Det danske magasin i Spanien
Golfnyheder juni 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Costa del Sol har over 50 golfbaner indenfor få kilometer. Derfor er det store spørgsmål, hvilke baner man skal vælge. Jeg har i mange år anmeldt golfbaner i Andalusien. Disse anmeldelser kan du nu læse på www.costadelgolf.org

Banerne bliver bedømt efter princippet ”value for money”. Der er mange fremragende baner på kysten men desværre også mange dårlige. Det er derfor vigtigt, at man får det man betaler for.

Stig Wiberg


Alcaidesa Links Golf Resort – Hold på hat og løse tænder
Vil du opleve at spille en link type bane, findes der kun én i hele Spanien, men sikken en. Alcaidesa Resort består af to 18 hullers baner, som er meget forskellige men af høj kvalitet. Resortets indehaver er Alcaidesa Group, som også ejer jorden omkring golfbanerne, der skal bebygges nænsomt. Udover golfbanerne tilbydes næsten alle udendørs sportslige aktiviteter.

Beliggenhed
Alcaidesa ligger fantastisk centralt kun 15 min. fra Gibraltars lufthavn og tæt på Sotogrande med alle dens pragtfulde golfbaner. Den er nem at komme til, uanset om du kommer fra nord eller syd, tag A7 og drej fra ved km 124.

Banerne
Alcaidesa har 36 huller, der er beliggende spredt over hele resortet. Alcaidesas flagskib, Alcaidesa Links, blev bygget i 1992 og den nye Heathland blev bygget i 2007.
Den meget berømte golfdesigner Dave Thomas har skabt begge baner, som er parate til at tage imod de store turneringer, som man forventer i fremtiden.

Links Golf Course
Denne pragtfulde golfbane er 5846 meter fra hvid tee, 5613 meter fra gul tee og 5020 meter fra rødt teested.
Hul 1 starter ved klubhuset og hul 18 slutter ved klubhuset. Vi var fire spillere, der skulle vurdere denne bane og vi var enige om, at den kunne man sagtens gå. Vi var ualmindelig heldige med vejret, det blæste kun 15 km i timen. Det kan imidlertid være en barsk oplevelse, hvis det blæser meget, som det jo tit gør der. De 18 huller er beliggende 2 km fra vandet og med udsigt over Gibraltar og Afrika. Banen er rimelig let, hvis det er stille vejr men kan altså være meget svær hvis det blæser.

Heathland Golf Course
Banen er en del længere end sin storebror – fra hvidt teested 6373 meter, fra gult 6047meter og fra rødt teested 5272 meter. Denne bane ligger i flere plateauer og der er på alle huller fantastisk udsigt. At spille denne bane er et mix af forskellige typer golfbaner, dog med brede fairways. Denne bane vil blive bedre med årene, men konklusionen af disse to golfbaner er, at de er meget anderledes end andre baner på kysten.
Vær opmærksom på at Heathland Golf Course er umulig at gå, så hvis man ønsker at kombinere golfen med vandring, skal man spille linksbanen.
Når man spiller Heathland, skal man stoppe på broen imellem hul 11 og hul 12 og nyde synet af den formidable udsigt over bjergene, Middelhavet og Gibraltar. Jeg har spillet banerne flere gange og vil råde golfere til at se på vejrudsigten. Det blæser altid meget mere her end andre steder og det er ingen fornøjelse at spille i dårligt vejr.

Klubhus – restaurant
Alcaidesas nye klubhus er beliggende imellem de to golfbaner på det højeste sted, så man også her har en fantastisk udsigt.
Klubhuset, som er 3000 kvm., indeholder proshop, omklædningsfaciliteter, restaurant, møderum til banketter og lignende. Der er plads til mere end 500 personer til møder og mere end 200 personer til spisning i restauranten. I forbindelse med klubhuset ligger en fantastisk drivingrange i to etager med 72 selvstændige bokse. Dertil kommer 200 kvm. proshop med salg af alle de kendte mærker. Rundt om klubhuset er der 150 parkeringspladser.
Det kan næppe gøres bedre, og det eneste minus er, at priserne i restauranten er lidt i overkanten.

Service
Når man har to golfbaner, klubhus, restaurant og mødefaciliteter, så er det svært at være på toppen alle steder. Jeg kiggede virkelig efter fejl, men fandt kun én, som var væsentlig. Du kunne ikke få noget at spise efter kl. 18.00. Dette er ikke godt nok, men alt andet var perfekt. Beliggenheden kan ikke være bedre og man bygger kun lavt byggeri, som indgår naturligt i banernes natur. Siden 2005 har man fået prædikaterne ISO 9001 og ISO 14001. Disse gives til golfbaner, der opfylder de nye miljøregler og hvor man bruger den nyeste teknologi til golfbanernes drift. Man har mange tilbud til golfere, der ønsker at spille tit.

 

Nykredit-match på Lauro
Tirsdag d. 8. maj var Nykredit sponsor til en stableford match på Lauro Golf. Det er nu et år siden, at præsident Tove Petersen præsenterede Lauro Golf’s supertilbud på 25 euro for en golfrunde.
Det er blevet en kæmpesucces og der er mange skandinaviske golfspillere, der nyder godt af Costa del Sol’s bedste golftilbud.
På billedet ses de glade vindere fra venstre: Jesper Wiberg, Eina Laursen, Lotte Müller, Lars-Ole Bell, Eva Lindblom, Hr. Schack og nederst matchleder Tove Petersen med Siw Mosegaard Madsen fra altid offervillige Nykredit.

