Det danske magasin i Spanien
Málagas nye terminal flyveklar

Málagas nye terminal flyveklar

En snublende kong Juan Carlos, en smilende dronning Sofía, tre taler, 500 gæster, heriblandt en god håndfuld politikere – og dermed var Málagas nye lufthavnsterminal, T-3, indviet.

Årlig kapacitet: 30 millioner passagerer
Pris: 309 millioner euro
Indtjekningsskranker: 86
Størrelse: 250.000 m2
Det var, hvad omkring 500 gæster den 15. marts var inviteret til at indvie. Blandt notabiliteterne var først og fremmest kong Juan Carlos og dronning Sofía. En del politikere var også mødt op, heriblandt minister for offentlige arbejder (Fomento), José Bono, og formanden for den andalusiske lokalregering, José Antonio Griñan.
Afgangshallen i den nye bygning var i dagens anledning konverteret til forsamlingshus, og først talte de to sidstnævnte om vigtigheden af en stor og flot lufthavn for turismen i Málaga og det øvrige Costa del Sol, hvorefter det var kongens tur. Denne snublede på trappen op til podiet, men efter nogle kampe med balancen lykkedes han ikke at falde, og mens vi andre holdt vejret, smilede han og leverede sin tale.

Kongen talte om, hvordan den nye bygning vil være med til at anspore den økonomiske aktivitet, specielt og naturligt nok indenfor turismen, i Málaga-provinsen, ligesom det er sket i andre dele af landet, hvor flere områder de seneste årtier har set omfangsrige moderniseringer af lufthavnenes infrastruktur.
”Moderne og overdådig,” sagde majestæten blandt andet om den nye bygning.
Efter talerne var alle inviteret til at besigtige transithallen, hvorfra man også kunne se luftværnets Falcon, der havde fløjet kongeparret fra Madrid til Málaga, så mens Spanair får æren af den første flyvning fra T-3, som fandt sted den følgende morgen kl. 06.50 med kurs mod Barcelona, havde kongeparret tyvstartet.

Funktionel og flot, men ingen ånd
Transithallen er som hele T-3 funktionel. Og den er flot. Men den kunne ligge et hvilket som helst sted i verden, da den savner den nye og kreative spanske ånd, som én af landets fantastiske arkitekter, som fx Santiago Calatrava, der har stået bag blandt andet Ciudad de las Artes y de las Ciencias i Valencia, Turning Torso i Malmø og lufthavnen i Bilbao, kunne have givet det store og vigtige byggeri.
Dermed kunne selve bygningen have bidraget til større fokus på Málaga og fylde hullet mellem de 11,9 millioner passagerer, der i 2009 rejste gennem lufthavnens gamle T-2 (Pablo Picasso), og de 30 millioner, som den samlede kapacitet nu er i Spaniens fjerdestørste lufthavn.


Fly fra T-3
Blandt flyselskaberne, der er flyttet til T-3, er Cimber Sterling, Transavia, Iberia, Air Berlin, Air Europa, Vueling og Spanair.

Plan Málaga
Den nye lufthavnsterminal er del af en samlet plan kaldet Plan Málaga, det ambitiøse projekt, som også inkluderer det nye kontroltårn, der blev taget i brug forrige år, et parkeringshus, nye tilkørselsveje fra nord og fra Málaga by samt en landingsbane nummer to, som skal være klar næste år.
Arbejdet på lokaltogets station ved den nye terminal er blevet forsinket, men den forventes at være færdig om et par måneder.
Projektet har et samlet budget på 1,8 milliarder euro.

Af Jette Christiansen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.