Det danske magasin i Spanien
Shoptalk oktober 2010

Dansk billedkunstner indbyder til malekursus


Inge Steen er autodidakt billedkunstner, og blev kastet ind i kunstens verden ved lidt af et tilfælde.

"Jeg har egentlig aldrig interesseret mig for kunst, medmindre man kan kalde hjemestrikkede bluser og frisurer for kunstværker. Jeg har været frisør i en årrække og oplært mange i faget. Man kan lære mennesker at klippe, men man kan ikke lære dem fantasi. Fantasi skal fremelskes, og det var det, jeg oplevede, da en veninde for 10 år siden opfordrede mig til at deltage i et akvarelkursus", husker Inge Steen. "Først sagde jeg nej tak, for jeg kunne jo ikke male, men til sidst lod jeg mig overtale. Det var helt fantastisk og allerede på kursets anden dag købte jeg alt muligt malergrej; stafeli, pensler og farver – og så var jeg i gang.

Inge Steen er kommet langt, og har deltaget i mange udstillinger og malekonkurrencer her på kysten og i Danmark, hvor hun hver sommer udstiller på Galleri Mile i kunstnerbyen Skagen. Stilen er abstrakt, men værkerne tager altid udgangspunkt i noget virkeligt, fx en krop.

"Der skal være bevægelse i mine malerier, man skal kunne gå på opdagelse i dem og finde egne figurer", siger Inge Steen, der glæder sig til at holde malekursus for såvel begyndere som øvede malere i denne måned.

"Jeg er jo ikke Picasso… Kun hans søster", griner hun." Hos mig vil man lære at lege med farver. Pludselig opstår der en figur, som så inspirerer til det videre arbejde med maleriet. Et kursus skal tilføre noget nyt, ikke ændre kunstneren".

Inge Steens weekendkurser afholdes på hendes privatadresse i Mijas Costa fra d. 15. til d. 17. oktober og igen fra d. 30. oktober til d. 1. november. Mere info på tel. 630 103 262.

Restaurant Da Vinci har fået ny ejer

Sidste fredag var der åbningsreception på den nye lounge-café Mix Lounge, den forhenværende restaurant Da Vinci. 80-90 mennesker var mødt op for at tage imod den nye ejer, Anette Andersen, som har videreført restauranten under konceptet "lounge og billigt".

”Alle retter koster 3 euro og øl og sodavand 1 euro, bortset fra Budweiser, som koster 3 euro. Mix Lounge er det eneste sted i Fuengirola, hvor du kan få en Carpaccio-sandwich for 3 euro. Alle andre steder koster de 8-10 euro”, siger Annette Andersen og fortsætter:

”Vores sandwich er meget populære, men vi sælger også billige cocktails for 4 euro, så i de sene timer ryger der mange mojitos og piña colodas ned”, fortæller hun med et glimt i øjet.


Udover ciabatta-smørrebrød med roastbeef, rejer og æg, carpaccio eller flæskesteg, sælger Mix Lounge bl.a. marineret kylling, tigerrejer og calamares.
”Retterne er ikke så tunge, som dem man kunne købe hos Da Vinci, og det gør det lidt nemmere med hensyn til madlavningen. Og det er en fordel for kunderne, da jeg til gengæld kan tilbyde dem mad og drikke til økonomisk overkommelige priser”, argumenterer Anette Andersen.


Mix Lounge har åbent hver dag fra kl. 13, og lukker, når sidste mand går. En til to gange om ugen er der live-musik fra kl. 21, som ikke koster ekstra. Desuden er der gratis internet og Anette Andersen tager gerne imod bestillinger fra private selskaber til grill-middage, reje-aftener eller julebuffeter.

Jesper Hertz fejrer 25 år hos Nordea


Den 2. september havde Nordea’s Chief representative i Marbella, Jesper Hertz, været ansat i banken i 25 år – og det fejrer Nordea ved at invitere kunder og forretningsforbindelser til reception på Marbella-kontoret fredag d. 5. november fra kl. 13 til 16.

Jesper Hertz er 47 år, født i København og har arbejdet i den finansielle sektor siden 1981. Jesper begyndte sin karriere i Nordea i 1985 som dealer på Børsen i København for A. Vollmond & Co., som blev opkøbt af Privatbanken A/S, der, som bekendt, senere blev en del af Nordea. Siden 1990 har Jesper rådgivet Nordeas kunder i Spanien, og fra 2001 har han været afdelingens chef. Privat bor han i Fuengirola med sin kone Teresa og deres to døtre Elena på 16 og Clara på 11 år.

Nordea Bank S.A. blev etableret i 1976 i Luxembourg og er den førende nordiskejede paneuropæiske bank i Luxembourg og Schweiz. Bankens 380 medarbejdere betjener en bred, international kundegruppe.

Nordea Bank S.A. er ejet af Nordea-gruppen, den største finansielle institution i Norden og Baltikum. Bankens Capital Markets and Savings division, med afdelingen i Luxembourg som en væsentlig bidragyder, har skabt sig en stærk paneuropæisk position på markedet indenfor investeringsfonde og privat formueforvaltning (aktiver under forvaltning pr. 30. juni 2010: EUR 170 mia.).

Jesper Hertz kan kontaktes direkte på gratisnummeret +34 609 50 72 56.

Nye telekommunikationsløsninger hos Midas Telecom

Midas Telecom er et godt alternativ til de traditionelle udbydere af telekommunikation og har opnået en stærk markedsposition med et stort udvalg af nyteknologiske telekommunikationsløsninger.

Det skyldes bl.a., at det er muligt at samle sit telefonnummer og andre serviceydelser forbundet med den fastlinje, man har, uden nogen form for problemer.

Det lyder måske ikke som en revolutionerende nyhed, men det betyder faktisk, at man som kunde hos Midas Telecom nu kan slippe for de gebyrer, man tidligere har måtte betale til de almenkendte telekommunikationsudbydere. Kort sagt kan man nu få alle telekommunikationsydelser samlet hos en enkelt udbyder. Det er endda muligt at tilpasse de forskellige ydelser, så de opfylder kundernes individuelle behov, samtidigt med at det skandinaviske personale sørger for, at kunden får en god service på eget sprog.

Midas Telecom tilbyder imidlertid ikke kun løsninger, hvad angår fastlinjer, men også indenfor mobiltelefoni til meget gode priser. Som kunde koster opkald fra mobiltelefoner fra 5 cents i minuttet, og man kan få trådløst 3G internet til 14,90 euros om måneden, hvilket er den billigste internetbasispris i Spanien. Hverken mobiltelefoner, routere eller donglere er låst, hvilket betyder, at de kan anvendes lige meget, hvilket telekommunikationsfirma man anvender.

For yderligere information om de mange gode tilbud hos Midas Telecom ring 900 901 091 eller besøg den nye butik i Centro Finlandia på Avenida Los Boliches 4 i Fuengirola. Butikken har åbent mandag – fredag fra 10.00 – 18.00. Se også www.midastelsom.es.

Italiensk mad lavet på traditionel vis


Ristorante Pizzaría Baldo er en gedigen, italiensk restaurant, der er ejet af sicilianske Baldo. Restauranten åbnede for lidt over et år siden og er i dag et af favoritspisestederne på Plaza de la Hispanidad nær Feria-pladsen i Fuengirola. Det skyldes ikke kun den hyggelige italienske atmosfære men lige såvel den varierede menu med over 120 forskellige hjemmelavede retter, der næsten alle er lavet af råvarer og krydderier importeret fra Italien. Desuden er det altid nemt at finde parkering lige uden for døren.

Restauranten har åbent hele dagen og er derfor det ideelle spisested både til frokost og middag. Menuen består ligeledes af både lette og mere tunge retter som antipasta, supper, salater, fettuccine, spaghetti, fisk, kød og lækre italienske desserter som tiramisú og cannolo siciliano. Blandt specialiteterne er lasagne, cannelloni, schiaffoni, risotto og omkring 50 forskellige slags pizzaer samt flere forskellige vegetarretter.

Indehaver Baldo ser frem til efteråret, hvor mange danskere er vendt tilbage til Kysten efter en sommer nordpå. Derfor har Ristorante Pizzería Baldo de næste par måneder forskellige tilbud som fx en tapas og en øl for kun 1,30 euros eller dagens ret for kun 7,90 euros.

Restauranten har plads til 70 gæster fordelt på den overdækkede, udendørs terrasse og lokalet indenfor, hvorfor stedet er ideelt til afholdelse af fødselsdagsfester, firmafester, julefrokost eller en sammenkomst for venner og familie.

Hvis du vil opleve ”tutto lo bueno de Italia”, så besøg Ristorante Pizzería Baldo. Se også www.cepymeweb.com/ristorantepizzeriabaldo/ for yderligere information. 

Maleriudstilling med Hans Dam i Centro Arte i Fuengirola

Alicia Gómez og Hans Dam i Centro Artes undervisningslokaler i Fuengirola.

Det vrimler med maleinteresserede skandinaver på Kysten. Mange af dem finder sammen i grupper på tværs af nationaliteter og også sammen med lokale spanske malere. En af dem, Hans Dam, udstiller fra lørdag den 16. oktober i Centro Arte i Fuengirola. Ferniseringen finder sted lørdag den 16. fra kl. 13-15.
Hans Dam, den tidligere TV-journalist og mangeårige chefredaktør for Berlingske Tidende, har boet i Fuengirola i otte år og har de seneste år deltaget i en række lokale udstillinger og solgt en del af sine malerier. Den nye udstilling er arrangeret i samarbejde med maleforretningen Centro Arte, hvor indehaveren Mario Merino og Alicia Gómez, der begge er universitetsuddannede kunstlærere, dagligt underviser spanske og udenlandske kunstinteresserede. Alicia skal i øvrigt være gæstelære på Club Danés’ malerværkssted i oktober.

Hans Dam er meget udtryksfuld i sin stil. Oftest impressionistisk, men også abstrakt, og han bliver ved med at finde nye veje til, med stor farveglæde, at fortælle naturens og livets mest positive historier. Udstillingens overskrift ”Farver i HD-kvalitet” fortæller med et blink i øjet, om High Definition, opløsning og tæthed i farvevalget.

Centro Arte ligger på Avda. Jesús Santos Rein 20 i Fuengirola, lige på den anden side af jernbanen ved Café La Vida på Feriepladsen i Fuengirola.
For yderligere information om Hans Dam se www.gallerihansdam.dk.

Favoritten – 30 år i Los Boliches

Favorettens indehavere Luis og Raul.

Det er nu 30 år siden, Carnicería Favoritten, med kælenavnet Den danske Slagter, første gang slog dørene op i lokalet i Los Boliches, hvortil tusindvis af danskere, andre udlændinge og også spaniere har fundet vej i deres søgen efter lækkert, mørt kød i både danske og spanske udskæringer, hjemmelavede delikatesser og gode vine.

Indehaveren, Luís, har været med næsten fra starten, og blev lært op af den oprindelige ejer, der var dansk slagter. Den unge spanier blev snart ekspert i at fremstille rullepølser, medister, saltkød, tunge, frikadeller, flæskesteg, ribbensteg, leverpostej, roastbeef, friske salater med skinke, rejer, kylling osv. samt mange andre danske favoritter.

"Vi sætter en ære i, at alle varerne i køledisken er 100% hjemmelavede. Der skal virkelig kæles for maden for at få den bedste smag og den rette struktur frem", forklarer Raul, der er medejer af Favoritten. "De fleste kunder er mest til de ovennævnte klassikere blandt danske delikatesser, men også vores hjemmerøgede laks og skinke er populære. Det er normalt noget, vi laver til julemåneden".

"Vi leverer også mad ud af huset. Vi kan fx anrette store bakker med forskellige slags hjemmelavet pålæg og lune retter – lige til at sætte på buffeten. De senere år er vi også begyndt at fungere som leverandør til restauranter langs kysten", siger Luís og opfordrer til, at man spørger om tilbud på "mad ud af huset", og ellers holder øje med ugens tilbud på kød og vin.

Med de 30 år på bagen er Favoritten den ældste slagter og delikatesseforretning med speciale i skandinaviske specialiteter i Spanien.

Blacktower FM tilbyder investeringer med lav risiko

Jan Bjørkmann tager sig af danskernes livsinvesteringer.

Der er i dag mange danskere, der ikke ønsker at investere deres kapital med samme risikoprofil som tidligere. De vil hellere have et mindre afkast, hvis de garanteres en lav risiko. På dette punkt er Blacktower FM er godt valg. Danske Jan Bjørkmann har mange års erfaring indenfor Private Banking og kan rådgive de danske kunder på bedst mulig måde. Blacktower FM er et engelsk investeringsfirma, der har eksisteret i 25 år, og som kan tilbyde alternative investeringsprodukter. Da Blacktower ikke er bundet til egne investeringsfonde, kan der frit vælges mellem de mange

investeringsprodukter, der findes på verdensmarkedet. Blacktower kan i øjeblikket tilbyde investeringsfonde med en rentegaranti på op til 6,5% p.a. plus en mulig kursgevinst. En anden mulighed er Student-fonde, der ikke er relateret til aktiemarkederne samtidig med, at de giver et årligt afkast på 9-10%. En Student-fond er et koncept, der kun findes i England. Det består i, at man som kunde hos Blacktower FM kan sætte kapital i investeringsfonde (SICAV), som investerer i fast ejendom, der udlejes til studerende i England. Udlejningsprocenten er årligt 97-100. Her er med andre ord tale om en investering med meget lav risiko, men med et pænt afkast.

Blacktower FM kan også være behjælpelig, når det gælder om at undgå den skattestigning, der kommer i 2011 på renterne af kundens investeringer. Det sker ved, at Blacktower investerer kundens kapital i produkter, som er godkendt af de spanske skattemyndigheder, i samarbejde med store internationale forsikringsselskaber.

For yderligere information om Blacktowers produkter, kontakt Jan Bjørkmann på 952 816 443. Se også www.blacktowerfm.com.

 Stort udvalg af lækre tapas på Restaurant Kromand


Efteråret er kommet til Kysten, og på Restaurant Kromand bliver årstidens menukort introduceret i midten af oktober. Der vil igen blive serveret dansk husmandskost samt varme retter. De populære retter vil stadig være på menuen som fx porre- og gullaschsuppe, samt wienerschnitzel, gullasch, helstegt svinemørbrad med hjemmelavet bearnaise- eller pebersauce og dansk husmandskost.

Sommerens store hit med specielt hjemmelavede tapas vil også stadig kunne nydes, da de ifølge Kromand er de bedste på Kysten. Restauranten har et stort udvalg af forskellige tapas med både dansk og spansk islæt.

Man kan fx nyde El Diablo, der er en lille bøf i burgerbolle med chilisauce og vagtelæg, Rodolfo der er gambas al pil-pil, El Kromand der er tre uspecificerede tapas, El Empanao der er kroketter med skinke eller kylling. Derudover tilbyder Restaurant Kromand også typisk spanske tapas som calamares og chorizo picante, og skandinaviske tapasanretninger som norsk vildlaks og lunt røræg på hvidt brød og grønlandske rejer med mayonnaise.

Besøg Restaurant Kromand og oplev byens bedste tapas.

Den danske bager fejrer 10 års jubilæum

Den 5. oktober er det 10 år siden, Jane og Hans åbnede den danske bager La Panera i Fuengirola. Fødselsdagen bliver fejret med en stor reception kl. 12.00-14.00, hvor Hans står for musikken. Der bliver også budt på en bid brød og lidt vådt til ganen.

Ideen med La Panera var en butik, hvor Jane og Hans skulle lave tærter til hoteller og restauranter, ligesom Jane havde gjort det med etableringen af Bendter tærtefabrikken i Danmark. Inden åbningen besluttede Jane og Hans også at starte et bageri, da der endnu ikke fandtes et på Kysten. De ansatte en bager, der lavede brød om natten, mens de lavede tærter om dagen. Det var en stor succes, og folk stod i kø for at købe frisk morgenbrød og tærter.
Efter fire år begyndte Jane selv at bage brødet. ”Det har været en hård kamp,” fortæller Jane. ”I Spanien betragtes et bageri som industri, og derfor er det svært og dyrt at få bevilling fra kommunen. Men vi har netop fået yderligere fem års bevilling, hvilket betyder, at der ikke bliver råd til Ferrari’en i denne omgang”, smiler Jane, der også er mester i femetagers bryllups- og lagkager.

Bagerbutikken er også en frokostcafé, hvor man kan nyde smørrebrød, crepes med fyld, flæskesteg, biksemad, bøfsandwich, fiskefilet med remoulade, burgers og hotdogs med hjemmelavet brød.

Jane og Hans ser frem til deres 10 års jubilæum og byder alle kunder, venner og forretningsforbindelser velkommen til en hyggelig dag.

 Café Golden Days erklæret for åben


Sara López Petersen og Alex Nielsen fejrede den 17. september den officielle åbning af Café Golden Days i Fuengirola.

Kunder, der inkluderer venner af huset og parrets familie, strømmede til for at ønske held og lykke, og naturligvis nyde smagsprøver på det lækre smørrebrød, sandwich, brød og kager, som cafeen allerede er kendt for.

På billedet ses Sara og Alex i sorte t-shirts midt i billedet, flankeret af nogle af de mange fremmødte.

Kom til modeshow i Centro Idea


Lørdag den 16. oktober kl. 11.30 præsenterer Boutique Viggo, Daniella og Divina den nye sæsons smarte mode.

De tre butikker indtager på skift catwalken, hvor mannequinnerne viser efterårs/vinterkollektionerne fra mange af de især danske modedesignere, der de senere år har sat Danmark på det internationale modeverdenskort.

Selvom vi bor i et klima, der næppe byder på frost og sne, er det alligevel hyggeligt at iklæde sig bløde trøjer og lune kjoler. Og netop pga. vores dejlige vejr behøver vi sjældent at gemme sæsonens nye mode bag tykke overfrakker, men kan nøjes med at kombinere med lækre tørklæder, bælter og smarte støvler.

Se det hele og lad dig inspirere og friste i Centro Idea lørdag d. 16. oktober. Der er gratis entré.

Efterårsinspireret blomsterbindingskursus


Lørdag den 23. og søndag den 24. oktober fra kl. 11-14 har du muligheden for at udforske dine kreative sider i floraens verden. Flor Valentin afholder disse dage kursus i blomsterbinding, hvor vi, med udgangspunkt i efteråret smukke, gyldne farver, vil inspirere til unikke borddekorationer og buketter af sæsonens varesortiment, eller hvad naturen har at byde på. For eksempel et græskar pyntet op til Halloween, eller hvad med en rokokobuket med kastanjer og hybenknopper.

"Det er ikke nødvendigt, at man allerede har erfaring", siger Janne Valentin Lassen. "Der er plads til alle, der har lyst til at udfolde deres kreative sider og have nogle sjove og dejlige timer i floraens verden". Du kan tilmelde dig til én dag eller begge dage (max. 10 personer pr. hold). En dag koster 15 euro og to dage 25 euro (ekskl. materialer).

Materialer kan købes hos Flor Valentin, og som tilmeldt kursist får du 10% rabat på alle de varer, du køber. Du er også meget velkommen til at selv medbringe materialer, skåle, kurve, grene, blomster osv. Tilmelding kan ske på telefon 951 311 086, e-mail janne@florvalentin.es eller ved personlig henvendelse i butikken.

Lucia fejrer sin 20 års fødselsdag i hele oktober


Selvom Anders og Lena fra Restaurant Lucia holdt et brag en fest med lækker mad og levende musik for kunder og venner i begyndelsen af maj, er det faktisk nu i oktober måned, at restauranten reelt har rund fødselsdag. Derfor har Anders og Lena besluttet at fortsætte deres 20 års jubilæum i hele oktober måned, hvor de tilbyder 10% rabat på regningen til alle kunder, der spiser i restauranten. Alle er velkomne til at nyde Restaurant Lucias dejlige menu enten indenfor i de hyggelige omgivelser eller udenfor på den overdækkede terrasse.

Anders og Lena ønsker også at minde om bordbestilling til Mortensaften den 10. november, da det er bedre at være tidligt ude end at gå glip af denne dejlige aften med familie og venner.

For bordbestilling ring 952 582 738.

Diamonds are a hot tub’s best friend

Aquapool Spas i San Pedro holder sig altid ajour med den nyeste teknologi inden for spa-verdenen, og nu Anja og Claus Kielskov er vidne til en revolutionerende diamantteknologi, der gør rensningen af spa’en nemmere, billigere og 100 procent miljøvenlig.

Den nye teknologi indgår i ACE salt water sanitizing system, som er det første rensningsanlæg til spa-bade, der benytter sig af diamantelektroder til at frigøre aktive ilt-molekyler, der effektivt renser vandet.

For at komme godt i gang med det nye rensningsanlæg fra ACE System, skal man blot tilsætte den anbefalede mængde salt i vandet. Herefter indtaster man størrelsen på spa’en og niveauet for det forventede forbrug på kontrolpanelet. Displayet indikerer, hvornår ACE System er i færd med at rense vandet. Man kan yderligere teste vandets renhed med en test-strimmel.

ACE System gør spa-vandet funklende rent og silkeblødt, og man mindsker risikoen for tør og irriteret hud, kløende øjne og den grelle lugt af klor.
ACE System tilpasser rensningen efter spa’ens størrelse og brug, og der efterlades ikke overskydende kemikalier, som når man doserer rensemidler manuelt. Derfor holder vandet sig rent i længere tid og skal ikke skiftes så ofte, hvilket er en miljømæssig og økonomisk fordel. Når man tømmer spa’en, er det tilmed ikke til skade for miljøet, da vandet kun er blevet tilsat salt.

ACE Salt Water Sanitizing System kan købes til alle 2010-producerede spas fra Watkins Manufacturing hos Aquapool Spas.
www.aquapool.es.

Dr. Pentti Raste modtager nu også patienter i Marbella


Nu behøver smertepatienter bosiddende i Marbella ikke længere tage hele vejen til Fuengirola for alternativ smertebehandling. Fuengirolas finske smertelæge Dr. Pentti Raste modtager nu patienter på smerteafdelingen Traumatología på Marbellas privathospital USP. Dr. Pentti Raste modtager patienter på hospitalet hver tirsdag mellem kl. 17 og 20.

”Jeg er i mange år kommet til forelæsninger og specialistmøder på hospitalet for at holde mig ajour med nye metoder inden for mit felt. Og for nylig blev jeg opfordret af mine kollegaer på hospitalet til at åbne klink hos dem,” fortæller Dr. Pentti Raste.

Dr. Pentti Raste, med sine 35 års lægeerfaring, er den eneste alternative smertelæge på hele Costa del Sol. Han specialiserer sig i muskel- og ledsmerter, også kaldet myofascial smerte.

”Jeg bruger ikke medicin i mine behandlinger, men derimod en alternativ tilgang som består af genoptræning og øvelser. Jeg har patienter fra hele kysten, men jeg blev gjort opmærksom på, at mange patienter ikke kunne overskue rejsen fra Marbella til Fuengirola. Derfor besluttede jeg at åbne klinikken på USP”, siger Dr. Pentti Raste, der har udviklet en særlig behandlingsmetode der kombinerer akupunktur, infiltrationer, kiropraktik, massage, auto-hypnose, biofeedback samt afslapning og ergonomi.

Læs mere om Dr. Pentti Raste og hans behandlingsformer på www.penttiraaste.com.

Ny jurist hos advokatkontoret.es


Det internationale advokatkontor Advokatkontoret.es i Fuengirola har ansat en ny jurist med speciale i civilretlige sager.

Patricia T. Criado Navas behandler sager inden for områder som skilsmisse, køb og salg af fast ejendom, arveret, reklamationer og forsikringsspørgsmål. Hun oversætter også juridiske dokumenter; overenskomster og kontrakter fra spansk til engelsk.

Hendes erhvervserfaring stemmer godt overens med kontorets internationale profil, da hun har arbejdet tre år i Dublin for den irske kæde Dunnes Stores. Hun kommer oprindeligt fra Málaga og vendte tilbage i 2000, hvor hun fortsatte sit arbejde for Dunnes Stores’ filialer i Mijas, Fuengirola, Málaga, Velez-Málaga og Coín.

På det seneste har hun arbejdet for andet advokatkontor i Fuengirola, og har nu fundet sig til rette i det internationale arbejdsmiljø på advokatkontoret.es, hvor hun har været ansat siden april måned. Hun rådgiver på spansk og engelsk i civilretlige anliggende, herunder især bolig- og reklamationssager. Hun tilføjer dog, at advokatkontoret.es tager hånd om alle juridiske forespørgsler, og at firmaet med hendes ansættelse har fået forstærket og udvidet det civilretslige område.

Ideadata satser på IT-support hjemme hos kunderne

Andreas Svalenström og Lasse Bøgh.

Nu skal det være slut med at slæbe computeren eller printeren på værksted. For nu pakker den fire år gamle IT-virksomhed, Ideadata sit elektroniske habengut for at blive mobil med deres services til kunderne i Fuengirola og omegn.

Teamet bag Ideadata består af danske Lasse Bøgh og svenske Andreas Svalenström, og de tilbyder support og udvikling inden for en bred vifte af IT-områder.

”Vi kan hjælpe med at installere internet på den nemmeste og billigste måde. Vi har gode erfaringer med Telefónica, som vi plejer at anbefale til vores kunder. Desuden tilbyder vi fjernsupport, hvor vi forbinder til kundens computer fra butikken. Vi udvikler hjemmesider og sælger computere, mobiltelefoner m.m.”, fortæller Lasse Bøgh, og tilføjer:

”Vi tager også imod forespørgsler på IP-telefoner og opdateret software til Golf-GPS, når fx Mijas Golfbane ændrer sine screens”.
Inden Lasse Bøgh startede egen IT-virksomhed, solgte han IP-telefoner for Telsome. Herefter arbejdede han for en kort periode som selvstændig installatør, hvor han fik oparbejdet en kundebase, der tillod ham at udvide sit fortagende under det nuværende Ideadata. Nu har han ansat sin første medarbejder, og sammen varetager de mere komplekse og varierende IT-løsninger.

”Vi har blandt andet udarbejdet et annonceringssystem for tandlægeklinikker, og et bookingsystem til et biludlejningsfirma.

Lukningen af den fysiske forretning giver os økonomisk frihed til at nå ud på lagt flere hjemmebesøg end tidligere.” fortæller han.
Den 15. september lukkede Ideadata butikken beliggende på Avenida Alcalde

Clemente Díaz Ruiz 4, for at åbne værksted og varelager på Cerros de Aguila 180.

”Det vil stadig være muligt at komme på værksted med computeren, hvis man aftaler en tid med os. Vi har kontortid kl. 10-18, mandag til fredag”, informerer Lasse Bøgh.

Læs mere om Ideadata på www.ideadata.dk.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.