Vikingos Golf
Den 14. maj spillede vikingerne på Atalaya Old Course i 30 graders varme – og på en bane i fremragende stand. Atalaya har aldrig været bedre end netop nu. Der blev scoret virkelig godt i stableford matchen.
Matchlederne Erik Leth og Kai Friberg havde efter golfen arrangeret en luksusmenu med vine på én af de bedste restauranter i Marbella. Næste golfmatch bliver en to-dages tur med koner og kærester d. 28.-29. september.

Nicolas Colsaert vinder overraskende World Match Play Championship
24 af verdens allerbedste golfspillere stillede op i World Match Play Championship på Finca Cortesín fra d. 17.-20. maj. Vejret og banen var i absolut top og turneringen var opdelt i otte grupper á tre spillere.

Severiano Ballesteros gruppen bestod af: Martin Kaymer, Rafael Cabreo-Bello og Richard Finch.
Gary Player gruppen bestod af:
Ian Poulter, John Senden og Tom Lewis.
Mark McCormack gruppen bestod af:
Brand Snedeker, Thomas Bjørn og Branden Grace.
Assar Gabrielsson gruppen bestod af:
Justin Rose, Robert Rock og Darren Clarke.
Gustav Larson gruppen bestod af:
Graeme Mc Donald, Robert Karlsson og Jbe Kruger.
Ian Woosnam gruppen bestod af: Sergio Garcia, Álvaro Quirós og Tetsuji Hiratsukas.
Greg Norman gruppen bestod af: Peter Hanson, Paul Lawrie og Camilo Villegas.
Arnold Palmer gruppen bestod af: Charl. Schwartzel, Nicolas Colsaerts og Retief Goosen.

De indledende runder blev spillet torsdag og fredag med finale lørdag og søndag.

Nicolas Colsaert vandt 700.000 euro i finalen moed Graeme Mc. Dowell.

Race to Dubai – European Tour
Pr. 13. maj 2012

1. Rory McIlroy 1.348.517 euro
2. L.Oosthuizen 1.293.705 euro
3. Justin Rose 1.257.331 euro
4. Grace Branden 1.053.850 euro
5. Peter Hanson 986.471 euro
6. Lee Westwood 928.787 euro
7. Fransisco Molinari 708.209 euro
8. N. Colsaerts 671.778 euro
9. Poul Lawrie 640.018 euro
10. Robert Rock 586.701 euro
17. Thorbjørn Olesen 373.642 euro
22. Søren Kjeldsen 341.809 euro .

Verdensranglisten
Pr. 13. maj 2012

1. Rory McIlroy 9,65point
2. Luke Donald 9,52 point
3. Lee Westwood 8,27 point
4. Bubba Watson 6,52 point
5. Matt Kuchar 6,22 point
6. Hunter Maham 5,59 point
7. Tiger Woods 5,29 point
8. Steve Stricker 5,26 point
9. Martin Kaymer 5,23 point
10. Phil Mickelson 5,16 point
37. Thomas Bjørn 3,15 point
47. Anders Hansen 2,77 point

Turneringer i juni 2012
6.- 9. juni: Nordea Masters
14.-17. juni: U.S. Open Championship
21.-24. juni: BMW International Open
28. juni-1. juli: The Irish Open

Club de Golf Dinamarca
21. september: Torrequebrada, sponsor: Handelsbanken
19.+20. oktober: Santana – Klubmesterskabet, sponsor: Nykredit
16. november: Los Naranjos, sponsor: Nordea

Vind din vægt i vin 2012
La Danesa og Golf y Vinos’ Vind din vægt i vin Golfturnering er nu veloverstået, og det var da også med store forventninger, at de 104 deltagere mødte op til årets store match.
Vejret var helt vidunderligt med klar blå himmel og varm sol allerede ved turneringsstart kl. 8.30.
Ikke mindre end 600 flasker vin var placeret på præmiebordet, og det lykkedes at finde en ny ejermand til dem alle. Førstpladsen alene var på 200 flasker!

Turneringens spilledes som ‘bedste bold’, så hvert pars bedste resultat på hvert hul indgik i pointregnskabet – og for blot at få den sidste præmie – 14. pladsen – skulle man have 39 point.
Efter en flot dag på Parador Golfs gode bane, deltog hele 98 af de 104 spillere i præmieoverrækkelsen.
Turneringsleder var Dan Olsson fra Golf y Vinos .

Resultater:
1 Dag Finn Nielsen/ Jon By Andersen Nor 44 point
2 Jens Schröder/Lars Ole Bell Dan 43 point
3 Arne Lie/ Per Glasö Nor 42 point
4 Ian Jackson/John Arne Hennum Nor 41 point
5 Terje Jensen/Marie Austvoll Nor 41 point
6 Tommy Eriksson/Alsi Moberg Sve 41 point
7 Rune/Fredrik Falstad Sve 40 point
8 Per/Adam Christoffersson Sve 40 point

Længste drive – damer: Hilde Ebbang
Længste drive – herrer: Adam Christoffersson
Tættest på hul: Anders Mogensen

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa