Golfnyheder – December 2011

Golfnyheder - December 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Godt nytår

Det har været et stort og succesrigt golf år for La Danesa. Vi har afholdt to turneringer for skandinaverne, som var fuldt bookede. Vi har startet et fantastisk læsertilbud på Lauro Golf, hvor man hver tirsdag kan spille for kun 25 euro – det er kystens bedste ”value for money”. Sidste tirsdag i november var der hele 52 spillere. Succesen gentages i 2012.

Vi arrangerede også en super eksklusiv golfrejse til Dubai-Abu Dhabi, som er fuldt booket.

Vi vil fortsætte de godt takter i 2012 og arrangere anderledes golfturneringer og golfrejser til glæde for alle vores læsere.

Alle ønskes et godt nytår.

Stig Wiberg

___________________________________________________________________________________________________________________________

Golfernes A-B-C

Det er med stor glæde, at La Danesa kan præsentere specialisten indenfor golfskader, Rolf Martinsen fra Clínica PhysioSpain i Fuengirola, som skribent af artikler om forebyggelse af netop de golfskader, som over halvdelen af alle golfspillere over 50 år lider af. Rolf er samtidig autoriseret Teitleist-instruktør.

Golfernes problemerne skyldes:

1. Dårlig fysisk form

2. Overbelastning

3. Utilstrækkelig opvarmning

4. Dårlig svingteknik

 

Vi har i dette nummer valgt at sætte fokus på svingteknik. Det altafgørende for en golfer er nemlig at svinge rigtigt.

En korrekt sekvens i dit spil – dvs. rigtig bevægelse af bækken, overkrop, arme og jern ses på billederne nedenfor.

Bevægelsen – selve kraftmønstret kan sammenlignes med en 4-trins raket, hvor 1. trin går videre til 2. trin o.s.v. På denne måde får du mest mulig kraft i slaget med mindst mulig anstrengelse.

Hvis du har fysiske problemer, som begrænser dine bevægelser eller styrke, balance og koordination, vil du automatisk forsøge at kompensere for dette. Det resulterer i et ujævnt sving og en stor risiko for overbelastning med smerter og skader til følge.

 

Teitleist har fremstillet et program som kaldes Screening. Det er en skematisk test af din krops bevægelse, styrke, balance osv., som giver svar på, hvilke problemer du har med dit sving.

Der findes 12 normale svingfejl, som 65% af alle amatørgolfere har. Lad os se på løsningen af disse problemer, så du fremover slipper for skader.

God bevægelse men også god stabilitet er nødvendig, og her får du et par gode råd.

Lad som om du skal slå et 7-jern, og find neutralstillingen for bækkenet. Prøv at slå uden 7-jernet, men med armene krydset over brystet. Du skal nu forsøge at tippe bækkenet frem og tilbage. Det kan være vanskeligt at få musklerne til at gøre dette, da ryggen ofte er stiv. Når du gør det, vil det føles lettere den ene vej frem for den anden. Overkroppen skal holdes stille, kun bækkenet skal bevæge sig.

Næste test er bækkenrotation i samme 7-jerns-stilling. Du skal kun rotere med bækkenet uden bevægelse af skuldrene.

Næste test er rotation af overkroppen, mens bækkenet holdes stille. Det er en god idé at få hjælp af en person, der kan holde dit bækken i ro.

Hvorfor er det vanskeligt ?

Et meget stort problem hos spillere over 50 år er det, der kaldes ‘lower crossed syndrom’. Det betyder, at muskulaturen i hofter og ryg bliver kort og stram. Når den bliver det, bliver muskulaturen også svag, og derfor er det nødvendigt at styrke og træne den korte muskulatur.

Se øvelserne på billederne.

Ovenstående øvelser er meget nemme at udføre. Prøv dem, og du vil se en fremgang i dit golfspil meget hurtigt.

 

Unikke behandlinger

Mange golfere og idrætsudøvere har skader, som kan helbredes med chok- og trykbølger.

Fra 1960 er chokbølger blevet brugt til at knuse kalkdannelser i kroppens væv. Siden 1980 er de blevet brugt til behandling af nyresten med stor succes. Ny klinisk forskning har vist, at mange golfskader kan fjernes helt eller delvist med chokbølger. De kan nå ned i en dybde på 8,5 cm og påvirker blodkarerne ved at øge blodgennemstrømningen. De øger stofskiftet og kan opløse kalkdannelser i vævet, bl.a. muskler, slimsække og led. Man standser ligeledes betændelsestilstanden i led og ledkapsler.

Trykbølgerne går ned i en dybde på 3,5 cm og fordeler væskerne i det behandlede væv. Bølgerne giver effektiv massage af musklernes celler og øger blodgennemstrømningen samtidig med at affaldsstofferne tømmes ud.

Ovenstående behandlinger foretages efter en grundig undersøgelse af dine skader. Selve behandlingen opleves på forskellige måder, men der er normalt ingen bivirkninger.

Rolf Martinsen er ekspert i behandling med chok- og trykbølger og har helbredt mange golfere med typiske golfskader i led, muskler, golfarm, hælspore og lignende.

www.physiospain.com


Rolf behandler Stigs skulderskade

 

Korrekt opstilling – svinget

I sidste måned satte vi fokus på at holde rigtigt på et golfjern. Nu er turen kommet til den korrekte opstilling.

21: Sæt jernet med skaftet langs din rygrad og hold den lige langs med ryggen fra bagdelen til hovedet.

23-24: På billederne kan du se, hvordan du ikke skal gøre.

Nu har du lært et korrekt greb, en rigtig opstilling med en god holdning og balance.

25: Nu begynder bevægelsen. En bevægelse i golf er baseret på koordination af alle kroppens dele eller en ”timing”. Med dette menes at få alle kroppens lemmer til at bevæge sig i rigtig rækkefølge, hvorefter bolden træffes.

26-29: Starten af svinget er bevægelse med hænderne og skuldrene. Du laver et tilbagesving, så din venstre arm er strakt og danner en vinkel på 90 grader. Hænderne standser, når de når op på siden af dit hoved. Derefter svinger du mod bolden, så du får den korrekte synkronisering. Pres mod bolden og hold fokus på den. Samtidig med at du svinger igennem, bevæger du din højre fod en lille smule.

31-34: Når du svinger igennem, laver du en fuld afslutning med hele kroppen vendt mod målet

 

Tillykke Lauro

Jeg har nu i seks år anmeldt golfbaner i Spanien og mange gange har jeg fortalt golfdirektørerne, at prisen for en runde golf er for høj i forhold til kvaliteten på banerne. Det bliver man ikke populær af at skrive, men det kan jeg sagtens leve med.

Lauro Golf har gjort noget, som er blevet en kæmpesucces. Hver tirsdag laver man en skandinavisk turnering til en specialpris på 25 euro og 60 euro for to personer inkl. buggy. Tilmelding skal ske dagen før kl. 12.00 med navn og handicap og mødetid på dagen er senest kl.11.30. Dette tilbud startede man d. 1.maj sidste år og det er virkelig ”value for money”. Jeg mener, det er Andaluciens bedste golftilbud i forhold til det man får.

En vigtig del af en golfdag er udover banen, den service man oplever. Her er man også oppe i superklassen. Lauro Golfs præsident Tove Maria Petersen byder velkommen, tager imod scorekort og giver matchinformationer. Tove har en stor andel i Lauro’s succes.

Lauro Golf viser vejen og jeg er sikker på at andre baner vil følge efter.

Stig Wiberg


Tove Maria Petersen

 

Race to Dubai – European Tour

Pr. 11. december 2011

1. Luke Donald 5.323.400 euro

2. Rory McIlroy 4.002.168 euro

3. Martin Kaymer 3.489.033 euro

4. Ch. Schwartzel 2.929.829 euro

5. Lee Westwood 2.439.601 euro

6. Alavro Quirós 2.269.242 euro

7. Anders Hansen 2.074.366 euro

8. Sergio Garcia 1.962.723 euro

9. Thomas Bjørn 1.814.115 euro

10. Simon Dyson 1.694.779 euro

48. Th. Olesen 637.703 euro

69. Søren Kjeldsen 452.147 euro

 

Verdensranglisten

Pr. 11. december 2011

1. Luke Donald 10,29 point

2. Rory McIlroy 8,00 point

3. Lee Westwood 7,81 point

4. Martin Kaymer 6,78 point

5. Adam Scott 5,66 point

6. Steve Stricker 5,56 point

7. Dustin Johnson 5,48 point

8. Jason Day 5,23 point

9. Webb Simpson 5,15 point

10. Matt Kuchar 4.90 point

34. Anders Hansen 3,21 point

36. Thomas Bjørn 3,20 point

Club de Golf Dinamarca

20. januar: El Chaparral, sponsor Solkysten

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa