på de store kværne. Grupo Artenovum havde verdenspræmiere på deres nye maleri: Donna de Paris, der sammen med de andre originale Donnas del Mundo prydede væggene hos Roche bobois denne aften.


Kunstneren Ose del Sol præsenterer Donna de Paris, og interviewes af Helena Olaya

Gæsterne hyggede sig, og fik et godt indblik i de nye tendenser indenfor indretning og design, samtidig med at de nød kunsten på væggene, catering, motorcykler, smykkeudstilling, luksusbiler, designertøj og meget mere. En ekseptionel aften som starten på en helt særlig uge.


Olé Olé Olé og så det lange…Olé Kirkemann

D. 26. oktober havde Kaas og Kirkemann inviteret, venner, kunder og forretningsforbindelser til en herlig reception. For der var noget at fejre, nemlig at Ole Kirkemann rundede de 70 år. Cateringen var lagt i hænderne på Christian K, der sørgede for, at alle fik smagt de mange delikatesser, og der var øl og vin og en fantastisk stemming, der fik alle til at glemme regnen, der silede ned. Og hverken storm eller regn kunne ødelægge fødselarens altid gode humør. Ole er at finde hos Kaas og Kirkemann indtil den 31. december, hvorefter han vil kunne kalde sig pensionist. Tillykke med dagen og Olé Olé Olé.


Gallamiddag og Flamenco Show

Den 28. oktober dannede Casa Danesa rammen om velgørenhedsmiddagen til fordel for El Refugio de Burros. Mange nationaliteter var samlet for at støtte den gode sag, så aftenen blev præsenteret på både engelsk, spansk og dansk. Velkomstdrink, en dejlig middag med buffet og efterfølgende tombola og auktion, der blev styret af Mugge Fischer og Inga Brüning. Der var mange flotte præmier og gaver doneret til denne aften. Efter desserten var der en times flamenco show med Ballet Flamenco Candela. Der blev indsamlet mere end 500 EUR til El Refugio de Burrito.

 


Lækkert dansk smørrebrød på Den Lille Havfrue

Den idylliske hvide landsby Benalmádena Pueblo har altid været populær blandt danskere på Kysten med sine hyggelige små gader og pladser. Men én ting har manglet – en dansk café, hvor man har kunnet få et stykke dansk smørrebrød eller to.
Den Lille Havfrue har alt, hvad hjertet begærer. Det være sig flot pyntet stjerneskud, dyrlægens natmad, oksebryst med peberrod eller en sildeanretning, der alle serveres på rug- eller franskbrød.
Samtidig har caféen et fantastisk view over Kysten og havet, og på den overdækkede terrasse kan man nyde de mange danske delikatesser og den pragtfulde udsigt.
Udover smørrebrød byder caféen også på et bredt udvalg af amerikanske bagels og lækre hjemmelavede kager.
Den Lille Havfrue er en vaskeægte bid af Danmark, der suppleres med danske flag, billeder af den danske kongefamilie, Nyhavn og den lille havfrue på caféens vægge. Også servicen er god. Tjeneren Nina tager imod sine kunder med et stort smil, så man føler sig velkommen, mens kokken Ras forbereder huserer i caféens køkken.


Med gode parkeringsforhold lige foran caféen, de mange lækre smørrebrød og den pragtfulde udsigt er Den Lille Havfrue helt sikkert et besøg værd. Og skal man holde selskab, så sørger Nina og Ras for at levere maden. Men caféen er også ideel til afholdelse af selskaber eller møder.
I december måned kan man også få forskellige juleplatter mod forudbestilling. For mere information ring til Nina på 631 053 658 eller besøg Den Lille Havfrue på hovedgaden Avenida Juan Luis Peralta 14 i Benalmádena Pueblo nær Montebello-klinikken. Caféen har åbent mandag til lørdag kl. 11-19 og søndag kl. 11-16.

Jacob Haugaard er tilbage
Folkekære og altid morsomme Jacob Haugaard er tilbage med et nyt show i det nye år. Showet kommer også til Costa del Sol. Det sker søndag den 17. februar. Jacob optrådte for lidt over et år siden med sin ”gamle” partner Finn Nørbygaard i Hotel Torrequebradas koncertsal. Det skete for fulde huse og med stående klapsalver fra et begejstret publikum. Nu er Jacob tilbage på de skrå brædder, men alene, som titlen på hans show ”Jacob solo” klart fortæller.
”Jeg tror og håber på stor opbakning fra publikum. Jacob Haugaard er et Danmarks sjoveste og mest komiske mennesker og med et nyt show må det blive godt”, bebuder arrangøren, Henrik Andersen, som er glad for at få den populære artist tilbage til kysten: ”Jacob får et meget travlt år, så det har ikke været let at finde hul i hans kalender. Men han syntes rigtig godt om at optræde her sidst og glæder sig til at komme igen”.
Det nye show bliver et klassisk comedy show med et mix af stand-up, sang, musik og lidt dans… Alt sammen leveret af én mand; Jacob Haugaard. Showet bliver i fuld længde (2 x 45 min.) og i nye, flotte omgivelser på Teatro Las Lagunas, også kaldet Det Ny Teater i Mijas, som ligger lige bag Margrethekirken. Billetter kan erhverves for 25 euro og billetsalget starter 1. december.

Åbent hus hos Nordic Muebles
Fredag den 26. oktober slog Nordic Muebles dørene op til en smagsprøve på deres mange, flotte køkkener. Udstillingen varierede i alt lige fra rene linjer og højglans til de mere varme farver og lækre træsorter. De adskillige detaljer, funktionelle skuffer og skabe samt overskønne emhætter blev studeret og betragtet af de mange interesserede gæster. Der blev budt på lækre, hjemmelavede tapas med øl og vin. De mange fremmødte nød de flotte køkkener, badeværelser og nordisk brugskunst, som kompletterede udstillingen og de forskellige køkkenmiljøer.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa