Det danske magasin i Spanien
Golfnyheder – Februar 2012

Golfnyheder - Februar 2012

Forrygende golf-forår

Alle golfere i Andalusien kan glæde sig til hele tre European Tour-turneringer i foråret.

Den første afholdes fra d. 15.-18. marts med navnet Open de Andalucía de Golf. Banen er ikke fastlagt endnu men Open de España d. 3.-5. maj afholdes på kongebanen Real Club de Golf de Sevilla. Blot 14 dage efter denne afholdes fra d. 17.-20. maj Volvo World Match Play Championship på superbanen Finca Cortesín med hele 3,4 millioner euro i præmiesum. Mange af Europas bedste spillere vil komme til Andalusien til de tre turneringer til stor glæde for de mange golfere.

_____________________________________________________________________________________________________

Korrekt opstilling – svinget

I sidste måned satte vi fokus på at holde rigtigt på et golfjern. Nu er turen kommet til den korrekte opstilling.

21: Sæt jernet med skaftet langs din rygrad og hold den lige langs med ryggen fra bagdelen til hovedet.

23-24: På billederne kan du se, hvordan du ikke skal gøre.

Nu har du lært et korrekt greb, en rigtig opstilling med en god holdning og balance.

25: Nu begynder bevægelsen. En bevægelse i golf er baseret på koordination af alle kroppens dele eller en ”timing”. Med dette menes at få alle kroppens lemmer til at bevæge sig i rigtig rækkefølge, hvorefter bolden træffes.

26-29: Starten af svinget er bevægelse med hænderne og skuldrene. Du laver et tilbagesving, så din venstre arm er strakt og danner en vinkel på 90 grader. Hænderne standser, når de når op på siden af dit hoved. Derefter svinger du mod bolden, så du får den korrekte synkronisering. Pres mod bolden og hold fokus på den. Samtidig med at du svinger igennem, bevæger du din højre fod en lille smule.

31-34: Når du svinger igennem, laver du en fuld afslutning med hele kroppen vendt mod målet.

_____________________________________________________________________________________________________

Santa Maria – damernes favoritbane

Banen
Santa Maria er mange fastboendes favoritbane, især damegolferne er begejstrede for denne bane. Det er fuldt forståeligt. Tag bare hul 1. Herrerne skal over en sø for at kunne komme på fairway, alt imens damerne har drive lige ud på fairway, da deres teested er til højre for søen.
Damernes teested er hele 77 meter længere fremme end herrernes. Sådan er der mange steder på banen taget hensyn til damerne. Herrerne har ikke noget at klage over, da banen med sine 5325 meter fra gult er relativ kort og damerne har 4657 meter fra rødt teested.
Banens første 9 huller blev designet af Antonio García Garrido i 1991 og i 1996 designede banens tekniske personale de sidste 9 huller og det har de gjort godt.
Banen er meget varieret med mange udfordringer. Efter et meget let og kort par 4 hul kommer udfordringen på hul 2, som er et par 5 hul på 460 meter med grøft og vandfald.
Det er uforståeligt, at hul 3 er valgt til banens sværeste. Det er ligeud op ad bakke på 344 meter. Der er flere huller, der er sværere end dette. På hul 4 er det vigtigt, at du tager den rigtige beslutning: Skal du fedtspille med et jern eller skal du vælge en driver? Hullet er kun 250 meter, men med grøft i venstre og out of bounce i højre er valget svært. Hul 5 og 6 er ordinære huller og bortset fra bakken mellem hul 5 og 6 er banen nem at gå. Glæd dig til hul 7, et pragtfuldt par 3 hul på hele 194 meter. Derefter følger et meget reelt par 5 hul. De første 9 huller afsluttes med et 302 meter langt par 4 hul, hvor du skal over en stor sø. Et meget smukt hul.

 

De sidste 9
Her har du chancen for at score lavt. Der er 4 par 3 huller, 4 par 4 huller og 1 svært par 5 hul og på de sidste 9 huller er banens par 33. Banens total er par 70.
Jeg har spillet banen mange gange og må konstatere, at den bliver bedre og bedre. Siden man åbnede i 1991, er der bygget motorvej A7 og broer, og lavet mange veje på banen. Jeg hørte ingen motorstøj, da vejens løber forbi i en tunnel under broen, men banen virker slidt pga. mange green-fee gæster. Det er imidlertid et stort minus, at man mangler en drivingrange ved banen.

 

Restaurant
Santa Marias gamle restaurant er nedlagt og der er lavet en ny med en formidabel beliggenhed ligeud til golfbanen. Det er hyggeligt at sidde og observere spillerne på hul 1 og man har en dejlig udendørs terrasse, hvor man kan følge spillerne på hul 18.
Priserne er rimelige, selvom de ikke er billige.

Miljø

Santa Maria er beliggende 10 km fra Marbella og 15 km fra Fuengirola og ligger i et af de mest bebyggede områder på kysten. Der er en del byggeri omkring banen og farverne på husene, især op til hullerne 16 og 17 er forfærdentlige. Når du kommer til hullerne 7 til 13, er der kun natur, hvilket er skønt.

Service

Det er svære tider for golfbanerne, man skal virkelig være professionel for at standse nedturen. For 3 – 4 år siden begyndte nedturen for Santa Maria – her var det tyskerne der forsvandt, nu er det englænderne, der mangler og da de var 50% af spillerne, er problemerne store.
God service er nødvendig, hvis man vil bibeholde det nuværende niveau. Det mærker man tydeligt alle steder på Santa Maria. Caddymaster, starter, tjenere osv. samt banens hjemmeside, viser at de nok skal komme godt gennem krisen. Servicen er høj.

Medlemmer

Santa Maria har 350 medlemmer, men vil gerne have mange flere. For at blive medlem skal du betale et engangsbeløb på 1700 euro, som du ikke får tilbage.
Der er flere muligheder for medlemmerne:
Du kan vælge frit spil inkl. buggy til 2500 euro pr. år. Hvis du vælger frit spil uden buggy, er prisen 2200 euro. Du kan også vælge at betale 1700 euro pr. år for 10 gratis greenfee samt betale 10 euro, hver gang du spiller 18 huller. Hvis du kun spiller 9 huller, er prisen 5 euro.
Marketingschef Rosa Olmo fortæller, at der bliver mange nye tiltag fremover. Prisen for greenfee er fra 50 euro for 18 huller. Medlemmerne kan også bruge tennisbanerne og swimmingpoolen.

Banen fortjener 4 golfbolde

Stig Wiberg

____________________________________________________________________________________________________

Gode råd – undgå skader

Af Rolf Martinsen, Clínica PhysioSpain

 

Vi fortsætter med gode råd, så golfere undgår skader. Over 50% af samtlige golfspillere har nemlig skader.

Bækken- og rotationsøvelser

Start med dybe knæbøjninger, det er én af de vigtigste men også en af de mest krævende øvelser. Testen giver dig informationer om belastning og bevægelse af hofter, knæ og ankler. Desuden testes også skuldre og bryst.
Hvis du ikke kan udføre en fuld knæbøjning med hælene i gulvet, er det næsten umuligt at holde kroppens position i udsvinget. Man ser ofte golfere bevæge underkroppen mod bolden samtidig med, at de rejser overkroppen op under nedsvinget. Årsagen er normalt en for kort muskulatur i benene og/eller nedsat stabilitet af bækkenet. Dette skyldes svage kropsmuskler. Mange golfere rejser sig op i backsvinget, hvilket gør, at man har svært ved at føre køllen op over hovedet. Det er derfor vigtigt, at man udfører øvelserne som er vist på billederne.
Stå med fødderne i skulderbredde og pegende fremad. Tag en kølle med begge hænder, bøj albuerne i 90 grader og stræk armene lige op over hovedet. Bøj ned i knæene så langt som muligt med hælene i gulvet og køllen højt over hovedet. Stop endelig testen, hvis du føler smerter. Hvis testen ikke lykkes, har du balanceproblemer.

Det er utroligt vigtigt, at du udfører disse øvelser, da man herigennem kan finde ud af, hvor du har et problem. Alle golfere har svage punkter og man kan gøre meget for at mindske dem.

Sæt dig på knæ og hold køllen i den ene hånd. Læg vægten over på det ene knæ og før det andet ben så langt frem som muligt, med hælen i gulvet. Sæt køllen i gulvet – gerne 10 cm længere fremme end din fod. Du skal nu forsøge at nå skaftet med knæet uden at løfte hælen fra gulvet. Test begge sider. Hvis du ikke kan gennemføre disse øvelser har du helt sikkert et ben- eller ankelproblem.

Sidste test drejer sig om din mobilitet i ryggen og på lårenes bagside.

Stå med fødderne samlet pegende fremad og bøj dig forover fra hofterne og forsøg om du kan nå ned til fødderne med helt strakte knæ. Samme øvelse gør du med både højre og vestre ben.

Stå med den ene fod på nogle bøger og hold benet let bøjet, prøv at nå ned til foden på det strakte ben. Her får du en fornemmelse af ,hvor det ”strammer” og det er det område, du fremover skal bearbejde for at opnå en bedre fleksibilitet.

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

Race to Dubai – European Tour

Pr. 15. januar 2012

1. Grace Branden 220.000 euro

2. L.Oosthuizen 158.500 euro

3. Jamie Elson 153.020 euro

4. T. Van Der Waltl 115.000 euro

5. Jaco Val Zyl 103.072 euro

6. R. Goosen 87.010 euro

7. David Drysdale 64.835 euro

8. M. Bathma 53.972 euro

9. Marc Warren 53.972 euro

10. Danny Willett 48.285 euro

76. Thomas Nørret 3.380 euro

 

Verdensranglisten

Pr. 15. januar 2012

1. Luke Donald 10,05 point

2. Lee Westwood 7,78 point

3. Rory McIlroy 7,53 point

4. Martin Kaymer 6,32 point

5. Steve Stricker 5,92 point

6. Webb Simpson 5,37 point

7. Adam Scott 5,33 point

8. Dustin Johnson 5,17 point

9. Char. Schwartzel 5,08 point

10. Jason Day 4.91 point

35. Thomas Bjørn 3,13 point

37. Anders Hansen 3,08 point

 

Turneringer i februar 2012:

2-5 februar: Commercialbank Qatar Masters

9-12 februar: Omega Dubai Dessert Classic

16-19 februar: Avantha Masters

22-26 februar: WGC-Accenture Machplay Championship

 

Club de Golf Dinamarca

24. februar: Santa María

17. marts: El Paraiso

20. april: San Roque – Old Course

18. maj: Gaudalmina

20. september: Torrequebrada

19.+21. Oktober: Santana – Klubmesterskabet

16. November: Los Naranjos

Af Stig Wiberg

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.