Det danske magasin i Spanien
Boligudlejning – en god forretning?

En god handel laver man i købsøjeblikket og ikke salgsøjeblikket, som de fleste måske vil tro. Har man købt billigt nok, er det nemt at lave en god fortjeneste. Dette gamle købmands-fif er lige så aktuelt i dag som tidligere og vil nok altid være det.
Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at udleje din bolig. Lige gyldigt hvor høj en ugepris, du sætter på boligen, vil du aldrig tjene en øre, hvis ikke du følger markedet. Markedet skifter konstant og ønsker du rådføring, bør du henvende til et etableret udlejningsbureau eller ejendomsmægler.
P.t. går udlejningsmarkedet i Sydspanien rigtig godt for de ejere, der forstår at tilpasse sig markedsprisen samt tilbyder de faciliteter, som gæsterne efterspørger. Har man ikke selv tid til at følge markedet, vælge en hjemmeside at markedsføre sig på og derefter bruge tid på alt fra kundeforespørgsler, lejekontrakter, rengøring m.v. kan man vælge et etableret og lokalt udlejningsbureau, der sørger for alt dette.
Vi ser en efterspørgsel, som vi ikke har set siden sæsonen 2007/2008, og selvom uroen i Mellemøsten gør sit til, at mange vælger Spanien, bør det også hænge sammen med det enormt store udbud og faldende priser, så man i dag som lejer af ferieboliger kan få en lækker moderniseret bolig med en A-placering til samme pris som en B- eller C-placering fra tidligere.

Top 5 ønsker
Har du allerede en ejendom eller ønsker du at anskaffe dig én, bør du se nøje efter, at den også tilbyder de faciliteter, som gæster i dag efterspørger.
Top 5 ønskerne er p.t.:

Havudsigt
Hvem tager en uge eller 14 dage til Middelhavet uden at ønske at kunne se havet fra sin bolig? Ligegyldigt hvor godt et tilbud du får på et nybyggeri 10 km fra vandet op ad en golfbane m.v., skal du ikke købe denne, hvis du ønsker at tjene penge på udlejning. Spiller du selv golf og dit primære brug af boligen er til dig selv og/eller venner, er det naturligvis en anden sag. Men da vi i dag står i en situation, hvor du kan erhverve dig en bolig med havudsigt til fornuftige priser, er det at anbefale.

Aircondition
De fleste nordeuropæere forbinder Sydspanien med et meget varmt område, og kan næsten ikke forestille sig, hvordan de kan være her i en uge uden aircondition, og har de børn med, er det næsten et must fra forældrene. At de så muligvis ikke benytter det, når de kommer frem, er en anden sag.
På de hjemmesider, hvor kunder søger boliger og skal ’sætte kryds’ i tilvalg af faciliteter, er aircondition det meste brugte tilvalg. Det vil derfor være synd, at din bolig bliver fravalgt pga. dette.
Lejer man sommerhus i Danmark, er man vant til, at man betaler for brug af elektriciteten separat. Selv om dette langt fra er slået igennem i Syden, er der enkelte og forhåbentlig snart flere udlejningsbureauer, der tilbyder at afregne lejer for brug af elektricitet separat. Problemet har tidligere været, at man i mange lejligheder ikke har haft adgang til lejlighedens el-måler, men man kan i dag for små penge få en el-måler installeret i lejligheden ved siden af relæet, og udgiften til dette tjener sig hurtigt hjem.

Internet
Mange kvier sig stadig ved at få etableret internetforbindelse i Europas dyreste land, hvad det angår. Men tænker man sig om og ser på, at en almindelig børnefamilie ikke kan holde sig fra Facebook i mere end 24 timer eller vil følge Tour de France i nyhederne, bør man overveje det igen. Børnefamilierne, som er den største kundegruppe om sommeren, vælger i flere og flere tilfælde boliger med internet og mange fravælger notorisk de boliger, der ikke har det installeret.
Den største kundegruppe om vinteren er gruppen på over 55 år og 60% af disse kunder ønsker internetadgang i dag, og efterspørgslen vokser måned for måned. Typisk booker disse kunder en bolig en-to måneder i vinterhalvåret og vil naturligvis gerne være i kontakt med venner og familie via sociale netværk og e-mail.

Swimmingpool
I sommermånederne er swimmingpool meget efterspurgt og efterspørgslen ligger på omkring 95% af alle de henvendelser, vi får til højsæsonen. Selv strandlejligheder, der ligger lige ud til vandet, kan blive fravalgt, hvis ikke der er swimmingpool. Det kan lyde tosset, men tænker man på, at den absolut største kundegruppe om sommeren er børnefamilier og de fleste børn ønsker swimmingpool, er den måske ikke helt så tosset alligevel. Også flere forældre føler, at de bedre kan overvåge børnene ved en pool end ved stranden.

Beliggenhed
En bolig kan have alle ovenstående faciliteter fra havudsigt, aircondition, internetadgang og swimmingpool, men kan blive fravalgt, hvis den ex. ligger et par kilometer udenfor byen, så man er afhængig af bil for at komme til nærmeste supermarked, ud at spise om aftenen eller blot vil have en god café con leche eller iskold cerveza.

Af Michael Kolodnicki, Rincón Rent

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.