Det danske magasin i Spanien
Vokseværk til dansk telemarketing selskab

Vokseværk til dansk telemarketing selskab

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

For små ti år siden begyndte en ny dansk industri at slå rødder på Costa del Sol. Trods Corona og svære tider holder cirka tyve danskejede telemarketing selskaber i dag til i Málaga by og langs kysten. Skønsmæssigt har det skabt 5-600 danske arbejdspladser og branchefolkene er sikre på, at der fremover bliver brug for endnu mere arbejdskraft. Det er blandt andet tilfældet hos DFRO i Torremolinos.

Ny telemarketing filosofi

De fire bogstaver står for Dansk Forsikrings Ressource Optimering. Det er et langt navn. Til gengæld har selskabet en kort og klar opskrift på, hvordan man får succes som telemarketing selskab på Costa del Sol. ”Vi har skabt et godt arbejdsmiljø og en rigtig arbejdsplads. Jeg ved præcis hvilket ry, der er klistret på store dele af branchen, men det har vi lige siden opstarten i 2015 taget afstand fra og gået vores egne veje,” forklarer Simon Voltzmann, der er daglig leder hos DFRO i Torremolinos. ”Vi tror på, at langvarige ansættelser er bedst for alle. Vi ser glædeligt, at hvis vi passer godt på vores medarbejdere, får vi en masse igen. Det er kommet helt naturligt. Med stabilitet i ansættelsen, god løn til tiden, fleksible arbejdstider og varierende arbejdsopgaver, har vi skabt en arbejdsplads og nogle resultater, jeg aldrig havde drømt om”. 

For seks år side stod Simon Voltzmann med en håndfuld phonere, som arbejdede med mødebooking for sin brors forsikringsagentur. Siden tog det fat, og i dag har han 36 kollegaer – med plads til flere. ”Vi har en moden medarbejderstab med en gennemsnitsalder på 46 år. Langt de fleste har været her i flere år – nogle sågar lige fra første dag. Hidtil har vi kunnet klare nyansættelser via anbefalinger fra kollegaer, men det rækker ikke længere. Derfor annoncerer vi nu efter nye folk,” fortæller Simon Voltzmann, som altid har været positivt overrasket over den danske arbejdskraft på Costa del Sol.

”Vi søger en profil med erhvervserfaring, som er frisk på at arbejde i et telemarketing selskab. Lidt pudsigt er den type svær at finde i Danmark, men sådan er det heldigvis ikke her. Hvad vi har skabt her i Torremolinos, ville vi aldrig kunne skabe i Danmark,” mener Simon Voltzmann, som håber snart at kunne indlede de første jobsamtaler.  

Han lover et godt arbejdsmiljø, hvor man ikke behøver være den bedste phoner for at kunne leve godt.

Væk med den traditionelle kommission

For at skabe et bedre og anderledes miljø har DFRO flere gange måtte gå mod strømmen. Det skete blandt andet for et par år siden, hvor selskabet valgte at skrotte kommissionerne, som ellers præger branchen. ”I stedet arbejder vi i dag kollektivt og deler alle kommissioner og bonusser lige mellem os. Den vej rundt undgår vi intern strid, konkurrence og dårlig stemning. Resultatet er et fantastisk samspil, hvor vi løfter samlet i flot. Det er win-win for alle – også vores kunder,” forklarer den daglige leder. Det er netop nye kunder, der nu skaber nye arbejdspladser. DFRO arbejder med alt lige fra pensionsagenturer til vinklubber. ”Det er spændende og varierende opgaver, på en god arbejdsplads, der venter,” slutter den Simon Voltzmann, der dedikerer en meget stor del af sin tid til hjertebarnet. Af nye medarbejdere forventer han dog maksimalt 39 timer om ugen – frokostpause inkluderet. Passer det bedre med deltid, flekstid eller 32 timer over fire arbejdsdage, er det helt okay med DFRO – blot alle bliver glade. 

For mere info og ansøgning, kontakt Simon Voltzmann på svo@dfro.dk

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa